Dag ett på Dreamhack Winter 2007 är gången och LAN:et är nu i full gång. Jolt-burkarna står travade på varandra och ”gratispryl-jägarna” letar febrilt efter fler saker att utöka sin samling med. Redan någon minut efter vi klev in genom ingången hör vi någon fråga efter t-shirts som Razer delade ut igår. Det är lite av en tradition att dela ut gratisprylar på Dreamhack, speciellt på stora scenen där trycket blir som allra störst.

Mycket är sig likt men även en hel del nytt. Bland annat finner vi försvarsmakten med stridsfordon inne i utställningshallen. De har även med sig sitt kocklag som kallar sig för Team Culinar, ett gäng som skall vara bland de fem bästa kocklandslag i militärklassen.

För att få en lite bättre inblick i vad en SweClockers-medlem tycker om Dreamhack bestämde vi oss för att ställa några frågor till en. Vi tog kontakt med Kevin ”hunden” Dahlberg och begav oss till hans plats.

En dag har nu gått på Dreamhack, vad tycker du om eventet hittills?

- Väldigt bra, det finns mycket utöver datorn. Jag gillar det runt omkring, utställarna och så.

Är det här ditt första besök?

- Nej, jag var här 2001 och 2002.

Vad är det bästa med Dreamhack?

- Svår fråga... att det finns så många olika grejer.

...och vad är det sämsta?

- Ja du, att det är så varmt kanske. Tänkte även på detta förut, att det är så stort. Vissa grejer är lite dåligt uppstyrt. Vissa kanske inte tar det så seriöst med tanke på alla gratisjobbare. Sen fokuserar de mindre på demos nu.

Vad gör du på Dreamhack, så att säga?

- De första gångerna hade jag bara modem, så då var det på grund av den fina uppkopplingen, och lite spela. Nu är det mer för upplevelsen. Det har blivit så stort så jag ville se hur det har blivit.

Något speciellt du ser fram emot?

- Ja, demotävlingen gillar jag.

Siktar du på sömnlösa nätter eller värderar du din hälsa högre?

- Någon sorts blandning skulle jag säga faktiskt. Lite sova blir det, men man kan ju inte sova bort allt heller.

Något du vill tillägga?

- Nä, jag vet inte.

Med detta var första reportaget slut. Återkom senare för fler rapporteringar från Dreamhack Winter 2007!