Inlägg

Inlägg som Capitán General har skrivit i forumet
Av Capitán General
Skrivet av 56KV90:

Efter att ha läst igenom tråden lite så slog jag till och köpte mig en Xeon E3 1265L V-2. 114$ på ebay, plus eventuell moms hos tullen antar jag?

Frakt och tullavgiften lades på automatiskt då jag lade en beställning på en Xeon E3-1265L V2 från eBay. Köpte från en amerikansk säljare, kanske är annorlunda om man köper från Asien.

Av Capitán General

https://www.bildtagg.se/file/k6mfstwvk53sj7usruhf4dzc

En Xeon E3-1265L V2 till en av mina HP gen8 microservrar. Med åtta trådar under huven blir det betydligt trevligare än med Celeronproppen den kom med. 1355:- med frakt och tull från Förenta staterna.

Av Capitán General
Skrivet av dabman:

Köpte en själv för två veckor sedan, efter googlat massor. Bytte ut vår 15 år gamla Electrolux ultra silence.

Är riktigt nöjd (min bättre hälft!)!

Köpte en från Philips.se. Riktigt snabb leverans, två dagar från beställning tills jag kunde hämta ut paketet och då hade det ändå skickats från Eindhoven. UPS verkar mycket pålitligare än Postnord som senast jag beställde något skickade paketet till fel stad två dagar i rad, lät paketet passera Jönköping tre gånger och skickade ut en pappersavi om att paketet fanns i en ICA-butik när det i verkligheten befann sig på företagscentret en mil bort.

Nåja, dammsugaren är helt klart bättre än min 10 år gamla Volta, och nu hoppas jag att jag slipper köpa en ny på minst lika länge.

Av Capitán General

Köpte du någon Hikvision? Tänker skaffa några kameror och har börjat luta mot just Hikvision som ett prisvärt alternativ.

Av Capitán General
Skrivet av Edvin-89:

Just nu är det mer hål i plånboken än plånbok (om man kan säga så om digitala pengar) och pengarna bara väller ur...
Bild på några av sakerna.

En FC8780? Har i dagarna suttit och begooglat dammsugare och får beslutsångest. Är du nöjd med den?

Av Capitán General

Riktigt trevligt med nya HTML5-konsollen.

Av Capitán General

Blir bra nära exakt 13 år efter att jag provade WoW, och blev fast på tok för mycket. Svårt att tro att tiden kan gå så snabbt. Den irriterande och kaxige tonåringen i gillet bör vara 30 vid det här laget, gamlingen 55. Minns en del namn på sköna snubbar fortfarande. Eller dråpliga situationer som när en mage leroyade och skulle pulla gnomes i BRD med blizzard varpå 10-15 mobs skjuter samtidigt och dödar honom på en mikrosekund. Men aldrig igen kommer man ens att få för sig att sitta till fyra på morgonen och questa, det är då ett som är säkert. Fyllde en lucka i livet på den tiden, antar jag.

Av Capitán General

Måste ha varit MkLinux jag testade på Macen 1999. Eller var det någon annan distribution för PowerPC? Börjar bli gammal.

Av Capitán General

Min AC Lite drar bara 3-4 watt så du behöver inte oroa dig. Har även en AC Pro men den drivs av en POE-injektor. Cloudkey är inget måste, jag installerade managementmjukvaran på en Raspberry Pi tillsammans med PiHole och det fungerar utmärkt. Annars kan man installera den på vilket dator som helst och bara starta när man vill ändra något, men då går man ju miste om lite av fördelarna med att alltid ha en applikation som övervakar allt. Registrerar man ett konto hos Ubiquiti kan man komma åt allt via molnet och managera via en app även när man är hemifrån.

Av Capitán General

14% rabatt på Clas Ohlson idag så det blev en Lite som första steg i min Unifi-miljö. Jag lägger styrprogramvaran på en VM så länge. Ändå inte mycket till idé att satsa fullt ut innan man fått in fiber i kåken.

816:14 får ses som en bra peng för en Lite med moms och frakt och allt.

Av Capitán General
Skrivet av MarcusHuddinge:

Har aldrig testat AP AC LR för att se om dens antenner faktiskt gör någon skillnad i praktiken trots begränsad styrka.
Om jag hade köpt två accesspunkter idag så hade jag antagligen köpt Lite+LR för att faktiskt kunna testa skillnaden eftersom det ändå knappt är någon prisskillnad.. eller så hade jag köpt en LR+PRO.

Men hade personligen antagligen köpt en Lite och en LR.. eftersom jag ändå inte har någonting som stödjer 3x3 mimo och eftersom Lite och LR kan drivas av 24v passive PoE från EdgeRouter X / EdgeRouter X SFP medan PRO inte kan det och man då måste använda PoE adaptern

Det är onekligen också en möjlighet att blanda en Lite och en LR. Eller kanske helt enkelt börja med att köpa en LR den dagen det är aktuellt och komplettera med en Lite om man märker att det finns radioskugga någonstans. Och om man ska ha en Edgerouter av något slag eller en USG.

Av Capitán General
Skrivet av MarcusHuddinge:

AP AC Lite är 2x2 MIMO på både 2,4 och 5GHz.
AP AC LR är 3x3 MIMO på 2.4GHz men fortfarande bara 2x2 MIMO på 5GHz.
I praktiken betyder det att det egentligen är noll skillnad i maxhastighet eftersom 2x2 5GHz ändå är snabbare än 3x3 2.4GHz
AP AC PRO är däremot 3x3 MIMO på 5GHz, vilket gör skillnad om klienten du använder också är 3x3 MIMO.

Tror fortfarande inga mobiler är 3x3 MIMO, kanske iphone? Men ser inte vad man ska med dessa hastigheter till på en mobil ändå.
Tror även att dom allra flesta laptops fortfarande också är 2x2 MIMO, men det finns definitivt laptops med 3x3 MIMO.
Den enda gången som jag personligen tror/tycker det är värt att bry sig om 3x3 MIMO är om man absolut insisterar på att köra wifi på en stationär dator med en 3x3 MIMO PCIe wifi adapter.

Mot mina AP AC Lite så har jag i samma rum med fri sikt fått dessa hastigheterna som bäst
276 megabit per sekund ner över 5GHz med 1x1
285ish megabit per sekund upp över 5GHz med 1x1
563 megabit per sekund ner över 5GHz med 2x2
663 megabit per sekund upp över 5GHz med 2x2

Så med en AP AC PRO och en klient som faktiskt stödjer 3x3 antar jag att man skulle kunna få 800-900 megabit faktiskt throughput under optimala förutsättningar

Fast AP AC Lite vs AP AC LR handlar ju inte om högre maxhastighet under optimala förutsättningar.. utan snarare att det ska bli lite bättre under dåliga förutsättningar. Min gissning är att man kan få lite bättre uppladdningshastighet med LR under dåliga förutsättningar men antagligen ingen skillnad i nedladdningshastighet eftersom båda är begränsade till 20 dBm (tror jag det är?). Fast antennerna kanske gör en liten skillnad på något annat sätt än bara ren styrka, vad vet jag.

Du som verkar ha koll kanske vet svaret på mina funderingar. Jag har ett äldre hus med rätt tjocka träväggar och lånade ett par Lite-puckar och testade med för ett tag sedan. Jag kom fram till att jag måste ha ett per våningsplan för att få täckning i huset och även ut i trädgården. Skulle en AC LR eller AC Pro med fler antenner kunna nå längre så att man skulle kunna rationalisera bort den ena pucken?

Svårt att svara på om man inte vet exakt hur huset ser ut naturligtvis, men ändå.

Av Capitán General
Skrivet av macbang:

2 st metall canvas tavlor ( stridsvagns entusiast till 100 )

67.5x48cm 3mm plåt med magnet fäste för vägg som följer med

Var inhandlade du dem?

Av Capitán General

Det blev lite verktyg från Bahco och en snöskyffel från Fiskars på Jula. Trots att jag satt ett par (im)produktiva timmar på jobbet och tittade igenom vad de större handlarna inom IT och elektronik hade att erbjuda hittade jag inget jag behövde. Jag var dock förbaskat sugen på att köpa på mig en komplett Ubiquiti-miljö när Clas O hade sänkt priset med 20%, men jag har fyra lastpallar med pellets som ska betalas nu i dagarna så jag kan inte kosta på mig allt för stora extravaganser. Och lika bra att vänta på att man får fiber in i huset innan man investerar allt för mycket i infrastrukturen.

Ja just det. Köpte Witcher 1 för cirka 15 spänn på Steam.

Av Capitán General
Skrivet av kokkojambo:

Fick nog av ekon och allmänt dålig akustik i rummet, så jag har påbörjat operation hemstudio 2.0 nu.

Började med en ljusramp/basfälla i taket, sen fixade jag bordsskivor i MDF. Sedan blir det att testa var ytterligare akustikmaterial behövs.
Fan vad kul det är att fixa med sånt här.

https://img.techpowerup.org/180831/img-0476.jpg
https://img.techpowerup.org/180831/img-0480.jpg

Är det måttbeställda bordsskivor du sätter upp eller var har du köpt dem?

Av Capitán General

Dubbla SIM, perfekt om man är knarklangare.

Synd att de inte hade något nytt att komma med för Macen. Att Mojave är det bästa sedan Jesus uppfann skivat bröd visste vi redan. Ge oss ny hårdvara någon gång.

Av Capitán General

Jag önskar de kunde ge datorerna lika mycket kärlek som telefonerna. Kanske en Mac Mini? Det är fyra år sedan den uppdaterades och då lyckades de med konststycket att släppa en modell som var långsammare än den två år äldre den ersatte.

Av Capitán General

HP Proliant G5 och HP Storageworks

Proliant DL 380 G5.

Totalt tre stycken.

28 GB RAM (DDR2 ECC, max 64 GB)
Dubbla PSU.
Dubbla CPU Xeon modell E5345 4-kärniga 2,33GHz
Dubbla 72 GB 10K SAS-hårddiskar
Två HP AE311-60001 fiberkort
Ethernet 2 portar + 1 ilo
Optisk enhet

Kanske en perfekt lösning för en student som vill laborera med virtualisering med flera hypervisors.

1500:- / styck

Proliant DL380 G3.

Äldre modell. De är gamla men fungerar.

En med 4x36 GB Ultra SCSI-hårddiskar.
En med 2x72 GB dito.

4 GB RAM. Xeonprocessor.

500:- / styck.

Lämplig för den som vill labba med äldre operativsystem eller behöver ett ankare till båten.

HP Storageworks SAN-switch. Modell HSTNM-005.

500:-

(Jag har även en switch där powersupplyen har gett upp om någon händig är intresserad)

HP StorageWorks Hsv200-B

Två stycken kontroller för SAN. Startar, men djupare test har jag inte gjort.

500:- / styck

HP AD542C

Hårddisklådor för SAN.

En med 14x450 GB SAS 10K-diskar.
En med 14x300 GB SAS 10K-diskar.

Startar, men djupare test har jag inte gjort.

1500:- / styck.

Prylarna skickas helst inte då de är tunga och otympliga, men om köparen har en bra lösning så är jag öppen för förslag. Allt finns i Skara kommun, och jag kan tänka mig att leverera inom kranskommunerna om priset blir det rätta.

Inga priser är huggna i sten. Kom med vettiga bud. Köper ni flera så ger jag naturligtvis rabatt.

Fler bilder kan skickas om så önskas.

Läs hela annonsen här

Av Capitán General

HP Proliant rackservrar och 42 U rackskåp.

Proliant DL 360 G7
Totalt två stycken.
Xeon 2,4GHz E5620 4-kärnig 8-trådad. En ledig CPU-socket.

8 GB RAM (DDR3 ECC, max 192 GB med en processor, 384 GB om man installerar en extra CPU)
4 ethernet (5 med ilo)
Rackskenor
Dubbla 460W PSU
Dubbla 300 GB SAS 10K hårddiskar
Optisk enhet

Fortfarande kraftfulla. Uppgradera minnet nu när begagnade DDR3-stickor är billiga och ha en kompetent server i åtskilliga år framöver.

3500:- / styck.

Proliant DL 380 G5.
Totalt tre stycken.

28 GB RAM (DDR2 ECC, max 64 GB)
Dubbla PSU.
Dubbla CPU Xeon modell E5345 4-kärniga 2,33GHz
Dubbla 72 GB 10K SAS-hårddiskar
Två HP AE311-60001 fiberkort
Ethernet 2 portar + 1 ilo
Optisk enhet

Kanske en perfekt lösning för en student som vill laborera med virtualisering med flera hypervisors.

2000:- / styck

Servrarna skickas helst inte då de är tunga och otympliga, men om köparen har en bra lösning så är jag öppen för förslag. Allt finns i Skara kommun, och jag kan tänka mig att leverera inom kranskommunerna om priset blir det rätta.

Serverrack 42 U HP

HP serverrack i bra begagnat skick. Flyttbart med hjul. Med dörrar, dock finns ingen nyckel kvar. Några skenor sitter kvar i skåpet.
Inbyggda strömlister med två redundanta 3-fas till 240-volt-enheter. Modell EO4502, pris på eBay ligger på ca 900 / styck. Jag skickar även med ett antal strömkablar.
Storleken är ca 200 hög, 100 djup (med dörr) och 60 bred.
Observera att köparen måste komma och hämta skåpet, då jag inte har möjlighet att skicka. Det är dock lätt att komma åt med bil eller släp, och jag hjälper gärna till och bär.

4000:-

Inga priser är huggna i sten. Kom med vettiga bud. Köper ni flera så ger jag naturligtvis rabatt.

Fler bilder kan skickas om så önskas.

Kontakta mig i den här tråden, via PM eller på telefon 073 703 86 04.

Läs hela annonsen här

Av Capitán General
Skrivet av Capitán General:

Verkar som om ESXI 6.7 inte stöds av gen8:an. Någon som testat om det fungerar ändå?

http://h17007.www1.hpe.com/us/en/enterprise/servers/supportma...

Kan svara på min egen fråga ifall det finns fler som undrar. Jag har kört med 6.7 i ett par veckor nu utan problem.