Lanseringar: Remember Me, Gunpoint

Remember Me

Egenskap

Värde

Titel

Remember Me

Lanseringsdatum

2013-06-07

Plattform

Windows, Xbox 360, Playstation 3

Spellägen

Enspelarläge

Utgivare/Utvecklare

Capcom/Dontnod Entertainment

Genre

Äventyr/Action

Systemkrav (Rek)

  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8

  • Intel Core Quad 2.7 GHz, AMD Phenom II X4 3 GHz

  • Nvidia Geforce GTX 560

  • 4 GB RAM

Franska Dontnod Entertainment samarbetar med utgivaren Capcom för att få liv i sitt första projekt. Remember Me har varit under utveckling sedan 2008 och skulle bli exklusiv titel för Playstation 3, men Capcom ändrade på detta och nu ska spelet även dyka upp på PC/Windows.

Remember Me utspelas i Paris under året 2084, där alla mänskliga minnen kan bli digitaliserade, något som även utnyttjas av den auktoritära staten för att kontrollera medborgarna. Det går att köpa, sälja och byta minnen – men även stjäla dem.

rememberme2.jpg

Spelaren intar rollen som Nilin, en karaktär med förmågan att ta sig in i andra personers sinnen och manipulera deras minnen. Det bjuds på en god dos utforskning, smygande i korridorer och givetvis explosiv närstrid. En finess är möjligheten att skapa egna kombinationer av anfall genom att sy ihop olika typer av rörelser till en enda sammanhängande attack.

Remember Me är ute nu för PC/Windows, Playstation 3 och Xbox 360. Priset börjar på cirka

Gunpoint

Egenskap

Värde

Titel

Gunpoint

Lanseringsdatum

2013-06-03

Plattform

Windows, Mac, Linux

Spellägen

Enspelarläge

Utgivare/Utvecklare

Suspicious Developments

Genre

Pussel/Action

DirectX-version

9.0

Systemkrav (min)

  • Windows XP SP3

  • 2 GHz dubbelkärnig processor

  • 2 GB RAM

  • 150 MB hårddiskutrymme

Spelstudion med det "misstänkta" namnet Suspicious Developments står bakom nya Gunpoint, men om företaget även är en front för att gömma mörkare hemligheter återstår att se.

Gunpoint är ett action-laddat pusselspel, där spelaren antar rollen som spion med uppdraget att bryta sig in i byggnader med hög säkerhet och stjäla information. Till sin hjälp kan spelaren koppla om apparater för att stänga av kameror och öppna låsta dörrar.

gunpoint.jpg

I Gunpoint gäller det att överlista och lura vakter, använda uppfinningsrikedom för att utnyttja säkerhetssystem till sin fördel och givetvis se till att inte åka fast. Samtliga karaktärer i spelet dör på ett skott, även spelaren. Varje bana har dessutom flera olika lösningar för att passa en stor skara spelstilar.

Gunpoint släpps inledningsvis enbart för PC/Windows, men utvecklarna nämner spelet även kan dyka upp på Mac och Linux i framtiden. Spelet går att köpa via Steam eller den officiella webbplatsen för 8,99 euro, vilket motsvarar cirka 80 kronor inklusive moms.