Sidan 1 av 3 1 23
 
Verktyg Visningsval
2012-10-30, 00:09   #1

huttala

Tangentbords-
konnässör

huttalas avatar

Plats: Örebro

Registrerad: sep 2005

Ducky 9087 G2PRO TKL - Recension


Ducky 9087 G2PRO Tenkeyless


Inledning:

Jag har testat många tangentbord i mina dagar, och har fått chansen att recensera ett Ducky 9087 G2PRO Tenkeyless med vita PBT tangenter.
Det finns en hel del olika varianter av mekaniska och membran tangentbord ute i marknaden idag, vissa väljer att försöka sticka ut med makrofunktioner, belysta tangenter, stylade chassin till tangentbordet med mera. Egentligen ser jag det som att tangentbordsmarknaden är uppdelad i två delar, en del där man gör så mycket funktioner och ”häftiga” features som möjligt, den andra delen där man gör så avskalade och robusta tangentbord som möjligt.

Ducky tillhör enligt mig den andra kategorin, de gör alltså robusta och avskalade tangentbord som inte ser ut att vara mycket för världen.

Just detta tangentbord är TENKEYLESS (även kallat TKL) vilket innebär att man tagit bort den mnumeriska delen av tangentbordet, även kallat numpad. Anledningen till att man tar bort denna del är för att vissa anser att den är överflödig och att det ger bättre ergonomi när tangentbordet är mindre. Anledningen till att ergonomin blir bättre med ett kortare tangentbord är ganska enkel, man kan helt enkelt hålla händerna raka mycket lättare då tangentbordet inte tar upp plats åt sidan. Personligen spelar inte ergonomin speciellt stor roll, det som spelar roll för mig är mer yta att röra musen på när jag spelar, och det får jag med ett tangentbord utan den numeriska delen.

Men nog om detta, nu tycker jag vi tar oss en djupdykning i hur detta tangentbordet är uppbyggt samt vilka funktioner som finns tillgängliga.

Tillverkare: Ducky
Modell: G2PRO TKL
Brytare: Röda (finns även med svarta/bruna/blå samt clears).
Anslutningar: PS/2 samt USB (NKRO över båda).
Dimentioner: 360x140x41,5mm (LxBxH).
Vikt: 1.2KG


Första intryck

När jag först packade upp tangentbordet så kändes det nästan direkt att det var robust, chassit flexar i princip ingenting. Det andra jag märkte när tangentbordet var uppackat var hur vita tangenterna var, de är verkligen kritvita, mina ”krämvita” Cherry Doubleshots ser brun/gula ut i jämförelse.

Här ser ni hur tangentbordet ser ut:


Här ser ni hur tangenterna ser ut i jämförelse med mina Cherry doubleshots som sitter på mitt Quickfire rapid tangentbord.Genomgång av tangentbordet

Tangenterna
Det är egentligen inte mycket att orda om här, tangentbordet är byggt stabilt, på just denna modell kommer det PBT knappar till tangentbordet, vilket gör ett otroligt lyft i känsla på tangenterna. PBT plast är exlusivt, och var tidigare svårt att få tag på. Det speciella med denna plast är att den känns lite strävare än, men framförallt så tappar den inte strukturen på ytan lika snabbt som ABS plast som sitter i 99% av tangentborden. Det sägs att PBT plast ska hålla strukturen i genomsnitt 6 gånger längre än ABS plast, om detta är sant eller inte vet jag inte, det jag vet är dock att jag inte har lyckats få några av mina PBT tangenter blanka ännu, vilket jag har lyckats med otaliga ABS knappsatser.

Värt att notera är att space tangenten även den är i PBT, vilket är mycket ovanligt då tangenten brukar böja sig när den tillverkas, och därmed bli oanvändbar. Ducky har löst detta på ett smart sätt genom att kontrollerat böja tangenten vid gjutning, med andra ord behöver man inte oroa sig för att få en oanvändbar space tangent.

Här kommer en närbild på tangenterna:


Bild på Ducky's PBT space (nederst) jämfört med Cherry ABS space (överst)


Stabilisatorerna
Stabilisatorerna på detta tangentbord är modellen Cherry själva tillverkar. Dessa stabilisatorer är av egen erfarenhet mycket robusta, de har inte gått sönder trots att jag misshandlat en del sådana stabilisatorer ganska mycket.
Stabilisatorerna sitter dock inte på plast helt omärka, karaktären på knapparna som har dessa stabilisatorer är lite annorlunda, vissa kallar de svampiga, personligen tycker jag inte att så är fallet. Men det alla kommer märka av är att tangenterna med dessa stabilisatorer är tystare än tangenterna utan, detta har med konstruktionen av stabilisatorn att göra och är ingenting jag kommer gå in djupare på.
Stabilisatorerna ser ut på följande sätt:
(just denna bild är på space tangenten).


Själva tangentbordet

Framsidan:
Här finns det egentligen inte så mycket att säga, tangentbordet har ni redan sett, så ni vet hur det ser ut. Det är byggt på ett minimaliskt sätt och det är verkligen ett tight bygge med en kant på mindre än 1cm utanför själva knappsatsen.
Det är välbyggt, som jag sa tidigare vid mitt första intryck, jag hittar inga direkta svara punkter där tangentbordet sviktar eller liknande.
Värt att notera är att det sitter LED's på WASD, man får även med tangenter som ljuset skiner igenom. Jag ser ingen direkt nytta i detta, men det ser om inte annat riktigt bra ut.


Baksidan:
Här finns det inte heller mycket att orda om, det sitter två fötter, en kontakt för USB samt kabelkanaler på baksidan. Allt sitter och fungerar som det ska, inga konstigheter.
MEN, det finns även 4 dip switchar på baksidan, med dessa kan man aktivera samt avaktivera vissa funktioner, mer om detta i funktionsbeskrivningen.Funktioner

Trots att tangentbordet är minimalistiskt så har Ducky tryckt in ett par funktioner som man kan använda sig av genom ett FN lager, samt genom DIP Switcharna som sitter på baksidan.

Det man kommer åt via FN lagret är ganska standard, du kan höja, sänka, stänga av volymen via F1-3. Du kan starta/pausa musik/film via F4, stoppa musik/film via F5 samt backa eller gå till nästa låt via F6 och F7.
Man kan även sätta på eller stänga av LED belysningen via F9.
Alla dessa kommandon kräver att du håller FN knappen intryckt medan du trycker på någon av funktionsknapparna.

Nu till DIP Switcharna på baksidan. Det finns fyra stycken switchar på baksidan av tangentbordet. Det man kan göra med dessa är följande:

Switch 1: Windows knapplåsning PÅ/AV.
Switch 2: Skifta CTRL och Caps lock knapparna.
Switch 3: Skifta ALT och WIN knapparna.
Switch 4: NKRO via USB PÅ/AV.Personligen spelar dessa funktioner mig ingen roll, men jag vet många andra som vill ha detta och ser det som ett stort plus att Ducky valt att lägga till dessa funktioner på G2PRO TKL tangentbordet.

Värt att notera är att du inte kan använda tangentbordet via PS/2 kontakten om du satt på NKRO via USB. Har du NKRO via USB avslaget så får du ut 6KRO via USB samt NKRO via PS/2 kontakten. Denna funktion är bra för de som använder sig av OSX, då de flesta tangentbord med NKRO över USB inte fungerar som de ska i OSX, nu är detta inget problem längre eftersom man kan skifta lägen.


Slutsats

Ja, vad ska man säga. Jag har testat det mesta i tangentbordsväg, och jag tror att jag hittat en ny favorit bland TKL tangentborden.
Detta tangentbord är minst lika välbyggt som ett Filco, man får PBT tangenter från fabrik, vilket jag inte sett hos någon annan tillverkare än Topre tidigare (värt att notera är att Topre använder sig av ABS space bar).
Det har mer funktioner än något annat tangentbord med samma byggkvalité. Detta tangentbord är helt enkelt toppklass.

Fördelar:
Robust.
Riktigt bra extrafunktioner.
PBT knappar från fabrik.

Nackdelar:
Inget handledstöd.


Senast redigerad av huttala 2012-10-30 klockan 11:12.
__________________
Qpad MK-80 Done my way || Ducky goes Apple extended II || Ducky G2PRO TKL Recension || Ducky Shine 2 Recension
huttala är inte uppkopplad
2012-10-30, 00:33   #2

Choppern

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: aug 2006

Trevligt, såg fräsht ut med den helvita färgen!

Får man fråga vad fick du ge för det? Och vet du om det går att få tag på PBT tangenter med genomskinliga legends någonstans?
__________________
I got a pair of shoes older than you are... -W. Gibson
Choppern är inte uppkopplad
2012-10-30, 00:36   #3

Exiphi

Medlem

Exiphis avatar

Plats: Hemma

Registrerad: aug 2005

Nice, vart köpte du det? Hittar det inte i nån svensk butik.
__________________
Ljud: Asus Xonar ST > Marantz PM7004 > Dynaudio Focus 140.
Tangentbord: HHKB Pro 2 | Headset: Sennheiser HD650 | Skärm: DELL U2711 | Mus: Microsoft 3.0
Exiphi är inte uppkopplad
2012-10-30, 00:44   #4

Scurq

Medlem

Scurqs avatar

Registrerad: dec 2011

Ser riktigt fint ut, ska hålla ut med mitt skräptangentbord och hoppas att priset inte är allt för högt!
__________________
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."

MSI Z77 | 3570K | Crucial 16GB @ 1600MHz | 660Ti | Define R3
Scurq är uppkopplad nu
2012-10-30, 00:51   #5

CCWarlock

Hedersmedlem

CCWarlocks avatar

Plats: Lund, Sverige

Registrerad: jul 2001

Trevligt tangentbord!

Undersidan är läskigt lik mitt KBT Pure, kuddarna och märket med loggan alltså..
__________________
Litet projekt

yayaya I am Lorde yayaya
CCWarlock är uppkopplad nu
2012-10-30, 00:51   #6

huttala

Tangentbords-
konnässör

huttalas avatar

Plats: Örebro

Registrerad: sep 2005

Tangentbordet är inte köpt, har fått det direkt från Ducky.
Det ska dock komma till butik närsomhelst, tror det var redan denna vecka.
__________________
Qpad MK-80 Done my way || Ducky goes Apple extended II || Ducky G2PRO TKL Recension || Ducky Shine 2 Recension
huttala är inte uppkopplad
2012-10-30, 08:02   #7

lacrits

Medlem

lacritss avatar

Plats: Malmö

Registrerad: maj 2008

Tack Huttala, bra review!
Tangenterna, lyser LED genom alla tangenten (tunn plast?) och tecknet är svart/solitt (alltså lyser inte genom tecknet)? Ser ut som det, men i din bild lyser bara WASD vita tangenterna.. Dom röda ser ju ut å lysa som standard, alltså genom tecknet.
Väntar på din review om Ducky Shine 2 ..
__________________
The burk: FD R3 vit, extra Nexus RS 120 i fronten || NZXT Hale90 650W || Intel i5 2500K m. CM Hyper 212+ & 2st GT 1850rpm push/pull || Asus P8P67 Pro B3 || Asus R9 280 DCUII Top 3GB || OCZ Agility 3 120GB || WD Caviar green 2TB || Corsair Vengeance DDR3 1600MHz CL9 2x4GB || Asus Xonar DX || Asus VE247H LED TN || Saitek X52 HOTAS || TrackIR 3 || Ducky Shine II MX-red green LED keyboard || Steelseries Sensei mus
lacrits är inte uppkopplad
2012-10-30, 10:27   #8

Svenn3SaataN

Medlem

Plats: Älmhult (IKEA-Land)

Registrerad: okt 2007

Bra recension och tangentbordet ser onekligen riktigt intressant ut! Ska bli kul och se vad det hamnar på för pris ute i butik.
Svenn3SaataN är inte uppkopplad
2012-10-30, 10:41   #9

PierreB

Medlem

PierreBs avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2004

Trevligt ser ut att bli ett sånt till samlingen :-)
__________________
I7 2600K | Noctua NH-U12P SE2 | 16 gig DDR3 | Gigabyte GA-PH67A-UD3 | EVGA GTX 780 | 2*240gig SSD | Silverstone Fortress II | Silverstone Strider 1kw Silent | Dell u2711 | Eizo 24" | Asus VG248QE | Realforce 88UB | SteelSeries RIVAL/9HD | Sennheiser PC 360 |
PierreB är uppkopplad nu
2012-10-30, 10:42   #10

Red110

Medlem

Registrerad: jul 2012

Mycket bra skrivet
__________________
Chassi: Fractal Design Define R4, Moderkort: AsRock Z77 Pro4, PSU: Antec VP650PM 650W, CPU: Intel Core i5 3570K @ 4.3Ghz, HDD: 500GB Western Digital Caviar Green 3,5, SSD: Samsung 840 Pro Series 128GB, OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit
Red110 är inte uppkopplad
2012-10-30, 11:17   #11

huttala

Tangentbords-
konnässör

huttalas avatar

Plats: Örebro

Registrerad: sep 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av lacrits Visa inlägg
Tack Huttala, bra review!
Tangenterna, lyser LED genom alla tangenten (tunn plast?) och tecknet är svart/solitt (alltså lyser inte genom tecknet)? Ser ut som det, men i din bild lyser bara WASD vita tangenterna.. Dom röda ser ju ut å lysa som standard, alltså genom tecknet.
Väntar på din review om Ducky Shine 2 ..
Det är bara WASD som lyser på detta tangentbord, och första bilden jag tog var med orginalcapsen som inte är gjorda för belysning egentligen, så där lös plasten men inte tecknena. Med de röda (som man får med i paketet) som är gjorda för LED's så lyser det som det ska igenom bokstäverna istället.

Min review på Ducky shine kommer nog under dagen, det beror lite på när junior känner för att sova.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Svenn3SaataN Visa inlägg
Bra recension och tangentbordet ser onekligen riktigt intressant ut! Ska bli kul och se vad det hamnar på för pris ute i butik.
Tack tack!
Det finns redan att köpa i Finland, och kostar där 149€.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av PierreB Visa inlägg
Trevligt ser ut att bli ett sånt till samlingen :-)
Det tycker jag verkligen, det är mitt nya favorittangentbord iaf, Filco/CM Quickfire släng er i väggen!

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Red110 Visa inlägg
Mycket bra skrivet
Tack så mycket!
__________________
Qpad MK-80 Done my way || Ducky goes Apple extended II || Ducky G2PRO TKL Recension || Ducky Shine 2 Recension
huttala är inte uppkopplad
2012-10-30, 11:48   #12

Choppern

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: aug 2006

Citat:
Ursprungligen inskrivet av huttala Visa inlägg
Det är bara WASD som lyser på detta tangentbord, och första bilden jag tog var med orginalcapsen som inte är gjorda för belysning egentligen, så där lös plasten men inte tecknena. Med de röda (som man får med i paketet) som är gjorda för LED's så lyser det som det ska igenom bokstäverna istället.
Du svarade aldrig om du visste om det fanns PBT för bakgrundsbelysta tangenter någonstans

Citat:
Ursprungligen inskrivet av huttala Visa inlägg
Min review på Ducky shine kommer nog under dagen, det beror lite på när junior känner för att sova.
Den ser jag verkligen fram emot. Jag blev tvungen att smörja stabilisatorerna för space tangenten igår natt då den började gnissla ibland, men jag tyckte från början att det var något konstigt med den, och det blev betydligt bättre efter en liten smörjning, blev helt annat ljud och känsla i den. Tänkte det kanske var värt att nämna om du nu gör en review på det idag.
__________________
I got a pair of shoes older than you are... -W. Gibson
Choppern är inte uppkopplad
2012-10-30, 15:47   #14

Svenn3SaataN

Medlem

Plats: Älmhult (IKEA-Land)

Registrerad: okt 2007

Engraved keycaps, inte illa det! Nästan så man skulle slå till på ett sådant
Svenn3SaataN är inte uppkopplad
2012-10-30, 15:52   #15

Scurq

Medlem

Scurqs avatar

Registrerad: dec 2011

Jag har nästan lust att ta hem ett med ABS och byta till PBT i annan/andra färg(er) på egen hand
__________________
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."

MSI Z77 | 3570K | Crucial 16GB @ 1600MHz | 660Ti | Define R3
Scurq är uppkopplad nu
2012-10-30, 16:02   #16

Svenn3SaataN

Medlem

Plats: Älmhult (IKEA-Land)

Registrerad: okt 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Scurq Visa inlägg
Jag har nästan lust att ta hem ett med ABS och byta till PBT i annan/andra färg(er) på egen hand
Kan ju dock tycka att det är värt 150kr att få graverade PBT keycaps, så kan du ju blanda in dem också om du vill
Svenn3SaataN är inte uppkopplad
2012-10-30, 16:02   #17

Flutters

Medlem

Flutterss avatar

Plats: Sölvesborg

Registrerad: aug 2008

Fy fasen, var verkligen värt att vänta på detta tangentbordet! Blir att beställa ett direkt!

Tack för en väldigt läsvärd recension!

Senast redigerad av THEBADGUY 2012-10-30 klockan 18:13.
__________________
Citera för svar!///Asus P8P67 PRO B3/Intel i7 2600K@4.6ghz/Noctua NH-D14/Asus GTX780 DirectCUII/Samsung 830 128GB/16 gb Corsair vengeance 1600mhz/Corsair Graphite 600T white/Corsair AX850/Kringutrustning: BenQ G2420x3/Ducky G2pro MX Green/M-Audio AV40 MK2/Steelseries Rival
Flutters är uppkopplad nu
2012-10-30, 16:53   #18

Svenn3SaataN

Medlem

Plats: Älmhult (IKEA-Land)

Registrerad: okt 2007

Fick svar ifrån MAXFPS precis, de svarade att de inte har fått någon info om när de kommer till Norden. Konstigt när Inet redan har lagt upp dem i deras butik?
Svenn3SaataN är inte uppkopplad
2012-10-30, 17:08   #19

Simcon

Medlem

Simcons avatar

Registrerad: jan 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av huttala Visa inlägg
Tangentbordet är inte köpt, har fått det direkt från Ducky.
Det ska dock komma till butik närsomhelst, tror det var redan denna vecka.
Hur lyckas du få tangentbord direkt från tillverkaren ?


Vet dock inte om jag tycker om tanken att enbart ha bakgrundsbelysning på wasd, men det kanske fungerar bättre i praktiken.

Intressant tråd ang. tangentbordet, många trevliga bilder .
Deskthority - Ducky G2PRO Tenkeyless

Har ännu inte fått hem mitt första mekaniska tangentbord, men har redan lagt ett andra till min önskelista. Det här kan bli dyrt .
__________________
Daglig brukare av säkerhetsrakhyvlar, borstar och tvål.
Användare av kapabla hörlurar och ljudkort.
Ägare till en adekvat dator.
Simcon är inte uppkopplad
2012-10-30, 19:11   #20

Exiphi

Medlem

Exiphis avatar

Plats: Hemma

Registrerad: aug 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av huttala Visa inlägg
Tangentbordet är inte köpt, har fått det direkt från Ducky.
Det ska dock komma till butik närsomhelst, tror det var redan denna vecka.
Fick? Vad är det för lyx?

Vet du om dom kommer säljas med clear brytare? Dom enda jag inte testat än, eller ja, enda hyfsat vanliga cherryswitch jag inte testat än.
__________________
Ljud: Asus Xonar ST > Marantz PM7004 > Dynaudio Focus 140.
Tangentbord: HHKB Pro 2 | Headset: Sennheiser HD650 | Skärm: DELL U2711 | Mus: Microsoft 3.0
Exiphi är inte uppkopplad
2012-10-30, 20:44   #21

Scurq

Medlem

Scurqs avatar

Registrerad: dec 2011

Ska förmodligen köpa detta, i lager i övermorgon enligt inets sida. ooo
__________________
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."

MSI Z77 | 3570K | Crucial 16GB @ 1600MHz | 660Ti | Define R3
Scurq är uppkopplad nu
2012-10-30, 21:41   #22

huttala

Tangentbords-
konnässör

huttalas avatar

Plats: Örebro

Registrerad: sep 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Exiphi Visa inlägg
Fick? Vad är det för lyx?

Vet du om dom kommer säljas med clear brytare? Dom enda jag inte testat än, eller ja, enda hyfsat vanliga cherryswitch jag inte testat än.
Lyx och lyx, om du inte märkt det så har jag lagt ner en hel del tid på min guide plus att jag är väldigt aktiv i forumen, använde det som referens och det fungerade.

Det ska komma med clear brytare, när det kommer med clears vet jag inte, har faktiskt inte frågat. Men det bör ju komma ganska snart. Jag återkommer när jag vet mer om det.
__________________
Qpad MK-80 Done my way || Ducky goes Apple extended II || Ducky G2PRO TKL Recension || Ducky Shine 2 Recension
huttala är inte uppkopplad
2012-10-30, 22:54   #23

backfeed

Medlem

backfeeds avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: okt 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av huttala Visa inlägg
Det tycker jag verkligen, det är mitt nya favorittangentbord iaf, Filco/CM Quickfire släng er i väggen!
Och här sitter jag med mitt Filco TKL (mx brown) och ett CM Quickfire på ingående (20% rabatt hos Komplett var en billig väg att få testa mx red), och gråter i ett hörn.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av huttala Visa inlägg
Lyx och lyx
Det är du lätt värd, och med tanke på den gratis reklam Ducky indirekt får av detta så borde du få ordentligt betalt - mer än bara ett tangentbord eller två.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av huttala Visa inlägg
Det ska komma med clear brytare, när det kommer med clears vet jag inte, har faktiskt inte frågat. Men det bör ju komma ganska snart. Jag återkommer när jag vet mer om det.
Känner mig så gott som tvungen att köpa en Ducky TKL med PBT och clears när/om det finns att få tag på. Ditt fel!
__________________
PC-burkar, C-64:or och en Amiga ...
backfeed är uppkopplad nu
2012-10-30, 23:10   #24

Svenn3SaataN

Medlem

Plats: Älmhult (IKEA-Land)

Registrerad: okt 2007

Huttala: Är det denna modellen som kommer att komma med mx clear och mx brown kombinerat? Vet du har postat lite bilder på en sådan variant innan
Svenn3SaataN är inte uppkopplad
2012-10-31, 09:47   #25

dysenteri

Medlem

dysenteris avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jul 2012

Vågar man skaffa ett med vita tangenter?

Pedant som man är så vetefan hur man hade reagerat när man ser att smutsen smyger sig på. Finns det vettiga rengöringsprodukter man kan använda?
__________________
Du har redan tackat ja!
dysenteri är inte uppkopplad
2012-10-31, 20:10   #26

huttala

Tangentbords-
konnässör

huttalas avatar

Plats: Örebro

Registrerad: sep 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Svenn3SaataN Visa inlägg
Huttala: Är det denna modellen som kommer att komma med mx clear och mx brown kombinerat? Vet du har postat lite bilder på en sådan variant innan
Svar ja.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av dysenteri Visa inlägg
Vågar man skaffa ett med vita tangenter?

Pedant som man är så vetefan hur man hade reagerat när man ser att smutsen smyger sig på. Finns det vettiga rengöringsprodukter man kan använda?
Det vettigaste du kan använda är en skål med vatten och diskmedel, låta tangenterna bada i det ett tag för att sedan plocka ur dem och torka rent dem med en ren kökshandduk eller liknande. Jag har fått rent otaliga tangenter på detta vis och det har fungerat hur bra som helst.

Men tangenterna verkar inte direkt känsliga för smuts iaf, som jag tidigare sagt så snusar jag och har använt tangentbordet en hel del de senaste dagarna utan att det är någon smuts på tangenterna. Vet inte om det har med PBT plasten att göra eller om jag har ovanligt rena händer nuförtiden, men änsålänge har det fungerat bra.

Men jag kommer återkomma om dryga veckan så får vi se hur det ser ut.
__________________
Qpad MK-80 Done my way || Ducky goes Apple extended II || Ducky G2PRO TKL Recension || Ducky Shine 2 Recension
huttala är inte uppkopplad
2012-11-02, 13:27   #27

Triffid

Medlem

Triffids avatar

Plats: Lund

Registrerad: okt 2002

Blev till att beställa ett sånt här från inet.. hoppas de kommer in i lager snart ^^
__________________
Dator: BenQ BL3200PT | u2211 | Silverstone Fortress 2 | Topre realforce 45g | GTX680 DCII Top | Intel i5 3570k @ 4.5 | Intel X25-m | 12gb ram | Asus p8z77-v
Ljud: Swans M1 | hk6550 |Subwoofer: bk xls200 | xonar essence st | O2+ODAC | sennheiser hd650 | Shure srh1540 | Mr Speakers Alpha Dog | alessandro ms-1
Triffid är inte uppkopplad
2012-11-02, 17:33   #28

huttala

Tangentbords-
konnässör

huttalas avatar

Plats: Örebro

Registrerad: sep 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Triffid Visa inlägg
Blev till att beställa ett sånt här från inet.. hoppas de kommer in i lager snart ^^
Fint! Du kommer bli nöjd.
__________________
Qpad MK-80 Done my way || Ducky goes Apple extended II || Ducky G2PRO TKL Recension || Ducky Shine 2 Recension
huttala är inte uppkopplad
2012-11-04, 19:05   #29

dysenteri

Medlem

dysenteris avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: jul 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av huttala Visa inlägg
Svar ja.Det vettigaste du kan använda är en skål med vatten och diskmedel, låta tangenterna bada i det ett tag för att sedan plocka ur dem och torka rent dem med en ren kökshandduk eller liknande. Jag har fått rent otaliga tangenter på detta vis och det har fungerat hur bra som helst.

Men tangenterna verkar inte direkt känsliga för smuts iaf, som jag tidigare sagt så snusar jag och har använt tangentbordet en hel del de senaste dagarna utan att det är någon smuts på tangenterna. Vet inte om det har med PBT plasten att göra eller om jag har ovanligt rena händer nuförtiden, men änsålänge har det fungerat bra.

Men jag kommer återkomma om dryga veckan så får vi se hur det ser ut.
Det låter lovande. Får vänta snällt på att de dyker upp i lager som alla andra då
__________________
Du har redan tackat ja!
dysenteri är inte uppkopplad
2012-11-05, 12:54   #30

Triffid

Medlem

Triffids avatar

Plats: Lund

Registrerad: okt 2002

Inet har fått in dem i lager nu och mitt tangentbord är skickat
__________________
Dator: BenQ BL3200PT | u2211 | Silverstone Fortress 2 | Topre realforce 45g | GTX680 DCII Top | Intel i5 3570k @ 4.5 | Intel X25-m | 12gb ram | Asus p8z77-v
Ljud: Swans M1 | hk6550 |Subwoofer: bk xls200 | xonar essence st | O2+ODAC | sennheiser hd650 | Shure srh1540 | Mr Speakers Alpha Dog | alessandro ms-1
Triffid är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb