Det ser ut som att 2016 blir året då VR slår igenom på riktigt. Efter att Oculus nu börjat få ordning på leveranserna och kommit i kapp förhandsbokningarna kommer nu fler glädjande nyheter för den som valt att satsa på just Oculus istället för konkurrenterna.

En av aspekterna som skiljer Oculus Rift mot huvudkonkurrenten HTC Vive är hur den senare i dagsläget tillåter mer rörelse för hela kroppen i det fysiska rummet, och levereras dessutom med egna rörelsekänsliga handkontroller. HTC Vive använder en eller flera IR-sensorer som regelbundet känner av var VR-headset och handkontroller befinner sig i rummet.

Med den senaste mjukvaruupdateringen närmar sig Oculus Rift kapaciteten hos HTC Vive när det kommer till avkänning av det fysiska rummet. Reality Check VR rapporterar, via Kitguru, att det numera går att koppla ihop fyra IR-sensorer. Detta möjliggör både bättre precision samt area att röra sig på.

Under årets fjärde kvartal har Oculus sagt att deras handkontroll Touch ska släppas. Då tillför den en extra sensor utöver den som följer med själva headsetet. De två sensorerna ska räcka för vanlig användning men för den som vill så kommer det alltså vara möjligt att köpa till och använda ytterligare två sensorer.