Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

132

Dubbelt så många streamprocessorer i Nvidia GT300

En radikalt ny design och hundratals fler streamprocessorer än dagens kretsar är de stora nyheterna i nästa generation grafikkort från Nvidia.

71

Sexton kärnor från AMD inom två år

AMD planerar att lansera processorer med fler kärnor de närmaste åren. Först och främst handlar det serverprocessorer, men tekniken kommer att hitta ut till vanliga konsumenter.

17

Detta är Svenska föreningen för upphovsrätt

The Pirate Bay-domaren Tomas Norström och målsägandes advokater Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadsted är alla med i samma förening.

243

The Pirate Bay-rättegången kan tas om

Domaren i TPB-rättegången Tomas Norström kan vara jävig. Norström har kopplingar till intresseföreningar för upphovsrätt och är dessutom kollega med målsägarsidans Monique Wadsted.

36

AMD sänker priset för toppmodell

Phenom II X4 940 Black Edition får ett nytt lägre pris redan denna vecka. För svenska konsumenter handlar det om en prissänkning på flera hundra kronor.

65

Noctua förbättrar populär fläkt

Österrikiska Noctua släpper en förbättrad version av den välkända fläkten NF-S12. Den nya modellen ska ge bättre prestanda och lägre ljudnivå.

38

Billigare solid state-lagring från Intel

Intel planerar att sänka priserna på SSD-enheter redan denna vecka. Vissa modeller blir hundratals kronor billigare.

69

Fyra påkostade moderkort för AMD AM3

AMD Phenom II har fått upp farten bland entusiaster och DDR3-minne sjunker i pris. Vad passar då bättre än ett ordentligt test av moderkort med värstingstyrkretsen AMD 790FX och sockel AM3.

12

MSI uppdaterar netbooken Wind

Den lilla bärbara datorn Wind får nya färger när Intel Atom N280 tar plats i innandömet.

59

Apple sågar Vista i fyra nya reklamfilmer

Cupertino-baserade Apple går hårt åt Microsofts operativsystem i fortsättningen på den framgångsrika reklamkampanjen "Get a Mac".

6

Lacie gör massiv lagring med designern Neil Paulton

Lagringsspecialisterna på Lacie meddelar att nästa revision av 4big Quadra Bundle kommer att använda nya hårddiskar för upp till 32 TB externt lagringsutrymme.

4

Samsung lanserar tålig hårddisk för bärbara datorer

Sydkoreanska Samsung laddar om med en stryktålig hårddisk för bärbara datorer.

72

AMD fortsätter att förlora pengar

Processortillverkaren Advanced Micro Devices ekonomiska svårigheter fortsätter. Under årets första kvartal gjorde AMD en miljardförlust.

49

EU-utskott säger nej till avstängning

Ett EU-utskott har röstat nej till delar av det så kallade telekompaketet som innebär att fildelare kan stängas av från nätet.

97

Inlåst av grafikkortet

En användare på EVGA:s supportforum rapporterar att hans Geforce GTX 295 gör att garagedörren inte går att öppna.