Inlägg

Inlägg som Capitán General har skrivit i forumet
Av Capitán General

Rodulf och Anfallare... Ikea och deras namn...

Börjar bli rejält sugen på ett höj- och sänkbart bord, hur är det med kvaliteten på Ikeas dito? Nöjd?

Av Capitán General
Skrivet av UndaC:

Minns inte något om pyramidspel, boxen såldes ju i regel som en hempc-lösning samt av några radio/tv-handlare som de kallades på den tiden
Verkar knappast ha varit en kioskvältare men folk fick sina boxar i alla fall. Betygen verkar ha varit allt från "fantastiskt, det här är framtiden" till "allt laggar till den mildra grad att det känns oanvändbart".

2004-2005 någon gång var det en slemmig tredje gradens säljare som försökte övertyga mig och ett tjugotal andra arbetssökande ungdomar att just den mediaspelaren/tv-dator han sålde skulle vara det bästa sedan skivat bröd. Även om han just då inte kunde demonstrera exakt hur bra den var pga segt internet i lokalen. Men den var helt garanterat bättre än allt annat på marknaden. Allt vi behövde göra var att köpa en enhet själva för sisådär 25 lax och sedan övertyga våra kompisar att göra det samma. Vi skulle då få hela 100 spänn i provision. De skulle i sin tur få andra att köpa och vi skulle då få ytterligare en hundralapp. Till slut skulle vi bada i pengar.

Jag var inte dum nog att gå på det.

Av Capitán General

Broadbandbox, var det inte den som såldes som ett pyramidspel? Eller är det något annat misslyckat projekt från första halvan av 00-talet jag tänker på?

Av Capitán General

Bara en 24-tummare? Förvisso bättre än den gamla på 21,5, men mest intressant är en ersättare till 27-tummaren. Och hemskt gärna med vettiga portar så man slipper använda någon förbaskad Apple-certifierad adapter om man ska ansluta ett USB-minne. Och med ethernet direkt in i datorn där det hör hemma. PoE i all ära men någon måtta får det vara.

Av Capitán General
Skrivet av Olle P:

Min upplevelse av det var helt annorlunda, av flera orsaker:
1. Från början (mitten av 90-talet) nyttjade jag antingen nollmodem, för att "tanka data" mellan min och en korridorgrannes datorer, eller så nyttjade jag någon av högskolans datorer för att surfa på nätet. Det förstnämnda upplevdes långsammare än telefonmodem och skolans datorer satt direkt på Sveriges internet backbone och var mycket snabbare än någon privat uppkoppling.
Skaffade telefonmodem när jag lämnat högskolan '98.
2. Jag lämnade telefonmodemet (cirka fyra år senare) av ekonomiska skäl. När billigaste fasta anslutning (250 kbps) kostade mindre än jag normalt betalade för telefonanslutningen så bytte jag. Bandbredden var ingen reell faktor.
3. Inverkan på möjligheten att ringa samtal samtidigt var i praktiken en icke-fråga, eftersom jag inte talar i telefon så ofta.

Jag skulle säga att upplevelsen av teknik på 90-talet var nog ytterst beroende på ålder och intressen. Du är ju uppenbart några år äldre och jag gick på högstadiet när du studerade på högskolan (en teknologisk inriktning skulle jag drista mig till att gissa). Jag hade ju min mor att tänka på eftersom det var hon som betalade telefonräkningen, och övriga familjen som skulle ringa eller ta emot samtal. Samtidigt skulle jag tro att dina jämnåriga som inte var teknikintresserade hade noll koll på nätverk på den tiden.
När jag började på gymnasiet 98 hängde jag i datorsalarna på i princip varje håltimma och efter skoldagen för att utnyttja kommunens vrålsnabba två megabit.

Av Capitán General

Inte att förglömma den dagen man gick från modem till fast lina. Segt 56K-modem uppgraderat till 10Mb uppströms och nedströms. Ingen minutavgift. Möjligt att ringa samtidigt som internet användes. Att inte vänta till efter 18 med att koppla upp sig. Slippa göra en hit and run där man laddar ner nya mail, skickar några ICQ-meddelanden och läser någon webbsida för att sedan koppla ner sig i någon timme för att sedan göra en repetion.
Slippa åka på något LAN-party med andra gymnasister bara för att kunna ladda hem filer, som återfanns i segment på 18 stycken olika Geocities-konton.
Att piratkopiera är naturligtvis ytterst omoraliskt och används som ett hypotetiskt exempel, jag skulle aldrig gjort något sådant som yngling.

Av Capitán General

1. Att gå från en Mac med en 68030 på 33MHz och 12 MB RAM till en PowerMac G3 på 300MHz och 64 MB RAM. Sinnessjukt stort skillnad.

2. När man för ganska exakt 20 år sedan övergav klassiska MacOS och gick över till Mac OS X.

3a. Att slippa klumpiga tjockskärmar. Mycket bättre bild på moderna plattskärmar.

3b. Att gå från en ultraportabel Powerbook G4 med 12"-skärm till en iMac med 24". Kändes fullständigt enormt.

Av Capitán General

Har haft en Qnap i drygt ett och ett halvt år och jag är nöjd med den, även om jag tycker att Synology har ett trevligare gränssnitt. Behövde en enklare modell för att ha till mina IP-kameror och processorn var markant kraftigare och man kan ha fyra kameror istället för två utan att köpa en extra licens på Qnappen.
Ska du köra virtuella maskiner är det en Intel-processor som gäller.

Av Capitán General

8/10.
Visste inte att MS sålde OS/2 ett tag och spelkonsoler är inte min grej.

Av Capitán General
Av Capitán General
Skrivet av Nissling:

Denna fick det bli. Hade just en Sega Mega CD (1) som barn så jag kunde inte motstå en komplett sådan...

Vad skådar mina ljusblå, en SE/30?

Av Capitán General

https://i.imgur.com/VbiroJO.jpg

Tog bara nio år från att det började diskuteras och nu, efter 100 fördröjningar har jag äntligen fiber!

Kostade bara 200 000:-.

Förvisso inkluderar det kommunalt vatten och avlopp, men skit i det (i avloppet, inte vattnet), riktigt internet är viktigast! Äntligen lika snabbt som i lägenheten för tio år sedan...

Av Capitán General

Den infallsvinkel jag förespråkar är att gå igenom hur man bör göra ifall man vill överge allt vad Apple och Microsoft heter, och hur man håller sig säker i ett samhälle där det känns som att alla aktörer vill övervaka användarna.

Skrivet av Mindfighter:

Man börjar alltid med utbildningsradionsprogram ”Jag och mitt skal”:
https://youtu.be/zQ-e9SuoWXo

Vilka flashbacks jag fick... Måste ha varit 1999 jag hörde det där klippet första gången. Det sena 90-talets nördhumor. Som den Macist jag var spelade jag upp den för en Linuxförespråkande klasskamrat på gymnasiet som blev på tok för förorättad av det. Något år senare installerade jag själv betaversionen av Mac OS X och var fascinerad av terminalens möjligheter. Så kan det gå, som Vonnegut skrev.

Av Capitán General
Skrivet av Ibymafayhas:

Vashj & Kael är ju ändå någon av de bästa fighterna någonsin! Illidan var inte fel heller. TBC fixade så mycket från Vanilla och crafting har nog aldrig vart så bra som då.

Jag tror dig, men jag kom aldrig så långt att jag dräpte de riktigt elaka bossarna.

Av Capitán General

Voodoo3 var verkligen en dröm. Gick från 2MB inbygd grafikkrets till ett dedikerat kort med 16 MB och skillnaden var verkligen som natt och dag. Sålde kortet efter något år eftersom det inte släptes drivrutiner till MacOS X.

Av Capitán General

Nog för att Karazhan var kul att raida, men resten av TBC är dötrist. Men den dagen de släpper Lich King som vanillaexpansion kommer jag nog tillbaka till klassiska Azeroth.
Men kommer man någonsin att hitta ett lika kul gille som man hade då? Tveksamt.

Av Capitán General
Skrivet av cyklonen:

Skrivet av Kjel8:

Blev också nyfiken. Mitt morgontrötta googlande tyder på nån slags referens till andra(?) världskriget när lök var ransonerat och att man därför kunde vilja bära det som en trofé. Men Grampa Simpson verkar också inblandad. Kanske nån hjälper oss.

Ett äldre meme om man så vill, eller ett tecken på att mina populärkulturella referenser är gamla. Det är taget från säsong fyra av Simpsons, och alltså snart 30 år gammalt. Att antyda att någon har en lök bunden vid bältet är att mena att personen ifråga är gammal.

https://www.youtube.com/watch?v=5Rzao52ndNA

Av Capitán General

10/10.

Har man en lök fastknuten vid bältet så har man.

Av Capitán General

Synology 4GB DDR3 1866MHz SO-DIMM

Har ett oanvänt RAM-minne för Synologys NAS:ar i originalförpackning. Ett gammalt felköp som blivit liggande.

Modellnummer D3NS1866L-4G

DDR3L non-ECC Unbuffered SODIMM

Ska enligt synology passa till följande:
20 serien : DS620slim
18 serien : DS918+, DS718+, DS418play, DS218+

https://www.synology.com/sv-se/products/DDR3

Säljes för 800:- plus frakt. Bör passa i ett vanligt kuvert.

Bor du i Skara eller Skövde kommun kan vi komma överens om att mötas någonstans.

Läs hela annonsen här

Av Capitán General

Jag fick ett brev häromåret, eller totalt fyra stycken om man ska vara noga, som jag totalt ignorerade. Sedan dess har jag inte hört något ifrån dem. Sedan kan man ju undra vad som fick dem att tro att jag som heterosexuell man skulle ha laddat ner en film som av titeln att döma riktade in sig på homosexuella kvinnor...