Virtuell verklighet är ett område som växt väldigt snabbt på senare tid, med allt fler aktörer som börjat satsa på tekniken. Några av dessa är HTC, Samsung och nu ansluter sig även AMD till denna skara då de förvärvar VR-företaget Nitero.

Unwieldly headset cables remain a significant barrier to drive widespread adoption of VR. Our newly acquired wireless VR technology is focused on solving this challenge, and is another example of AMD making long-term technology investments to develop high-performance computing and graphics technologies that can create more immersive computing experiences.

I ett pressmeddelande framgår att AMD i och med förvärvet får tillgång till en del av Niteros anställda samt teknik relaterad till virtuell verklighet. Enligt AMD är ett av de stora problemen med VR att det inte är särskilt användarvänligt, med bland annat otympliga kablar som störa upplevelsen.

Niteros teknik utlovar låga fördröjningar i så kallad room scale, där användaren rör sig fritt i rummet och rörelserna läses av i en 3D-miljö. Med hjälp av detta och AMD:s egen teknik hoppas de kunna lösa de hinder som finns för trådlös VR idag.