Efter månader av rykten avslöjade Google sina satsning på smarta klockor med operativsystemet Android Wear. I samma stund avslöjade LG och Motorola att de inom de närmsta månaderna kommer släppa enheter med Android Wear, men de båda aktörerna är knappast ensamma med sådana planer.

Taiwanesiska HTC och Asus har meddelat att de kommer stödja plattformen och planerar att lansera sina modeller under årets andra hälft. Även Samsung sluter upp och planerar modeller baserade på Android Wear – detta trots satsningen på Tizen och ett eget ekosystem med klockorna Samsung Gear.

Bland namnen som nämns saknas mobiljätten Sony, som ännu inte har bestämt sig för att använda Android Wear. Om Sony väljer att omfamna plattformen kan det därmed dröja till nästa år innan en modell från bolaget hittar ut i butik.

Merparten processormakare i mobilbranschen är också på tåget och planerar lansera plattformar särskilt utformade för Android Wear. Bland namnet inkluderas jättar som Qualcomm, Broadcom och Mediatek, men även Intel som med näbbar och klor försöker bli en stor aktör inom mobiltelefoner.

Leveranserna av smarta klockor och "kroppsburna enheter" beräknas uppgå till 50 miljoner enheter under 2014 för att sedan klättra och nå 200 miljoner framåt år 2020, enligt analysfirman Gartner.

Källa: Digitimes.