Permalänk
Medlem

Intel e5300 + kylare

Hej

Installerade precis thermalright true black 120 till min intel 5300 och är lite fundersam över temperaturerna jag får. Efter kört prime95 så fick jag 47 grader som mest då använde jag mig utav realtemp, coretemp och hwmonitor. Och i idle ligger den på 43grader, borde tempsen inte var lägre? i alla fall i idle tycker jag. Prollen ligger i 3GHz, och har ström alternativ på så den varierar ifrån 1.4-3GHz eller är jag bara paranoid om temperaturerna ? Är det inget att oroa sig över ?

Har för övrigt ractal design r2 och en fläkt som insug ich en som utblås samt 2 st noctua fläktar på kylaren.

Kan vara också att jag tog för lite eller för mycket kylpasta, eller att det kanske inte har spridit sig så mycket runt processor ytan.

Tack på förhand.

Permalänk
Vila i frid

Allt under 80 grader mätt med coretemp är en sval temperatur. Du bör enkelt kunna klocka till 4.2 GHz med 1.45 volt på vcore och ändå hålla dig under 80 grader.

Permalänk
Medlem

47grader load är mycket bra temperatur. Att programmen visar 43 idle är nog inte rätt då din load temp är så låg, troligtvis visar sensor inte helt rätt vid idle. Det är ingenting att oroa sig över då det är oftast load tempen man är intresserad av. Som hasenfrasen sa så kan du överklocka mer och fortfarande hålla dig inom max temperatur.

Permalänk
Medlem

Idle har väldigt ofta fel, sen kan det bero på att fläktarna snurrar saktare i idle.