Inno3D tar tillfället i akt att visa upp sina nya kyllösningar för GTX 1080 och 1070 och fortsätter på Ichill-serien ytterligare en generation. Återgående så handlar det om en massiv kylare med ett namn i liknande storlek.

De större modellerna går under namnet Ichill Geforce GTX 1080 Air-boss Herculez X4 respektive Ichill Geforce GTX 1080 Air-boss Heculez X3 och handlar först och främst om en kylannordning med tre stycken 92 millimetersfläktar, medans den förstnämnda blir bestyckad med ytterligare en fläkt på 50 millimeter för att föra luft genom kortet och kyla VRM-komponenter.

Gemensamt för båda är ett eget kretskort med 8+6-pins kontakter för strömförsörjningen och ett okänt antal strömfaser. Likt många andra tillverkare är frekvenserna inte helt spikade men sannolikt kommer det vara några snäpp över referensmodellen.

Samtidigt passar bolaget på att lansera Geforce GTX 1070 Gaming OC, vilket som namnet avslöjar innefattar deras egna tappning på Nvidias senaste grafikkort. Detta handlar om ett kretskort med referensdesign och en kylare med dubbla 100 millimetersfläktar.

Redaktionen har inte fått ta del av några prisuppgifter eller tillgänglighet för den nordiska marknaden, men odellerna väntas dyka upp inom kort.

► Läs alla artiklar från #computex-2016