Ryktesfloran är full gång inför Apples lansering av nästa generation Iphone. En mängd läckor ser ut att ha avslöjat de övergripande detaljerna, däribland att telefonerna växer i storlek, men nu börjar det även talas om lanseringsdatum.

Enligt källor till vanligtvis träffsäkra Macrumors kommer Apple att tillkännage den nya generationen Iphone under den första eller andra veckan i september. Leveranserna inleds senare under samma månad, åtminstone i USA. Det kan jämföras mot fjolårets lansering av Iphone 5s/5c, där tillkännagivandet ägde rum den 10 september och leveranserna anlände den 20 september.

Det mesta pekar mot att vad som i folkmun kallas för Iphone 6 är två nya grundmodeller i storleksklasserna 4,7 och 5,5 tum, vilket betyder att Apple hakar på trenden med större telefoner. Trots rykten om att problem i produktionen kan försena den större varianten tros nu Apple introducera båda modellerna samtidigt.

På dagordningen står en smärre uppdatering av designen med ett bakstycke av metall. Den så kallade vakna/sova-knappen flyttar från telefonens ovandel till den högra sidan, troligtvis för att göra den lättare att komma åt med tummen. Därutöver tillkommer systemkretsen Apple A8 och en förbättrad kameradel.

Sist men inte minst tros den större Iphone 6 i 5,5 tum positioneras som den lyxigare modellen med bland annat optisk bildstabilisering och mer lagringsutrymme.