Att sticka ut på tangentbordsmarknaden kräver något speciellt, antingen i form av funktion eller design. Många tillverkare väljer att gå så långt som att utveckla egna brytare, något som taiwanesiska Tesoro lagt fokus på i och med lanseringen av det nya tangentbordet Gram.

Tesoro slår på stora trumman med deras egna Agile-brytare, vilka är tillverkade av Kailh och har taktil återkoppling. Tangenterna i sig är av lågprofilstyp med Double-shot konstruktion, och erbjuder betydligt kortare slaglängd. Det finns dock ingen officiell information gällande aktiveringspunkt eller vilken kraft som krävs.

Till skillnad från många andra modeller i bolagets sortiment har Gram ett väldigt avskalat utseende, och präglas av en topplatta av metall. Tesoro Gram innehåller funktioner som bland annat RGB-belysning med åtta olika förprogrammerade effekter, "full n-key rollover" samt omprogrammering av samtliga knappar.

Tesoro Gram finns i både svart och vitt med riktpriser på 137 dollar respektive 139 dollar, motsvarande cirka 1 400 kronor inklusive moms. Modellerna väntas hitta ut till återförsäljare någon gång i juni.