Sedan Intel började med sin runda kylare när de lanserade sockel 775 i mitten av 2004 har de inte minskat storleken på den utan snarare gjort den effektivare med hjälp av kopparbas bland annat. Men enligt bilder som publicerats på nätet idag känner Intel att de kommande processorerna producerar mindre värme och kräver således inte lika stora kylare.

Designen är fortfarande slående lik, skillnaden är att höjden kapats ungefär på hälften. Det gör att materialkostnaderna minskar men även att vikten minskar. Några specifikationer har inte publicerats men troligen har fläkten samma prestanda som äldre sockel 775-kylare.

Basen är tillverkad i aluminium och sitter i mitten av ett metallstycke som binder ihop de fyra fästpunkterna och leder säkerligen lite värme ut i flänsen. Den mindre kylaren är helt klart ett budskap från Intel att de nya processorerna inte kräver lika mycket kylning och producerar mindre värme.

Den nya kylaren skall skeppas med den kommande Core 2 Duo E8000-serien. Vad vi hört behåller Core 2 Quad Q9000-serien den större kylaren.

Källa: Matbe