Tidigare under veckan meddelade processortillverkarna AMD och Intel att de påbörjat ett samarbete, där de tillsammans ska utveckla processorer för bärbara datorer. Dessa ska baseras på Intels processorteknik och använda en specialanpassad integrerad grafikkrets från AMD som tros baseras på Vega och utrustas med HBM2-minne.

Via det kinesiska entusiastforumet Chiphell hittar nu den första enheten med den nya processorn ut på bild. Baserat på moderkortets storlek ser det ut att handla om en NUC-enhet, vilken väntas bli uppföljaren till företagets gaminginriktade Skull Canyon-modell.

Förutom processorn skymtas även två stycken DDR4 SO-DIMM-platser samt en M.2 NVMe-enhet och två stycken Sata 6,0 Gbps. Utöver detta erbjuds även ett flertal ingångar på enhetens baksida.

Ännu är väldigt lite känt om de nya processorerna, men tidigare uppgifter talar för att de blir del av Intels Kaby Lake G-familj. Två av dessa, Intel Core i7-8705G och Core i7-8809G, hittade nyligen ut på webben där de prestandatestades i diverse mjukvaror. När Kaby Lake G hittar ut i färdiga produkter är ännu okänt, men enligt Intel ska detta ske under första kvartalet 2018.