Under kvällen höll AMD sitt kryddstarka grafikevent Capsaicin, där stort fokus låg på spelande och virtuell verklighet samt kombinationen av dessa två. En av de största nyheterna under evenemanget var utannonseringen av namnet på företagets kommande grafikkort med arkitekturen VegaRadeon RX Vega.

Som en del av AMD:s fokus på spel tillkännagavs att de inleder ett samarbete med den amerikanska spelutvecklaren och utgivaren Bethesda. De två företagen har tidigare samarbetat kring implementeringen av grafikgränssnittet Vulkan i speltiteln Doom, ett partnerskap som nu ska utökas.

Det kommande samarbetet kretsar kring att optimera Bethesdas speltitlar för AMD:s kommande grafikarkitekturer och processorfamiljen Ryzen. Det handlar exempelvis om optimering för åtta kärnor på processorsidan, vilket ska leda till bättre prestanda både i virtuell verklighet och traditionella spel.

Även Vulkan nämns som en viktig punkt och stöd för detta ska implementeras i samtliga av Bethesdas framtida speltitlar. Samarbetet ska bära frukt redan senare i år när Bethesda-ägda Arkane Studios lanserar Prey den 5 maj.