På Computex 2015 lanserade Intel Core i7-5775C och i5-5675C "Broadwell" för stationära datorer. Modellerna blir dock en parentes i historieböckerna då de redan till hösten ersätts av arkitekturen Skylake, som anländer med en ny plattform för sockel LGA 1151 och stöd för minnesstandarden DDR4.

Under Computex 2015 visar MSI upp en första modell för Intel Skylake. Det handlar om Z170A-G45 Gaming, som av namnet att döma är en uppföljare till nuvarande Z97-G45 Gaming som i runda slängar går loss för 1 500 kronor, och till skillnad från Asus modell framgår här desto fler detaljer.

Den framtida sockeln LGA 1151 flankeras av fyra DDR4-minnesplatser via två kanaler, där MSI talar om stöd för klockfrekvenser på 3 300 MHz vid överklockning. Bredvid dessa återfinns vad som ser ut som mätpunkter för spänningar, något som framförallt riktas mot överklockning av det mer extrema slaget.

I nederkant märks tre fullstora PCI Express 3.0, vilka kan nyttjas för antingen två grafikkort i Nvidia SLI eller tre i AMD Crossfire. Dessa flankeras av två stycken M.2-anslutningar, vilka med fyra PCI Express 3.0-kanaler från styrkretsen Z170 erbjuder en teoretisk bandbredd på uppemot 32 Gbps.

Utöver vad som kan ses som närmast obligatoriska finesser kommer moderkortet med stöd för Gigabit Ethernet via en nätverkskrets från Qualcomm Atheros Killer, en påkostad inbyggd ljuddel, extra stabil strömmatning via USB för bättre ljud med headset och avslutningsvis två USB 3.1 i bakkant.

Lanseringen av Intel Skylake äger rum någon gång under hösten och samtidigt väntas tillhörande moderkort från bland annat MSI hitta ut på butikshyllorna.

► Läs alla artiklar från #computex-2015