I en svart och hemlighetsfull låda levereras just nu Phenom II TWKR till press och professionella överklockare. Exakt vad modellen döljer för hemligheter har länge varit höjt i dunkel, men nu läcker fler och fler uppgifter ut på nätet.

Som alla hängivna överklockare känner till presterar olika exemplar av processorer olika bra, trots att specifikationerna är identiska. Det är här Phenom II TWKR kommer in i bilden. AMD har sorterat ut de kretsar (45 nm Deneb) som klarar av högst spänning för att ge överklockare en chans att nå så höga klockfrekvenser som möjligt.

Hög spänning gör det visserligen möjligt att föra klockfrekvenserna till nya nivåer, men det finns nackdelar. Värmeutvecklingen blir så pass hög att AMD rekommenderar flytande kväve eller andra extrema kylmedium för att hålla nere temperaturerna. Detta förklarar varför endast en liten skara utvalda personer får prova på nykomlingarna.

Phenom II TWKR kommer förmodligen inte att produceras i några större upplagor på grund av den begränsade tillgången på kretsar som håller för kraven. Det är dessutom dyrt att sortera ut och testa enskilda processorer. I vilket fall som helst kan vi med all säkerhet se fram emot nya överklockningsrekord signerade TWKR.