Nätaggregat i formfaktorn SFX är ett populärt alternativ för riktigt kompakta byggen där fullstora nätdelar helt enkelt inte får plats. En av de största förespråkarna för de mindre enheterna är taiwanesiska Silverstone, som tar tillfället i akt på att sjösätta två nya modeller enligt den krympta formfaktorn.

Det rör sig om de två helmodulära modellerna SX500-G och SX650-G på 500 respektive 650 W, där den sistnämnda är den kraftfullaste SFX-nätdelen Silverstone någonsin tagit fram. Båda modellerna är certifierade för 80 Plus Gold med en verkningsgrad upp emot 90 procent under belastning.

Nytt för båda enheterna är en uppgraderad fläktlösning på 92 mm istället för typiska 80 mm som sitter i företagets tidigare modeller. Ovanpå detta kommer modellerna med fler modulära anslutningar för PCI Express, vilket exempelvis möjliggör flergrafiklösningar.

Modellerna väntas rullas ut under årets första kvartal. Prislapparna är ännu okända, men företaget utlovar prissättning i linje med sitt övriga SFX-sortiment.

► Läs alla artiklar från #ces-2016