Felaktiga specifikationer sprids om kommande Radeon HD 6800

Permalänk

Har sweclockers källor fel blir det nytt grafikkort!

Visa signatur

CPU: E2500k 4.9ghz GPU: AMD 290x

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tommie_l:

dooohh.. "De nya modellerna positioneras inte heller som några fartmonster utan AMD fokuserar på att erbjuda överlägsen "prestanda per watt" i jämförelse med konkurrerande lösningar från Nvidia."

är jag ensam på denna planeten om att totalt skita i om en dator drar 600 eller 1000W ? sålänge kretsen pallar värmen som alstras, och kylaren klarar av att hålla tempen på acceptabel nivå med lite OC, utan att låta som en plågad katt, så är jag nöjd! prestanda / krona däremot är en annan femma. men så snål är jag inte att jag bryr mig om några sketna 20 lappar om året i extra strömförbrukning. den verksamheten lämnar jag gladeligen över till någon annan.

Har inte i sak att göra med hur "många tjugolappar extra per år" kortet kostar.
Ett kort som drar mycket ström blir varmt, ett kort som blir varmt tenderar till att låta väldigt mycket, typ som en dammsugare - kort som låter som en dammsugare kommer ingen köpa. Oavsett prestanda/krona-ratio.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zpnk:

Frågan är bara hur många som kommer nappa på idén med prestanda per watt?

Ganska många ändå, tror jag. Hög prestanda per watt är ju som bekant vettigt ur fler än en synpunkt; att det gör en mikroskopisk positiv skillnad på elräkningen är bara en liten bonus.

Visa signatur

5950X, 3090