En brittisk användare upptäckte att allt inte stod rätt till när han undersökte en återställningsskiva till sin nyinköpta dator från Asus. Antivirusprogrammet varnade för att skivan kunde vara infekterad. Vid en närmare kontroll visade det sig att skivan innehåller en så kallad nyckelgenerator till komprimeringsprogrammet WinRAR. En nyckelgenerator används av piratkopierare för att skapa giltiga licensnycklar, och denna låg i en mapp som passande nog döpts till "crack".

Asus håller på att utreda det minst sagt pinsamma missödet. Men händelsen slutar inte här. På återställningsskivorna, som enligt uppgift nått ut till ett stort antal kunder, finns också internt material från Asus och Microsoft.

We will be investigating this at quite a high level. Once the investigation is complete, we will ensure it doesn't happen again

Filerna innehåller program och serienummer från Microsoft som är avsedda för datortillverkare. Som om detta inte är illa nog har Asus också lyckats skicka med interna dokument och källkod till några av sina program.

Även användare i USA och Nya Zeeland har rapporterat om de pinsamma återställningsskivorna. Det är dock inte uteslutet att fler kunder i andra länder är berörda.

Källa: PC Pro.