Nokia har väntats hålla ett evenemang i New York den 26 september för att visa upp flera sina kommande produkter baserade på Microsofts operativsystem. Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att tillställningen skjuts upp till ett senare datum, till följd av Microsofts uppköp av Nokias mobildivison.

I början av september gick Microsoft ut med att det köper upp stora delar av Nokias verksamhet, en affär som även inkluderar licensiering av patent och mjukvara för 5,44 miljarder euro. Affären väntas dock inte gå i lås förrän första kvartalet 2014 i väntan på godkännande från myndigheter och aktieägare.

Trots att båda aktörer fortfarande arbetar som enskilda entiteter ska evenemanget skjutas upp med flera veckor, i vad som tros vara strategiska skäl från Microsoft för att Nokias produkter inte ska inkräkta på de kommande surfplattorna Surface.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Nokia planerat avtäcka surfplattan Sirius med Windows RT och jättetelefonen Lumia 1520 med skärmstorleken sex tum. Telefonen väntas bli en av de första med Windows Phone 8-uppdateringen GDR3, vilken ska ge stöd för upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar.