Det är Niklas Sandgren, tidigare anställd på Datorbutiken.com, som har köpt upp delar av konkursboet. Det handlar bland annat om varumärket, webbutiken, affärssystemet och kundregistret som övergår till den nya ägaren. SweClockers har talat med den före detta produktionsledaren som nu tar över verksamheten på webben.

Berätta om nystarten, är det ”gamla” Datorbutiken som återuppstår eller handlar det om något helt nytt?
– Vi kommer att driva vidare butiken utan några egentliga förändringar. Vår grundtanke är ”back to basic”, det vill säga dit Datorbutiken en gång var. Vi vill få tillbaka närheten till kunderna med god service, bra priser och ett brett sortiment.

När kommer nya Datorbutiken att vara igång?
– Vår målsättning är att vara igång innan årsskiftet.

Hur kommer butiken att förändras, blir det ett nytt sortiment och nya produktkategorier?
– Nej, grundtanken är att behålla entusiasterna som målgrupp, det vill säga samma människor som läser SweClockers.com. Sortimentet kommer givetvis att anpassas efter marknadens utveckling, men i dagsläget planerar vi inga större förändringar.

Hur hanterar ni de gamla kunderna. Det finns många som blivit av med pengar vid exempelvis förskottsbetalning, är det något ni kommer att ta ansvar för?
– Det kan vi tyvärr inte göra. Det är Shoppingsajterna (Datorbutikens gamla ägare /reds. anm.) och konkursförvaltaren som arbetar med att ersätta kunder som förlorat pengar.

Varumärket Datorbutiken.com har svärtats ned av konkursen, hur planerar ni att återupprätta förtroendet för butiken?
– Först och främst är vi helt nya ägare. Vi har inga förbindelser med de gamla ägarna och kommer att satsa allt på att bygga upp förtroendet för varumärket igen. Detta genom att lyssna på kunderna, exempelvis era läsare. Det kommer bli mycket mer fokusering på kunderna än tidigare och givetvis en satsning på trygghet för alla som handlar hos oss.

Sist men inte minst, kommer Dbmannen tillbaka i forumet?
– Dbmannen kommer tillbaka, i en form eller annan!