Den gigantiska IT-mässan Cebit har precis startat, och nu släpps nya produkter på löpande band. Först ut är ett par intressanta konstruktioner från koreanska Zalman, ett företag som är mest känt för sina kylningsprodukter.

Först ut är den mycket udda grafikkortskylaren VNF200. Konstruktionen utnyttjar luftflödet som från chassiets bakre fläkt, som ofta är placerad rakt ovanför moderkortets anslutningspanel. Tre värmeledningsrör och massiv koppar sägs garantera god prestanda.

Nästa produkt är en nygammal processorkylare i 7000-serien. Det är inte helt fastställt vad som är nytt med just denna modell, men antagligen handlar det om något så osexigt som kompatibilitet med nya processorsocklar.

Förutom just kylningsprodukter tillverkar Zalman datorlådor, och två nya modeller har letat sig ut på Cebit-mässan. Modellen med namnet GS1000 positioneras som företagets budgetlåda. Prislappen sägs vara cirka 150 dollar, vilket direktöversatt till svensk valuta blir ungefär 950 kronor.

Exakt vad som skiljer GS-1000 från andra datorlådor på marknaden är svårt att spekulera kring, men på bilden syns det att nätaggregatet placeras i den nedre delen av chassiet och att det finns plats för en hel del expansionsenheter.

Den andra datorlådan kallas för LQ1000 och är egentligen två produkter sammanslagna till ett och samma paket. Det handlar om datorlådan GT1000 tillsammans med vattenkylningspaketet Reserator XT.

För LQ-1000 är prislappen ännu inte känd, men med tanke på vad produkterna kostar separat handlar det inte om någon billig liten pryl. Räkna med en bit över 5 000 kronor för att bli ägare till Zalmans senaste kylningspaket.

Källa: Hexus