Holländska Phanteks har på kort tid seglat upp som ett namn att räkna med när det kommer till chassin, där en av modellerna är prisvärda Enthoo Pro M. Nu dyker datorlådan upp i ett nytt utförande med akrylfönster.

Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Window Edition är likt originalmodellen ett chassi i storleksklassen miditower, med yttre mått på 480 x 500 x 235 millimeter. Den stora nyheten är som nämnt ovan ett heltäckande sidofönster i akryl, som fästs med fyra stycken skruvar, en i vardera hörn av skivan.

Invändigt märks stöd för moderkort i formfaktorn Mini ITX, Micro ATX, ATX och hela vägen upp till E-ATX, med en bredd på 264 millimeter. Kylartorn begränsas till en höjd om 194 millimeter medan det finns hela 420 millimeter att tillgå för grafikkort. För nätaggregat ryms modeller på upp till 318 millimeter.

Lagringsmässigt finns rum för en 2,5- och två 3,5-tumsenheter, någonting som kan utökas genom att köpa till extra monteringsdetaljer och burar. I toppen finns plats för en 5,25-tumsplats, men denna bur kan även plockas bort för att frigöra mer utrymme för exempelvis vattenkylning.

Möjligheten till god vattenkylning är någonting Phanteks framhäver genom platser för montering av reservoarer och pumphus. Både i toppen och fronten går det att montera radiatorer på upp till 360 eller 280 millimeter, och i bakkant ryms en radiator på 120 alternativt 140 millimeter.

Avslutningsvis levereras chassit med tre förmonterade 140-millimetersfläktar, som snurrar i 250–1 200 varv per minut (RPM). Relaterat till kylning är att modellen är begåvad med tre stycken dammfilter – ett för nätaggregatet, ett för frontpanelen och ett i toppen.

Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Window Edition hittar ut i svenska butiker inom kort med ett rekommenderat pris på 899 kronor, en hundring över originalet.