Tillverkaren Kontron riktar sig främst till företag som behöver produkter med speciella egenskaper eller helt enkelt datorer för industriarbete. Mässan SPS/IPC/Drives startade 25 november i Nürnberg i Tyskland pågick i tre dagar.

KISS-1U är en robust server för industribruk. Den baserar sig på Intels styrkrets 945GM och den mobila processorn Core 2 Duo T7400 på 2,16 gigahertz. Vidare har servern fyra gigabyte DDR2-minne. Den inbyggda hårddisken på 3,5 tum skyddas av ett vibrations- och stöt-skydd och det finns även plats för en till hårddisk om man önskar öka lagringsutrymmet (eller köra RAID1). Det finns även ett inbyggd gigabit-nätverkskort.

Nätaggregatet stödjer 24 samt 48 voltsdrift. Servern är 1 unit hög och är endast 45 centimeter lång vilket gör att den passar i de flesta 19-tumsrack eller utrymmen. Ljudnivån ligger på cirka 35 dB vilket får anses bra för en server med dessa dimensioner.

Eching/Nürnberg den 28 November 2007 - Vid SPS/IPC/Drives i Nürnberg kommer Kontron att presentera sin nya 19-tum/1U serverfamilj Kontron Industrial Silent Server - KISS-1U. Den nya, slimmade Kontron KISS-1U är en av de mest kompakta, tystaste och snabbaste High-Availability-servrarna för applikationer som kräver lång livscykel under tuffa förhållanden.

Läs mer om KISS-1U hos Kontron.