Från att ha dominerat chassimarknaden under det tidiga 2000-talet har Antec de senaste åren tappat rejält med mark mot uppstickande konkurrenter, vilket i princip har decimerat företagets närvaro i Sverige. Orsaken kan i mångt och mycket härledas till ett misslyckande att modernisera sin produktportfölj, något som Antec nu tar ett första steg mot att styra upp med sin modell P9 Window.

Nykomlingen är ett fönsterbeprytt miditowerchassi med yttermåtten 210 x 465 x 470 mm vars konstruktion av stål väger in på 9,1 kg. Utsidan avslöjar tre 5,25"-platser samt lättåtkomliga anslutningar i form av två USB 2.0-portar, två USB 3.0-portar samt in- och utgångar för ljud. Därtill syns två reglage som används för att justera hastigheten på de medföljande fläktarna.

Insidan bjuder på ett förhållandevist klassiskt utseende, med plats för moderkort upp till formfaktorn ATX samt åtta expansionsplatser för instickskort. I framkant syns dubbla lagringsburar med plats för totalt åtta lagringsenheter i storleksklasserna 2,5" samt 3,5". Båda burarna är löstagbara, vilket möjliggör montering av 43 cm-långa grafikkort alternativt en 240 mm-radiator i framkant.

Vid leverans kommer chassit med totalt tre förmonterade 120 mm-fläktar, med möjlighet att komplettera med ytterligare sex fläktar i samma storleksklass. Gällandes vattenkylning finns det, utöver utrymmet i framkant, plats för en 360 mm-radiator i chassits topp samt medföljande fästen för pump och reservoar.

Baksidan av moderkortsplåten kommer med gott om utrymme för kabeldragning samt förmonterade kardborrband för enklare organisation. Längst ner i det högra hörnet finns ytterligare lagringsplatser för upp till två 2,5"-enheter.

Antec P9 Window väntas finnas tillgänglig i slutet av maj med ett rekommenderat pris på 99 EUR motsvarande cirka 900 kronor inklusive moms.