Tillbehörsjätten Logitech stannar inte vid att släppa spelmöss i alla möjliga färger och former utan tar även sikte på individuella speltyper. Nu presenteras en ny modell för den ständigt växande genren MOBA, vars distinkta spelstil sägs ställa höga krav på allt från knapparna till formen och vikten.

– Vi skapade G302 för att uppfylla några av världens absolut främsta spelares behov. [...] Den är byggd för att hänga med och klara tufft användande i många timmar, och gör dina musklick extremt snabba och precisa, allt för att utgöra skillnaden mellan vinst och förlust när millisekunderna verkligen räknas, säger Vincent Tucker, ansvarig för Logitech gaming.

Enligt Logitech har nya G302 Daedalus Prime tagits fram i samarbete med gamingprofiler från bland annat Team Solomid, Cloud9, CJ Entus Frost, CJ Entus Blaze och Invictus Gaming. Resultatet är en strömlinjeformad mus för både höger- och vänsterhänta.

I centrum står en optisk sensor med justerbar känslighet från 240 till 4 000 dpi. Den ska klara av att avläsa hastiga rörelser på över 20 G till en hastighet av tre meter per sekund. Till detta hör sex programmerbara knappar, där höger och vänster musknapp är spända med ett speciellt fjädersystem, som ska ge snabbare och tydligare respons.

Fler detaljer är brytare med en hållbarhet på 20 miljoner nedslag, vilket kan översättas till 15 timmars speltid per dag i två år. Musen ansluts med kabel till USB med 1 ms "polling rate" och 1 000 Hz uppdateringsfrekvens.

Logitech G302 Daedalus Prime väntas dyka upp på butikshyllorna inom kort till det rekommenderade priset 499 kronor inklusive moms.