Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Insidan av nya Xbox 360

Permalänk
Medlem
Skrivet av RobinCC:

Svajjat mellan 360 och ps3 slim ett bra tag men det blir ett ps3 250GB köp har jag betsämt mig för nu. Mer råå kraft och gratis online.

Glöm inte att det är så härligt att slippa kunna bli inbjuden till spel och faktiskt kunna kommunicera med sina kontakter. Undvik illusionen om PlayStation 3 som någon presterare - om inte ens onlinefunktionerna håller standard för år 2005 så krävs det otroligt mycket för att kompensera i form av andra sidotjänster.

Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag är förvånad över prissättningen?! borde inte nyare tillverkningsteknik generera lägre tillverkningskostnader? Sen förstår jag inte varför man inte ökar prestandan?! Att släppa spel som GTA IV till 360 borde vara förbjudet?! Borde det inte finnas lagstiftat för hur låg fps ett spel får ha för att släppas till en konsoll? Har förvisso bara sett spelet hos en kompis men när jag konstaterade att frame raten var nere på typ 10 fps när det exploderade lite så trodde jag det var ett skämt. Skulle dom iofs öka prestandan så skulle de å andra sidan erkänna sitt eget misslyckande.

Prissättningen, a' la 2499kr, för toppmodellen med 250GB hårddisk och WiFi 802.11n är väl knappast dåligt. Detta är ju några kronor över Xbox 360 Elite-priset och då snackade vi trots allt om 120GB (Super Elite bundle, nu senaste till samma pris med 250GB), inget trådlöst nätverk och en inte alls lika komplett plattform.

Ökar du prestandan med en plattform som tiden går så gör du till sist tidigare system obsoleta och går inte alls hand i hand med dagens konsolfilosofi. Problemet med GTA ligger absolut inte i Xbox 360's eller PlayStation 3's förmåga att leverera, utan ligger i genuint dålig optimering - speciellt då det är tungt redan på obefintliga detaljer även på PC.

Ska du inte deklarera det olagligt för Intel, AMD och Nvidia att utveckla grafikkort som inte orkar med Crysis i X inställningar på Y bildhastighet, när du ändå är i farten?

Permalänk
Skrivet av Mr.Borka:

Citat:
Ursprungligen inskrivet av RobinCC Visa inlägg
Svajjat mellan 360 och ps3 slim ett bra tag men det blir ett ps3 250GB köp har jag betsämt mig för nu. Mer råå kraft och gratis online.

Glöm inte att det är så härligt att slippa kunna bli inbjuden till spel och faktiskt kunna kommunicera med sina kontakter. Undvik illusionen om PlayStation 3 som någon presterare - om inte ens onlinefunktionerna håller standard för år 2005 så krävs det otroligt mycket för att kompensera i form av andra sidotjänster.

Har du ens testat PS3's chatt, eller system öht? Det går mycket bra att skicka chatt-invites, game invites och chatta med varandra, även flera stycken samtidigt i vissa spel.
Du glömmer även att PS3 har webbläsare och flera andra funktioner som inte Xbox 360 har, som alla är gratis. Visst har PS3 ibland inte lika bra eller genomtänkta funktioner som på Xbox 360, men ska dessa små variationer rättfärdiga en avgift på 60-70kr per månad?

Man får väl köpa vad man vill utan att någon xbox-fanboy ska hoppa på en.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thompa Bompa:

Visst har PS3 ibland inte lika bra eller genomtänkta funktioner som på Xbox 360, men ska dessa små variationer rättfärdiga en avgift på 60-70kr per månad?

Rätt smart av Microsoft ändå att ta betalt för det och lyckas så bra. Enligt en gammal artikel så är det drygt 50% som betalar för gold, och om jag helt ur luften gissar att det är 20 miljoner aktiva 360 (MS sa på E3 att de skeppat 40 miljoner 360) så har de 10 miljoner personer som betalar 65kr/månaden. Det blir 650milj kr per månad. Även om min gissade siffra är helt åt skogarna så är det lätt att förstå att det ändå är en bra inkomst för dem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av UnrealPerfection:

Det såg jag som ganska självklart, fast det kanske bara va jag, men det är inga problem. En dator och ps3media-server så kan du även kolla på sådana utan problem.

Downloads - ps3mediaserver - Project Hosting on Google Code

Väldigt vanlig rekommendation, men har du själv testat? Man behöver en dual core med relativt bra prestanda för att få det att smida bra. Så vad är meningen med att använda x360/ps3 när du ändå låser upp en dator?

Skrivet av Thompa Bompa:

JTAG hack är det enda sätt att låsa upp hårdvaran för att kunna använda osignerade homebrew spel och program med linux osv. (som på Xbox1 med XBMC och många andra nyttiga program utvecklades tack vare detta).
Detta låser då även upp möjlighet att lättare köra kopierade spel också, men det är inte det som är poängen.

Firmware hack för DVDROM som är det populära sättet att spela kopierade spel på 360 är dock oberoende för vilken bootloader och kernel och dash som 360n kör med.

Och det gamla homebrewsnacket...
Hur många kör egentligen homebrew? vad är det som finns till x360 som är så oumbärligt?
XBMC funkar fint på PC nu...

Skulle även tro att en stor del av den homebrew som väl körs är emulatorer, som i sig inte är sådär jättelagligt heller

Sen är nog hårddiskladdning av spel varje wärschares våta dröm....

Men sure, övertyga mig gärna om vad det finns för "killer apps" till x360 homebrew, som är värda ett hack som även potentiellt bannar dig från xbox live...