I samband med lanseringen av Playstation 5 släppte Sony även en ny handkontroll med namnet Dualsense. Den nya handkontrollen är utrustad med ny vibrationsteknik som ska ge förbättrad haptisk återkoppling och adaptiva avtryckare som anpassar motståndet efter spelaktiviteten. Handkontrollen stöds redan i Steam, men inget spel har nyttjat dess funktioner fullt ut.

Nu är Metro Exodus första spelet ut med fullt stöd både för vibrationssystemet och de adaptiva avtryckarna, vilket demonstreras av journalisten Andy Robinson på Twitter. Metros utvecklare 4A Games lade till stöd för Dualsense i en uppdatering som lanserades i fredags. Enligt Robinson fungerar de unika funktionerna i nuläget endast om handkontrollen ansluts med kabel.

Sony har den senaste tiden satsat mer på PC än tidigare, bland annat släpptes det Playstation-exklusiva spelet Horizon Zero Dawn förra sommaren. Enligt Sonys VD Jim Ryan mottogs det väl av både Playstation-användare och PC-användare och företaget planerar att släppa fler Playstation-exklusiva titlar till PC i framtiden.

Skulle du vilja använda en Dualsense-kontroll till PC?