Återutgivningar och remasters har blivit allt mer populära de senaste åren. Det kan handla om allt ifrån att göra äldre spel kompatibla med moderna datorer och konsoler till totala omarbetningar från grunden. Den senaste i ledet att ge ut sina spel på nytt är 2K Games som nu utannonserat Bishock: The Collection, en samling av alla tre Bioshock-spel.

Bioshock: The Collection innehåller Bioshock, Bioshock 2 och Bioshock: Infinite, där alla konsolvarianter har begåvats med uppdaterad grafik och diverse förbättringar. För PC-versionen är det endast de två första spelen som uppdaterats då utvecklaren menar att Bioshock: Infinite redan lever upp till de grafikkrav som moderna spelare har.

På konsol innebär detta att spelen kommer köras i upplösningen 1920 x 1080 med en bilduppdatering på 60 bildrutor per sekund. För de som äger något av spelen på PC kommer det gå att uppdatera till den nya versionen av detta utan kostnad.

Förutom uppdaterad grafik kommer samlingen med en rad extramaterial, varav en dessa är en ny videoserie med Bioshocks skapare Ken Levine. Medföljer gör också allt nedladdningsbart material som släppts för respektive titel. Undantaget är materialet för flerspelarläget i Bioshock 2, då detta inte är inkluderat i spelet.

Bioshock: The Collection släpps till PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One den 13 september.