På Computex 2015 tillkännagav Asus en rad nya gamingskärmar, där merparten nu hunnit hitta ut i butik. En modell som ännu inte sett dagens ljus är den välvda och ultrabreda fanbäraren ROG Swift PG348Q, som listas i svenska butiker och har fått ett ungefärligt släppdatum.

Först och främst blir det en riktigt dyr pjäs med prislappen 13 999 kronor, dryga tusenlappen över den närmaste konkurrenten Acer Predator X34. Vidare anger butikslistningarna en lansering i slutet av januari, någonting som bekräftas av Asus Nordic som talar om tillgänglighet runt månadsskiftet.

Till prislappen hör en 34-tums med bildförhållandet 21:9. Den välvda panelen är av IPS-typ och innehåller 3 440 x 1 440 pixlar, vilket ackompanjeras av Nvidia G-Sync och uppdateringsfrekvensen 60 Hz. Det sistnämnda går också att överklocka till 100 Hz via Displayport, som även krävs för G-Sync.

Utöver Displayport tillhandahålls en HDMI och en hubb med stöd för fyra stycken USB 3.0-anslutningar. För själva designen kommer ROG Swift PG348Q med en höj- och sänkbar fot och ett ROG-inslag, där logotypen projiceras mot skärmens underlag.