Det är inte enbart processorer som kan kylas med slutna vattenkylningssystem. Även om det finns ett och annat grafikkort med snarlika lösningar har moddare sedan lång tid tillbaka konstruerat egna fästen för att kunna använda samma vattenkylningspaket på valfria grafikkort. Corsair tar fasta på detta och lanserar nu ett grafikkortsfäste för de egna vattenkylarna i H-serien.

Fästet heter Corsair HG10 och ska fungera med samtliga vattenkylningspaket i Corsairs sortiment. Troligtvis passar även andra modeller baserade på designer från Asetek, exempelvis från NZXT.

Det handlar om en enkel metallram som gör det möjligt att skruva fast vattenblock på Geforce GTX 770 och uppåt samt även Radeon R9 290 och 290X. På grund av grafikkortens varierande konstruktion finns det i praktiken flera olika varianter av HG10, en för varje referensmodell.

För att kyla spänningsregleringen måste användaren plocka loss grafikkortets ursprungliga fläkt och återanvända denna i Corsair HG10. Anledningen till detta är att dessa fläktar är anpassade för respektive grafikkorts fläktstyrning, men det betyder även att lösningen ytterligare begränsas till referensmodeller.

Corsair HG10 ska finnas hos återförsäljare inom kort till det rekommenderade priset 39 dollar, motsvarande cirka 350 kronor inklusive moms.

Alla artiklar från Computex 2014