Det finns mängder av VR-glasögon ute, men merparten är hittills endast tänkta för utvecklare. Vanliga användare och gamers får snällt ställa sig i kö och vänta på de skarpa lanseringarna, som drar igång på allvar under 2016. HTC i samarbete med Valve avser dock gå händelserna i förväg.

Under IFA 2015 berättade Valves hårdvarupartner HTC för SweClockers att Sverige tillhör den första vågen av länder som kommer få ta del av VR-headsetet Vive när det släpps i mindre skala innan årsskiftet. Nu framgår nya detaljer som pekar mot ett exakt lanseringsdatum och att svenskar trots allt kan få vänta till nästa år.

I en intervju med polska TVN24Bis avslöjar HTC:s kommersialiseringschef, Bartosz Zuk, att Vive har "premiär" den 8 december och samtidigt pekar han specifikt ut USA, Tyskland samt Storbritannien som lanseringsländer. Ett datum så tätt inpå julledigheterna skulle göra att det kan bli svårt att hinna med andra länder, inklusive Sverige, innan årsskiftet.

Efter uttalandet har Road to VR varit i kontakt med HTC, vars officiella ställning är att uppgifterna inte bör ses som bekräftade. Nämnvärt är att Bartosz Zuk även i en annan intervju sagt att lanseringen för HTC Vive ska äga rum den 8 december