överklockning av cpu vs gpu temp?

Permalänk
Medlem

överklockning av cpu vs gpu temp?

Asså jag är jättesopig på överklockning och sånt, började praktiskt taget igår, processorn verkar funka fint efter att jag pillat lite i bios, men mitt grafikkort verkar bli varmare efter, är det connectat på nåt sätt där? ska man dra ner klockningen på processorn eller nåt?

msi geforce 470gtx
i5 750, coolmaster 212 plus eller nåt sånt
msi p55 cd53

edit: har bara pillat på cpu settings

Permalänk
Avstängd

Alltså nVidias nya GTX4** serie går ju väldigt varmt så att det blir varmare av OC är inte så konstigt.

Vad har du för OC på CPUn och GPUn nu?

samt vad har du för temps på allt nu!?

Har du kört CPUn under Intel Burn Test något för att se så att den är stabil!?

Permalänk
Medlem

Överklockning av CPU:n ska inte direkt påverka GPU temperaturen, men en överklockad CPU som blir lite varmare dumpar ju även mer värme i lådan och då blir ju även grafikkortet varmare.

Sen är det ju så att om rumstemperaturen stiger några grader så blir datorn varmare då luften man kylar med blir varmare, så har man inte koll på rumstemperaturen/lådtemperaturen är det svårt att egentligen säga något om små variationer av temperaturerna på komponenterna.

Visa signatur

"Jag har inte gått 5 år på Chalmers, men till och med jag vet att det är en dum idé att blanda vatten och elektronik"
Min Fru

Permalänk
Medlem

Asså cpu var överklockad till 20x200, drog ner till 19x200, har inte burnat den med intel men körde en övernatt rendering av animation i maya där alla kärnorna var konstant på 100% capacity, som högst var de uppe i 65 grader, idlade på 30, men GPUn drog upp i 95 grader vid med heaven benchmark 2.0, allt på högsta settings och 55% fan speed

edit: ska köra intel burn så fort jag har lite tid över, men det är GPUn som verkar bli för varm, vilken fan speed kan man ha utan att det sliter för mycket på den?.

Permalänk
Medlem

gtx 4xx serien blir inte så varma som alla tror,, ta bort automatisk fläkt styrning och gör ett eget schema så ska du se på undervärk.

Visa signatur

Stationär " KAIDA" : 5900X | RGB!! | 32GB 3600Mhz CL16 | EVGA GTX 1070 FTW
LAPTOP "Skyline" i7 6700HQ | GTX 950


Sommarbilen: Toyota Supra