Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

2

Mer KT400 hos Sudhian

Ytterligare en roundup på KT400-moderkort har publicerats. Denna gång är det Sudhian som ligger bakom och även här testas sju moderkort. Det är produkter ifrån MSI, FIC, AOpen, Soyo, Abit, Asus och Soltek som ligger på sträckbänken.

0

Mer Comdex 2002 hos The Tech Zone

The Tech Zone publicerade häromdagen sin rapport ifrån Comdex 2002. Den är stor och omfattande, med många intressanta bilder. Överlag tycks dock The Tech Zone vara besvikna på tillställningen:

0

KT400 roundup hos Amdmb.com

Amdmb.com har låtit testa sju stycken moderkort med VIA:s KT400-chipset. Det är moderkort ifrån de stora aktörerna Gigabyte, Abit, MSI, Soltek, Soyo, Iwill och Epox.

25

Bilder och benchmarks på Barton

En taiwanesisk sida vid namn oc.com.tw Har postat bilder på nya Athlon XP med Barton-kärnan. Man har även lite annan info samt ett CPUMark-resultat att bjuda på.

30

Intel Granite Bay

Intel släppte förra veckan sitt efterlängtade chipset, uppföljaren till 850E med RDRAM. Det heter som bekant Granite Bay (E7205) och stödjer dubbelkanaligt DDR266-minne. Det har lite smått dykt upp recensioner på detta chipset, och jag skulle vilja tipsa er om en. Det är Anandtech som skrivit ihop en stor recension, där man presenterar alla specifikationer, och inbakade i artikeln är även små recensioner på de tre moderkorten som användes i testerna: Asus P4G8X, Gigabyte 8INXP och Tyan S2662. Man bjuder även på smaskiga resultat från spel och andra typer av prestandatest. Dock är jag lite konfunderad av prestandan på dubbelkanaligt DDR, kan prestandan bli bättre med tiden tro?

6

Bygg din egen hårddisklösa datorfarm

Extreme Overclocking har just publicerat en artikel där man förklarar hur man kan gå tillväga för att bygga en egen datorfarm, för till exempel Folding @ Home eller Seti @ Home, med minimalt antal delar.

0

Target PC Comdex 2002 rapport

Target PC publicerade nyligen sin åttasidiga Comdex 2002 rapport, innehållandes allt ifrån moderkort till platta, handhållna PC:s. samt en bild på ett Hammer-system.

2

Phase Change Material

Ett företag som heter Climator har utvecklat ett material kallat "Phase Change Material" vilket kan användas för kylning på många sätt.

39

Bilder på Barton

VR-Zone har några bilder på AMDs kommande uppdatering av Athlon-processorns kärna som går under namnet Barton. Största ändringen är att L2 cachen har utökats till 512KB. Processorn kommer först att säljas med 333MHz FSB och senare troligen ökas till 400MHz för att konkurrera mot Intels kommande ökning till 800MHz FSB på Pentium 4.

13

IBM bygger tredimensionella chips

PC Magazine rapporterar att elektronikjätten IBM har utvecklat en teknik för att bygga tredimensionella chips, det vill säga kretsar där transistorer inte bara placeras sida vid sida utan även ovanpå varandra.
Tekniken har prövats tidigare, men det har varit svårt att bibehålla kvaliteten på lagren av transistorer. IBM löser detta genom att bygga varje lager separat och sedan foga samman dem.

23

Ny skribent på SweClockers

Hej! Mitt namn är Martin Kopparhed, och den uppmärksamme besökaren har noterat att jag skrivit nyheter här på SweClockers under en tid. Så är det tänkt att det ska fortsätta och Jag kommer även att skriva recensioner framöver.

6

DX9 avinstallerare

Det börjar dyka upp beta-versioner av Microsofts DirectX 9 på internet, och ifall man installerar det så går det tyvärr inte att avinstallera. Men TechConnect har fått tag i ett program som avinstallerar DirectX 9, vilket mycket användbart ifall man testar DirectX 9 och sedan vill gå tillbaka till versionen man använde innan. Det verkar tyvärr bara fungera på WindowsXP för tillfället.

2

Nya drivrutiner till Voodoo 3/4/5

3dhq har hackat ihop nya inofficiella drivrutiner till 3DFX-kort i Voodoo 3/4/5-serien.

4

DirectX 9.0 RC1 tillgängligt för betatestare

Release Candidate 1 av Microsofts API DirectX 9.0 finns nu tillgängligt för betatestare. Versionen är dx9.0.389.1 och man måste ha ett speciellt login ifrån Microsoft för att kunna ladda ned filen.

3

ATI FireGL

ATI presenterade för några dagar sedan två nya proffesionella grafikkort. Det första heter FireGL X1 och bygger på R300, som även finns som desktop-variant kallad Radeon 9700. Det har 128MB minne och stödjer inte helt oväntat AGPx8. FireGL Z1 bygger på budget-kretsen av R300, Radeon 9500 och stödjer även AGPx8. Priset då? Referenspriset på ATI FireGL X1 ligger på $795 och $595 för ATI FireGl Z1. ATI bjuder tyvärr inte mycket mer information för tillfället än detta, här kommer ett citat från pressmeddelandet: