För snart tre år sedan avtäckte Microsoft den lite lyxigare Xbox Elite Wireless Controller till Xbox One och PC/Windows. På menyn stod en påkostad konstruktion med gummerade ytor och breda konfigurationsmöjligheter, där bland annat paddlarna på kontrollens baksida gick att ställa in efter egna preferenser.

Nu hittar bilder på vad som tycks vara en uppdaterad version av handkontrollen ut på webben via användare på Reddit och Baidu. Enligt källor till The Verge är bilderna genuina, men det är i dagsläget är oklart om det som visas kommer resultera i en faktisk produkt.

Nykomlingen bjuder på laddning via USB Type-C samt ett inbyggt uppladdningsbart batteri, något som annars krävt ett separat tillbehör för tidigare Xbox-kontroller. Tillkommer gör även stöd för Bluetooth, tre konfigurerbara profiler samt djupare slaglängd på de bakre paddlarna.

Elite-kontrollen får även ett designtillskott i form av gummerat grepp på framsidan. Därutöver väntas ett fodral med inbyggd laddare medfölja handkontrollen. Microsoft har sedan tidigare tillämpat en iterativ uppdateringsprocess för bolagets handkontroller, där standardmodellen för Xbox One över tid begåvats med bland annat Bluetooth och finslipad design.

Ursprungliga Xbox Elite Wireless Controller kostar i dagsläget omkring 1 300 kronor, men några prisuppgifter avslöjas inte för den uppdaterade varianten. Detsamma gäller tillgängligheten i butik, där inga uppgifter finns att tillgå.