Förra månaden öppnade Zeptos första Concept Store i Fields, Skandinaviens största shoppingcenter strax utanför Köpenhamn. I måndags öppnade butiken på Fisketorvet i centrala Köpenhamn. Dessa är de första två butikerna av tio som är planerade att öppnas under 2008 i Norden. Precis som företagets övriga verksamhet handlar det om bärbara datorer och platta tv-apparater.

Zepto meddelar att de nya konceptbutikerna ska göra det möjligt för företaget att växa med hela 60 procent under 2008. Lasse Frost, vd på Zepto, kommenterar expansionsplanerna:

Våra konceptbutiker gör att i synnerhet våra designade high-end produkter kommer närmare våra kunder. Butikerna blir ett inspirations och upplevelsecenter för dem som är intresserade av design och högteknologi. Här får man möjlighet att uppleva och prova alla de nya trådlösa digitala möjligheter som skapas idag.

Exakt var de kvarvarande åtta butikerna kommer att vara belägna är ännu inte känt, men åtminstone ett par av dem bör hamna inom Sveriges gränser.

Uppdatering: Zepto meddelar att det med största sannolikhet blir minst en butik i Stockholm samt en butik i Göteborg under 2008.