Datorn försätter sig själv i koma

Permalänk
Medlem

Datorn försätter sig själv i koma

Hej, försöker lösa lite datorbekymmer åt en vän. Det är en ca 1,5 år gammal stationär märkesdator som fungerar felfritt om man bortser från det faktum att den titt som tätt när man minst anar det går in i något slags viloläge ur vilket det är omöjligt att väcka den. Dvs, skärmen slocknar och visar "no input", högtalarna tystnar men datorn fortsätter att surra som vanligt. Det går inte att få någon kontakt med den vare sig genom tangentbord eller strömbrytarknapp, det enda man kan göra att att dra ur kontakten.

Först antog jag att den var överhettad men så verkar inte vara fallet. Har varit inne bland energialternativen och inaktiverat alla former av energisparfunktioner, vilolägen osv.

Har läst att någon funktion som kallas för hybrid sleep har lyckats försätta datorer i komaliknande tillstånd, men även det är nu inaktiverat och ändå fortsätter problemet.

Goda råd mottages med största tacksamhet!

Trevlig helg!

Permalänk
Hedersmedlem

Dåliga komponenter alternativt gamla drivisar eller dito bios?!

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Ominstallera ditt operativsystem eller kör med Ubuntu live för att kolla om det är datorn eller operativsystemet det är fel på.

En annan långsökt sak du kan göra är att radera innehållet i din Application Data mapp. Glöm dock inte att säkerhetskopiera det du har i den innan du tar bort mapparna i den.

Permalänk
Medlem

Datorn hade tydligen precis samma problem för ett år sedan, då löstes det genom att stänga av alla energisparfunktioner. Tycker det är märkligt att det inte funkar den här gången. Vore skönt att inte behöva formatera men det kanske ändå är det smidigaste alternativet.

Permalänk

Strömspar är ju en bra funktion men tyvärr brukar ju den ställa till problem med :/
Vissa program kan man ställa in så den gör att datorn går i strömspar så du kan försöka kolla programmen som körs om dom har någon sådan funktion.
Går även att gå in i bios och stänga av strömsparfunktioner.

Men jag skulle börjat med att uppdatera bios på moderkortet och ladda hem dom nyaste drivruterna och se om det löser biffen för jag tycker hybrid sleep är en bra funktion.