Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

31

Moderkort i Mini ITX-format från Gigabyte för sockel AM4 når svenska butiker

Några månader efter lanseringen av AMD Ryzen är det fortfarande glest i lagren när det kommer till ITX-moderkort för AMD:s nya sockel AM4. Nu blir det ändring på det när Gigabyte äntrar scenen.

43

Microsoft bekräftar avslutat stöd för Intels Clover Trail-familj

Kort efter att inkompatibilitet mellan äldre Intel-processorer och senaste uppdateringen för Windows 10 uppdagats, bekräftar Microsoft att den är permanent.

24

EagleTree Capital i förhandlingar om att köpa Corsair Components

Anonyma källor till Reuters gör gällande att investeringsbolaget EagleTree Capital befinner sig i förhandlingar om att köpa amerikanska Corsair Components.

34

Microsoft introducerar kortare nedtid vid uppdateringar med Fall Creators Update

Med lanseringen av uppdateringen Fall Creators Update väntas kortare nedtid vid uppdateringar eftersom bolaget stuvar om uppdateringsprocessen.

32

Testpilot: Komplett Gamer Xtreme a70

För den kräsne gamern som bara vill starta upp datorn och börja lira står numera även AMD på menyn hos Komplett. Testpiloten Simon Alling granskar prestandapaketet Gamer Xtreme a70.

12

Alphabet återupplivar AR-glasögonen Google Glass med fokus på företag

Moderbolaget till Google visar upp nya modellen av AR-glasögonen Glass som går under namnet Enterprise Edition, vilka är tänkta att öka produktionen och effektiviteten på industrigolvet.

17

Fulkultur om Zelda i våra hjärtan

Zelda-universumet har funnits i drygt 31 år, som under den tiden resulterat i ett antal speltitlar. Häng med när Andreas Eklöv och Jakob Nilsson dyker ner i Zeldas långa historia.

25

Samsung växlar upp produktionstakten av HBM2-minne

HBM har länge dragits med problem som höga priser och låga kapaciteter, något Samsung försöker råda bot på med ökad produktion av minnestypen.

32

Destiny 2 Beta med Kenneth och Emil

Det är betatid för kommande Destiny 2. Kenneth och Emil sitter laddade i studion, redo att servera första tankar och upplevelser från spelet.

148

Regeringens utredare vill ge svensk polis rätt att avläsa datorer i hemlighet

I takt med att allt mer information krypteras försvåras polisens arbete. Regeringens utredare kommer därför lägga fram ett lagförslag som tillåter polisen att läsa av misstänktas datorer i hemlighet.

44

Windows 10 Creators Update inkompatibel med vissa Intel-processorer

Bara två år efter lanseringen av Windows 10 stöter vissa Intel-processorer på patrull i samband med senaste uppdateringen Creators Update.

5

Acer kan bli först ut med processor ur Intels arkitektur Coffee Lake

Intels arkitektur Coffee Lake lanseras senare under året, och nu avslöjas en av de första modellerna med processorn, där bland annat fler kärnor står på menyn.

14

AMD Ryzen Threadripper kan ackompanjeras av sluten vattenkylning

Inför den stundande lanseringen av Ryzen Threadripper gör nya uppgifter gällande att medföljande vattenkylning kan vara aktuellt.

68

Intel Coffee Lake uppges leverera sex kärnor till både stationära och bärbara datorer

Spekulationer har tidigare gjort gällande att Coffee Lake kan bli den första processorfamiljen för mainstream-marknaden med sex kärnor från Intel. Misstankarna skärps nu efter färska läckor.

111

Mediaspelaren MPC-HC läggs på is

Det vankas dystra tider för klassiska mediaspelaren MPC-HC. I brist på utvecklare läggs projektet i malpåse, där 1.7.13 blir sista versionen.