Windows Phone 7 lanseras i oktober

Permalänk
Medlem

Undrar om MS hoppas på att lyckas lika bra som iPhone genom att följa Apples fotspår och inte ha med copy/paste i första utgåvan

Permalänk
Medlem

Ska bli spännande att se hur detta står sig mot Android 3.0.

Visa signatur

Main Rig FD Define R4 |Intel C2Q Q9650@3.6GHz|Asus P5Q-E|OCZ Reaper 4GB@800MHz|WD6400AAKS|HD6850|Corsair HX650
HTPC HDPLEX H1.S |Intel Core i3 4330|ASRock Z87E-ITX|8GB|128GB mSATA
Work Dell Vostro 3360 |Intel Core i5-3317U|8GB|Samsung 840 Pro 256GB

Permalänk
Medlem

Kommer floppa stenhårt, kanske något insnöat Microsoft eller Xbox fan kommer gilla den. Nä, menyerna är desorienterade och det är svårt att hitta.

Gamla Windows Phone OS misslyckades hårt, detta kommer med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lindgren92:

Kommer floppa stenhårt, kanske något insnöat Microsoft eller Xbox fan kommer gilla den. Nä, menyerna är desorienterade och det är svårt att hitta.

Gamla Windows Phone OS misslyckades hårt, detta kommer med.

Menyerna? Antar du kört wp7.
Står ju ätt dom gjort om från grunden.

Visst,jag är ingen wp fan, men ska bli intressant å se vad dom har ätt visa
Onödigt att klandra ner på något som inte har visats än

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lindgren92:

Kommer floppa stenhårt, kanske något insnöat Microsoft eller Xbox fan kommer gilla den. Nä, menyerna är desorienterade och det är svårt att hitta.

Gamla Windows Phone OS misslyckades hårt, detta kommer med.

Fanboy varning!

Argumentet att Gamla Windows Mobile var dålig och därför måste nya vara dåligt är bland de mest korkade argument man kan använda. Microsoft har byggt om hela OSet från grunden just eftersom att de var medvetna om att det gamla OSet sög.

Permalänk
Medlem

Utvecklingen av det nya OS:et har ju byggt på hur smartphones fungerar idag och vad användare uppskattat med sådanan. Gamla Mobile byggdes kring en annan bas och allt som tillkommit har varit nödlösningar, det behöver man inte göra med en nyutveckling utan kan skräddarsy. Att man dessutom ställer hårda krav på hårdvaran medför en användarupplevelse, kan på sätt och vis jämföras med hur en iPhone är upplagd.

Att inte copy paste fungerar från början har med säkerhet att göra. Allt körs i en sandbox och då kan inget annat program skada något annat program. Det medför också att man inte kan interaggera mellan olika program och då blir det väldigt väldigt säkert. För att skapa interaktion behöver man lägga på ett nytt lager och det lär man förmodligen göra när man ser hur väl luren fungerar och vad det finns för möjligheter med en övergripande handler. Hade man valt att lägga till det från början hade man troligtvis dödat sig själv redan före man nått någon framgång. Den brist man nu tillfört kan visa sig vara en seger i slutändan.

Visa signatur

ASUS ROG Strix X570-F, AMD Ryzen 9 5900X, ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC, 32GB G.Skill Trident Z Neo CL16 3600MHz, Arctic Freezer II 240, Seasonic Prime Titanium 850W, Phanteks Enthoo Evolv X, 2x Samsung 970 EVO Plus 1TB, Seagate Firecuda 2TB, Seagate Ironwolf 4TB, ASUS PG278Q

ASUS ROG Crosshair VI Hero, AMD Ryzen 9 3900X, ASUS RTX 2060 Dual OC, 16GB G.Skill Flare X CL14 3200 MHz @3200 MHz, Arctic Freezer 240, Seasonic Prime Titanium 850W, Phanteks Eclipse P400S Glass, Samsung 960 Pro 512GB, Samsung 850 Pro 512GB, Seagate Ironwolf 4TB, ASUS PG278Q

ASUS Maximus V GENE, Intel i7 3770K @ 4,6 GHz (1.190 V), EVGA GTX 670 FTW SLi, 8GB G.Skill TridentX CL10 2400 MHz, Samsung 850 Pro 512GB, Samsung 840 Pro 256GB, Corsair Hydro H100i, Corsair AX860i, Fractal Design Define R4W, ASUS PG278Q

Permalänk

Får nog bli en WP7 lur!

Har en Xperia X1 just nu med WinMo 6.5 och det funkar helt okej.
Att jag har kunnat använda MS Office, Outlook har varit guld värt.

Även att kunna bläddra i folders i mitt hemma-nätverk är hur bra som helst.

Visa signatur

"Tvångsmata dig med nitroglycerinkabbare"

Permalänk
Medlem
Skrivet av this:

Ska bli spännande att se hur detta står sig mot Android 3.0.

När kommer 3.0 ?

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Grumbledock:

Kan inte förstå hur detta skulle vara annorlunda än att Android-mobiler blir integrerade med Googles övriga program (Office, world etc), att Nokia kopplar alla sina mobiler till sina produkter, att Apple låser din iPhone till deras produkter etc. MS följer ju för en gång skull bara samma principer som redan gäller inom branschen

Har jag påstått något annat? Jag tror du fortsatt missförstår mig, för jag argumenterar inte för någondera sida här, och påstår inte att Microsoft i just det här fallet är sämre än andra.

Om vi nu verkligen skulle ge oss in i en diskussion om just den frågan du tar upp, så visst jag ogillar i sak den "principen", eller ska vi kanske kalla det affärsstrategi, eftersom några principer knappast ligger till grund, men å andra sidan är det svårt att driva ett företag framgångsrikt utan att tänka i de banorna. Företag försöker både locka kunder med bra funktionalitet samtidigt som det ska kännas för besvärligt att byta ifrån ett gjort val till något annat. Ju komplexare lösningar det handlar om ju större inverkan har det senare. Sånt är livet... åtminstone i det nuvarande ekonomiska systemet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Spindel:

Lär sig av sina misstag är ju precis vad de har gjort. Windows Mobile var precis där Android är idag, dvs med virusapplikationer, fragmentation och en salig röra med olika userinterface där mobiltillverkarna har gjort allt för att försämra användarupplevelsen. ....

Du glömde den lilla detaljen att WM6.5 är fullständigt oanvändbart. Segt, buggigt och funktionslöst (obefintlig market/appstore). WM6.5 spelar inte i samma liga som vare sig Android eller iOS.

WP7 får vi se hur det går för, potential har det nog allt. Finns dock flera fallgropar och Android är redan en bra bit på väg.

Visa signatur

~warez the phuture~

Permalänk
Skrivet av Lindgren92:

Kommer floppa stenhårt, kanske något insnöat Microsoft eller Xbox fan kommer gilla den. Nä, menyerna är desorienterade och det är svårt att hitta.

Gamla Windows Phone OS misslyckades hårt, detta kommer med.

Vilken jävla idiot!

Jag antar att du inte engång provat WP7 då det finns ett extremt litet antal utvecklingslurar tillgängliga i Sverige och med dina synspunkter verkar du dessutom inte vara interesserad i WP7 vilket betyder att du inte haft tillgång till någon av dessa. För övrigt floppade WM inte alls.

Iallafall, WP7 har alla de rätta byggklossarna för att ta stora marknadsdelar ifrån iOS (jag jämför inte med Android då det inte alls är i samma klass - utan bör sammanliknas med WM, där jag personligen tycker att WM är den bättre platformen, även fast droid har några features som verkligen är bra).

That said, så får vi en extremt limiterad release här i Sverige (och för den delen stora delar av världen) vilket jag tror kan leda till att det ändå floppar. Vi får f.ex. ingen Xbox Live integration, Zune Pass/Marketplace, Svenska menyer (vilket jag egentligen bara är tacksam för), ingen möjlighet att köpa apps och en hel del andra saker som inte finns på andra platformer. Detta, blandat med att hårdvaran som kommer till en början är väldigt low-end stavar problem för WP7 i icke-EFIGS länder. Personligen tycker jag det vore smartare av MS att inte lansera operativsystemet alls i Sverige innan alla "killer" features faktiskt fungerar - de som verkligen vill ha en WP7 lur kunde köpt en ändå ifrån England eller Tyskland och de vanliga konsumenterna (dvs de som inte importerar egna iPhones med en gång de släpps) hade fått en optimal upplevelse från day one.

Nu hoppas jag givetvis att MS kommer lyckas stort med WP7 då det är en helt annorlunda upplevelse jämfört med iPhone, jag har provat ett flertal modeller och det är mycker mer intuitivt än f.ex. Apple's iOS. Här får du verkligen reda på all viktig information med en gång, f.ex. kan du ha en Twitter feed visad direkt på homescreen som uppdateras efterhand som nya Tweets publiseras av de du följer, eller vad sägs om en börsapp som visar, i near real-time, SEK<->USD. Lyssnar du mycket på musik kan du klistra in din favorit playlist direkt på homescreen - mao ett tryck så lyssnar du på senaste albumet du köpt. Appar kan också integreras i de olika hubbarna som finns, så utbyggnad av core features är inte alls omöjligt.

Men allt är givetvis inte guld och gröna skogar; lurarna som kommer är alla beskaffade med en 2 år gammal CPU (Qualcomms 8250 - samma som f.ex. HTC's HD2). Inte att detta är något problem för operativet som sådant, men det betyder att man fortfarande inte kan spela upp [full]HD video. Givetvis förstår jag att man inte behöver HD upplösning på ne mobiltelefon (speciellt inte då skärmen endast är 800x480p) men avsaknaden av detta medför att man måste re-encoda TV/Filmer från HD till en lägre upplösning om man vill plocka med sig senaste avsnittet av House på bussen/båten/flyget. Tidskrävande och bökigt.

Alla lurar som hittils läckt ut på nätet visar på enbart 8GB lagringsplats. Många tror detta betyder att det kommer komma 16/32GB versioner av dessa modellerna - det tror inte jag då det är en strategi som inte är ekonomisk försvarbar för företag som lanserar 20+ modeller över ett år. För Apple, visst, inga problem att lansera två eller tre versioner då de endast lanserar en telefon om året, men för HTC betyder detta att de plötsligt skulle ha kanske 50 modeller att vidlikahålla iställetför 25. Orsaken till den låga lagringskapaciteten är mest troligt Microsoft - de gör vad de kan för att pusha molntjänster och eftersom man får 25GB cloud storage med sin WP7 telefon så... tyvärr är det inte praktiskt att lagra sin musik eller video på molnet.

Ingen XBL i Sverige. Detta hade jag faktiskt inte väntat mig, tjänsten finns ju redan i Sverige och är väl etablerad. Att lokalisera och sätta upp en Svensk tjänst borde varit det första de gjorde innan lansering i Sverige. Som det är nu kan man givetvis spela spel på sin WP7, men alla XBL funktioner fungerar ej - så som achievements, avatars osv. Microsoft säger att det kommer fungera fint om du skaffar ett Engelskt XBL konto - vilket visserligen är sant, men hur roligt är det för alla achievement whores som har 65000 gamerpoints? Det är heller inte så oproblematiskt som MS Sverige vill få dig att tro, då konton är geografiska och man kan inte utan vidare köra sin Svenska XBox i Sverige på ett UK konto.

Vi kommer, i Sverige, enbart att få tillgång till gratis apps i början. Detta återstår att se hur mycket av ett problem det blir då det beror på antalet (och kvaliteten) av gratisapparna som finns. Från vad jag sett finns de flesta funktioner jag behöver i gratisversioner, men sneglar man lite på Droid så har det ju varit ett jäkla skrikande om att det inte finns ett fungerande marketplace i Sverige så...

Zune då? Varken Zune Pass eller Music Marketplace i Sverige är otroligt korkat om du frågar mig. Inte bara är det omöjligt för oss att streama musik ifrån Zune direkt till telefonen men vi kan heller inte köpa musik utan att hitta till en dator, logga på iTunes (eller vad nu er favorit digitala musikaffär är), handla, ladda ner, importera köpt musik i Zune (på er dator) för att sedan synca till telefonen. Ja, det är ju inte alls svårare än att handla/ladda ned direkt ifrån iTunes till en iPhone... Geez... Förhoppningsvis kommer det andra streaming tjänster så som Spotify.

Sedan har vi ju avsaknaden av en del core features i operativsystemet, så som socket support vilket betyder att f.ex. RDP inte kan göras för WP7 (till en början - dock gäller detta platformen i sig och inte enstaka länder), cut'n'paste och multitasking. Dock är alla dessa planerade för framtiden och ska enligt MS komma som updateringar till redan köpta telefoner - tänk servicepack lösningar. Frågan är dock om allt detta verkligen kommer till WP7 v1 eller om man måste vänta till WP8 och vad det isåfall innebär för existerande hårdvara etc.

Overall, så är upplevelsen i WP7 otroligt bra, men personligen kommer jag endast skaffa en lur för utvecklingsföremål och inte uppdatera hela familjen som jag initiellt planerade - det får jag vänta med tills nästa år när förhoppningsvis några av ovanstående tjänster börjar fungera i Sverige och vi får bättre hårdvara/lagring.

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Medlem

@ emigrating12
Riktigt bra inlägg!
ÄR faktiskt intresserad av att se vad MS kan erbjuda, men håller med om att det känns som om de släpper för lite, nästan en publik beta. Stöd för xbox live, achivements och liknande är ju grundläggande för att någon (jag) ska vilja köpa mobilen.
Tyvärr gör de samma sak med Kinect, suck...

Permalänk
Medlem
Skrivet av emigrating12:

Vilken jävla idiot!

Jag antar att du inte engång provat WP7 då det finns ett extremt litet antal utvecklingslurar tillgängliga i Sverige och med dina synspunkter verkar du dessutom inte vara interesserad i WP7 vilket betyder att du inte haft tillgång till någon av dessa. För övrigt floppade WM inte alls.

Iallafall, WP7 har alla de rätta byggklossarna för att ta stora marknadsdelar ifrån iOS (jag jämför inte med Android då det inte alls är i samma klass - utan bör sammanliknas med WM, där jag personligen tycker att WM är den bättre platformen, även fast droid har några features som verkligen är bra).

That said, så får vi en extremt limiterad release här i Sverige (och för den delen stora delar av världen) vilket jag tror kan leda till att det ändå floppar. Vi får f.ex. ingen Xbox Live integration, Zune Pass/Marketplace, Svenska menyer (vilket jag egentligen bara är tacksam för), ingen möjlighet att köpa apps och en hel del andra saker som inte finns på andra platformer. Detta, blandat med att hårdvaran som kommer till en början är väldigt low-end stavar problem för WP7 i icke-EFIGS länder. Personligen tycker jag det vore smartare av MS att inte lansera operativsystemet alls i Sverige innan alla "killer" features faktiskt fungerar - de som verkligen vill ha en WP7 lur kunde köpt en ändå ifrån England eller Tyskland och de vanliga konsumenterna (dvs de som inte importerar egna iPhones med en gång de släpps) hade fått en optimal upplevelse från day one.

Nu hoppas jag givetvis att MS kommer lyckas stort med WP7 då det är en helt annorlunda upplevelse jämfört med iPhone, jag har provat ett flertal modeller och det är mycker mer intuitivt än f.ex. Apple's iOS. Här får du verkligen reda på all viktig information med en gång, f.ex. kan du ha en Twitter feed visad direkt på homescreen som uppdateras efterhand som nya Tweets publiseras av de du följer, eller vad sägs om en börsapp som visar, i near real-time, SEK<->USD. Lyssnar du mycket på musik kan du klistra in din favorit playlist direkt på homescreen - mao ett tryck så lyssnar du på senaste albumet du köpt. Appar kan också integreras i de olika hubbarna som finns, så utbyggnad av core features är inte alls omöjligt.

Men allt är givetvis inte guld och gröna skogar; lurarna som kommer är alla beskaffade med en 2 år gammal CPU (Qualcomms 8250 - samma som f.ex. HTC's HD2). Inte att detta är något problem för operativet som sådant, men det betyder att man fortfarande inte kan spela upp [full]HD video. Givetvis förstår jag att man inte behöver HD upplösning på ne mobiltelefon (speciellt inte då skärmen endast är 800x480p) men avsaknaden av detta medför att man måste re-encoda TV/Filmer från HD till en lägre upplösning om man vill plocka med sig senaste avsnittet av House på bussen/båten/flyget. Tidskrävande och bökigt.

Alla lurar som hittils läckt ut på nätet visar på enbart 8GB lagringsplats. Många tror detta betyder att det kommer komma 16/32GB versioner av dessa modellerna - det tror inte jag då det är en strategi som inte är ekonomisk försvarbar för företag som lanserar 20+ modeller över ett år. För Apple, visst, inga problem att lansera två eller tre versioner då de endast lanserar en telefon om året, men för HTC betyder detta att de plötsligt skulle ha kanske 50 modeller att vidlikahålla iställetför 25. Orsaken till den låga lagringskapaciteten är mest troligt Microsoft - de gör vad de kan för att pusha molntjänster och eftersom man får 25GB cloud storage med sin WP7 telefon så... tyvärr är det inte praktiskt att lagra sin musik eller video på molnet.

Ingen XBL i Sverige. Detta hade jag faktiskt inte väntat mig, tjänsten finns ju redan i Sverige och är väl etablerad. Att lokalisera och sätta upp en Svensk tjänst borde varit det första de gjorde innan lansering i Sverige. Som det är nu kan man givetvis spela spel på sin WP7, men alla XBL funktioner fungerar ej - så som achievements, avatars osv. Microsoft säger att det kommer fungera fint om du skaffar ett Engelskt XBL konto - vilket visserligen är sant, men hur roligt är det för alla achievement whores som har 65000 gamerpoints? Det är heller inte så oproblematiskt som MS Sverige vill få dig att tro, då konton är geografiska och man kan inte utan vidare köra sin Svenska XBox i Sverige på ett UK konto.

Vi kommer, i Sverige, enbart att få tillgång till gratis apps i början. Detta återstår att se hur mycket av ett problem det blir då det beror på antalet (och kvaliteten) av gratisapparna som finns. Från vad jag sett finns de flesta funktioner jag behöver i gratisversioner, men sneglar man lite på Droid så har det ju varit ett jäkla skrikande om att det inte finns ett fungerande marketplace i Sverige så...

Zune då? Varken Zune Pass eller Music Marketplace i Sverige är otroligt korkat om du frågar mig. Inte bara är det omöjligt för oss att streama musik ifrån Zune direkt till telefonen men vi kan heller inte köpa musik utan att hitta till en dator, logga på iTunes (eller vad nu er favorit digitala musikaffär är), handla, ladda ner, importera köpt musik i Zune (på er dator) för att sedan synca till telefonen. Ja, det är ju inte alls svårare än att handla/ladda ned direkt ifrån iTunes till en iPhone... Geez... Förhoppningsvis kommer det andra streaming tjänster så som Spotify.

Sedan har vi ju avsaknaden av en del core features i operativsystemet, så som socket support vilket betyder att f.ex. RDP inte kan göras för WP7 (till en början - dock gäller detta platformen i sig och inte enstaka länder), cut'n'paste och multitasking. Dock är alla dessa planerade för framtiden och ska enligt MS komma som updateringar till redan köpta telefoner - tänk servicepack lösningar. Frågan är dock om allt detta verkligen kommer till WP7 v1 eller om man måste vänta till WP8 och vad det isåfall innebär för existerande hårdvara etc.

Overall, så är upplevelsen i WP7 otroligt bra, men personligen kommer jag endast skaffa en lur för utvecklingsföremål och inte uppdatera hela familjen som jag initiellt planerade - det får jag vänta med tills nästa år när förhoppningsvis några av ovanstående tjänster börjar fungera i Sverige och vi får bättre hårdvara/lagring.

Finns det några vettiga källor som täcker de där uppgifterna?

Jag blir ganska oroad över att det kommer bli så handikappat i Sverige.

Permalänk
Medlem

Jag tror stenhårt på WP7.

Varför?

Man möts av ett stilrent och snyggt informationscentrerat gränssnitt som snabbt ger dig överblick över det viktigaste och mest använda, utan att behöva hoppa mellan applikationer eller skärmar. Man slipper den numera ganska utslitna "ikon-väggen" som ffa iOS ger dig, och till stor del även Android. UIt känns mindre leksak och lull-lull, och mera professionellt och modernt, jämfört med iOS och Android.

Visst, vid release kommer det sakna en del som konkurrenterna har, men ser man på hur iOS och Android utvecklats så inser man att med mognad har WP7 utifrån grundförutsättningarna alla möjligheter att bli bäst.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mpe0426:

Jag tror stenhårt på WP7.

Varför?

Man möts av ett stilrent och snyggt informationscentrerat gränssnitt som snabbt ger dig överblick över det viktigaste och mest använda, utan att behöva hoppa mellan applikationer eller skärmar. Man slipper den numera ganska utslitna "ikon-väggen" som ffa iOS ger dig, och till stor del även Android. UIt känns mindre leksak och lull-lull, och mera professionellt och modernt, jämfört med iOS och Android.

Visst, vid release kommer det sakna en del som konkurrenterna har, men ser man på hur iOS och Android utvecklats så inser man att med mognad har WP7 utifrån grundförutsättningarna alla möjligheter att bli bäst.

Jo, precis!

Jag tror att det som kan ställa till stora problem är om man inte kan köpa apps. Hoppas att det isf kommer att bli som det är nu, d.v.s. att man fritt kan ändra regionen i Marketplace så att man kan betala i $ och får alla Apps på engelska. Hoppas att de också har slopat automatöversättningen till svenska, för oftast så fattar man inte alltför mycket av vad det skulle stå

edit: Märkte nyss att nuvarande Marketplace har betalapps på svenska också, fast det verkar vara mycket sämre app utbud i svenska regionen ändå. Men jag tycker att det är konstigt om det inte kommer att fungera i WP7 när det fungerar i WM6.1

Avsaknaden av Zune Pass och att de flesta uppgifter atm pekar mot att alla kommer att använda den 2 år gammla QSD8250 processorn istället för QSD8650A, som är både snabbare och framförallt strömsnålare (bättre batteritid ftw!), kan dessutom vara ett problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av judge:

va tusan ingen copy/pasty? hade hoppas på lite mer från ms! vore trevligt med en mobil som Är som en dator!blev ju grumt besviken på android och iphone! är lite trött på om man ska få nåt o funka så måste man ladda ner det!

Om du verkligen vill ha ett mobilt OS som är mer som en dator är gamla WM6.5 för dig. Det är i princip windows i en mobil, med filsystem, startmeny och massa annat som får en windows-bekant att känna igen sig. Som datortelefon finns saker som inte går göra på exvis iphone och androidtelefoner, tex kan du köra torrentprogram på WM6.5, om du skulle vilja. Dessvärre följer också vissa nackdelar från datorvärlden: du får räkna med att leta program, mecka i registret, konfigurera mm för att få saker som du vill och nå full potential.

Gamla WM är inte för alla. Många som klankar ner på det är de som inte har tålamod, datorvana, intresse, intelligens eller kunskap i sin interaktion med telefonen. Windows mobile kom många år innan dagens iphone och android (en del tror windows mobile kom när HTC introducerade det för en bredare allmänhet iom sense-gränssnittet), och fram till att utvecklingen lades ner var funktionaliteten långt större och bredare än hos konkurrenterna. Det är varken smidigt eller användarvänligt, men funktionellt om man orkar engagera sig. WM var/är nog mer för nördar.

Permalänk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Finns det några vettiga källor som täcker de där uppgifterna?

Jag blir ganska oroad över att det kommer bli så handikappat i Sverige.

Jag brukar inte källreferera mina poster, men då detta är såpass viktigt och nära mitt "hjärta" av olika orsaker så...

Både ja och nej.

Mycket av det jag skrev ovan är läst mellan raderna då Svenska Microsoft fortfarande håller på locket. Men bl.a. Peter Wissinger (nordisk affärsområdeschef för WP) har bekräftat att XBL inte kommer fungera med ett Svenskt konto vid launch. Han har också, lite kryptiskt, bekräftat vad jag sa om App Marketplace.

När det gäller Zune har han endast upplyst att det kommer ett officiellt statement senare - detta sa han dock innan Press Releaset från Microsoft/Zune den 20e September där Sverige inte är omnämnt med några nya tjänster.

Vad gäller Qualcomms 8250 CPU så har Wissinger också sagt att alla telefoner bygger på samma chipset. Eftersom vi vet for a fact att det kommer lurar med just denna processorn går jag ut ifrån att detta är allt vi kommer se vid launch - tyvärr. Dock strider detta mot informationen jag fick på MIX10 där Joe presenterade en ARMv7 Cortex/Scorpion eller bättre som processor arkitekturen som krävs.

Ang. vad gäller lagringskapacitet på enbart 8GB är det endast var jag tror själv, men kalla det ett educated guess vad gäller olika versioner av samma model. Eftersom det inte finns någon "tillgänglig" SD slot får man också leva med vad som är installerat från fabrik - mao, ingen uppgradering senare utan att byta hela telefonen.

Också vad jag skrev om mulittasking etc och framtida uppdateringar är obekräftat. Men jag kan säga att beroende på vem på MS man pratar med får man olika svar. Några "head-honchos" har uppgett att det kommer som uppdateringar till den existerande platformen medans andra har sagt att det är funktioner vi kommer få i senare major upgrades av systemet. Personligen tror jag mest på alternativ nummer två då detta betyder att tillverkarna kommer kunna fortsätta att sälja nya lurar med marginella hårdvaruförbättringar just med det argumentet att WP8 inte stöds av tidigare hårdvara.

Som det ser ut i dagsläget kommer det inga WP7 lurar som lever upp till mina förväntningar. Jag vill ha 4.3" (eller större) skärm, 32GB lagring, minst Qualcomms MSM8260, HDMI utgång, 5MP (eller bättre) kamera (gärna med optisk zoom) som även tar minst 720p video (med både xenon och led). Det värsta är att allt detta (förutom CPU) finns i Desire HD men den kommer endast med Android

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sir. Haxalot:

Jo, precis!

Jag tror att det som kan ställa till stora problem är om man inte kan köpa apps. Hoppas att det isf kommer att bli som det är nu, d.v.s. att man fritt kan ändra regionen i Marketplace så att man kan betala i $ och får alla Apps på engelska. Hoppas att de också har slopat automatöversättningen till svenska, för oftast så fattar man inte alltför mycket av vad det skulle stå

edit: Märkte nyss att nuvarande Marketplace har betalapps på svenska också, fast det verkar vara mycket sämre app utbud i svenska regionen ändå. Men jag tycker att det är konstigt om det inte kommer att fungera i WP7 när det fungerar i WM6.1

Avsaknaden av Zune Pass och att de flesta uppgifter atm pekar mot att alla kommer att använda den 2 år gammla QSD8250 processorn istället för QSD8650A, som är både snabbare och framförallt strömsnålare (bättre batteritid ftw!), kan dessutom vara ett problem.

Jag tror inte det kommer bli något större problem att köpa apps via marketplace. Likna med hur man till iphone och ipad kunde skapa amerikanskt itunes och köpa den vägen, innan det gick göra den officiella svenska kanalen. Alt kommer det någon jailbreak-liknande grej.

Jo, de uppgifterna som pekar på den äldre processorn istället för de nyare är lite märkligt. Men vi får väl se när de officiella uppgifterna släpps om någon vecka.

Permalänk
Medlem
Skrivet av emigrating12:

Jag brukar inte källreferera mina poster, men då detta är såpass viktigt och nära mitt "hjärta" av olika orsaker så...

Både ja och nej.

Mycket av det jag skrev ovan är läst mellan raderna då Svenska Microsoft fortfarande håller på locket. Men bl.a. Peter Wissinger (nordisk affärsområdeschef för WP) har bekräftat att XBL inte kommer fungera med ett Svenskt konto vid launch. Han har också, lite kryptiskt, bekräftat vad jag sa om App Marketplace.

Det svaret var ju onekligen tvetydligt. Jag tycker att det låter som om att man kommer att kunna välja mellan en Svensk eller Engelsk telefon, där den svenska modellen inte kommer att ha allt tillgänglight från början.

Skrivet av emigrating12:

När det gäller Zune har han endast upplyst att det kommer ett officiellt statement senare - detta sa han dock innan Press Releaset från Microsoft/Zune den 20e September där Sverige inte är omnämnt med några nya tjänster.

Det var ju faktiskt ganska surt. Hoppas att antingen det eller Spotify släpps hyffsat tätt efter releasen iaf. Om nu Spotify öht kan släppa något.

Skrivet av emigrating12:

Vad gäller Qualcomms 8250 CPU så har Wissinger också sagt att alla telefoner bygger på samma chipset. Eftersom vi vet for a fact att det kommer lurar med just denna processorn går jag ut ifrån att detta är allt vi kommer se vid launch - tyvärr. Dock strider detta mot informationen jag fick på MIX10 där Joe presenterade en ARMv7 Cortex/Scorpion eller bättre som processor arkitekturen som krävs.

Ang. vad gäller lagringskapacitet på enbart 8GB är det endast var jag tror själv, men kalla det ett educated guess vad gäller olika versioner av samma model. Eftersom det inte finns någon "tillgänglig" SD slot får man också leva med vad som är installerat från fabrik - mao, ingen uppgradering senare utan att byta hela telefonen.

Det är ju också ganska surt, men de flesta telefoner har ju åtminstonde en SDkort plats. Även om man förlorar allt när man byter ut kortet så är ju inte det något problem om man byter ut det från början.

Permalänk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Det svaret var ju onekligen tvetydligt. Jag tycker att det låter som om att man kommer att kunna välja mellan en Svensk eller Engelsk telefon, där den svenska modellen inte kommer att ha allt tillgänglight från början.

Tyvärr fungerar det inte så, kollar du på resten av vad som sägs ser du att det inte kommer några Svenska telefoner alls vid launch. Någon officiell tidsplan för dessa finns heller inte, men vad jag hört så pratar vi om en release i April för helt Svenska lurar. Om detta betyder att XBL/Zune/Marketplace också kommer finnas tillgängligt då vet jag inte.

Skrivet av Sir. Haxalot:

Det var ju faktiskt ganska surt. Hoppas att antingen det eller Spotify släpps hyffsat tätt efter releasen iaf. Om nu Spotify öht kan släppa något.

Ja, jag hoppas lite på Spotify, men ser man på deras release historia så ... det tog lång tid innan de var villiga att samarbeta med Sonos f.ex.

Skrivet av Sir. Haxalot:

Det är ju också ganska surt, men de flesta telefoner har ju åtminstonde en SDkort plats. Även om man förlorar allt när man byter ut kortet så är ju inte det något problem om man byter ut det från början.

Ahh, här har du fallit offer för rykten. Jo, det finns en SD plats, men denna är inte tillgänglig till dig som konsument. Om telefonen kommer med 8GB så är denna kortplatsen upptagen av ett pre-installed (fastlödt) SD kort på just 8GB. Visserligen kan man öppna, löda bort och löda dit ett större men det är kanske inte det första man gör på sin nya 6000,- telefon

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Medlem
Skrivet av emigrating12:

Tyvärr fungerar det inte så, kollar du på resten av vad som sägs ser du att det inte kommer några Svenska telefoner alls vid launch. Någon officiell tidsplan för dessa finns heller inte, men vad jag hört så pratar vi om en release i April för helt Svenska lurar. Om detta betyder att XBL/Zune/Marketplace också kommer finnas tillgängligt då vet jag inte.

Frågan är ju fortfarande om de engelska lurarna kommer ha tillgång till XBL, Paid apps och t.o.m. Zune Pass. I övrigt ser jag inget problem för jag vill inte ha svenska som språk ändå

Hoppet dör sist!

Skrivet av emigrating12:

Ja, jag hoppas lite på Spotify, men ser man på deras release historia så ... det tog lång tid innan de var villiga att samarbeta med Sonos f.ex.

Det stpra problemet tror jag är att Spotify inte lär vara möjligt att köra i den hårt begränsade sandbox som erbjuds, vilket innebär att de måste förhandla med Microsoft om högre rättigheter (t. ex. Sockets)

Skrivet av emigrating12:

Ahh, här har du fallit offer för rykten. Jo, det finns en SD plats, men denna är inte tillgänglig till dig som konsument. Om telefonen kommer med 8GB så är denna kortplatsen upptagen av ett pre-installed (fastlödt) SD kort på just 8GB. Visserligen kan man öppna, löda bort och löda dit ett större men det är kanske inte det första man gör på sin nya 6000,- telefon

Meh... Varför kan inte folk skriva 8GB Internal memory istället för 8GB miniSD card

Permalänk
Medlem

Stämmer verkligen ryktet om XBL? För i en intervju med Aaron Woodman (Director of Windows Phone Product Management) var det upp till spelutvecklarna att avgöra vilka länder spelet görs tillgängligt i. Samtidigt har jag fattat det XBL-ryktet om att det främst gäller de länder som i dag inte har Xbox LIVE på Xbox 360. Sverige har ju redan Xbox LIVE på Xbox 360 och borde således ha det även på WP7. Säger inte att Peter Wissinger har fel men kan ju trots allt vara möjligt att han har missuppfattat informationen.

Dessutom vill jag minnas att begränsningen av Xbox LIVE även gällde främst länder som Tyskland, Frankrike osv. där det nästan krävs att spelet är översatt till respektive språk.

Samma sak med Zune. Zune kommer finnas på WP7 i Sverige men däremot utan innehåll (eftersom Microsoft inte har rättigheterna än med Zune Pass och Video Marketplace i Sverige). Så det finns ju fortfarande möjlighet att Spotify finns i Zune-hubben.

Aja, lär ju inte dröja länge innan de landar i butik. 21 oktober säger ju ryktet så sedan vet vi ju garanterat hur det ligger till

Permalänk

@Haxalot: I kort, ja - så länge du har ett Engelskt Live-ID. Frågan är om inte Zune Pass är geo-blockerat. På desktop klienten kan jag i dagsläget köpa/lyssna på musik medans video kommer upp med "not in your region" meddelande. Oavsett så är det inte en egentlig lösning då man behöver ett Live-ID för att överhuvudtaget aktivera telefonen - detta vill jag tro de allra flesta vill använda sitt existerande (eller iallafall registrera med riktigt namn, address etc) Live konto till. Funkar fint för många, men det är fortfarande ett hinder för vanliga konsumenter - och det var egentligen det jag diskuterade - möjligheten att WP7 blir ett epic fail pga saknad av tjänster för Herr och Fru Svensson

@Spindel: Ja, alltså spel kommer givetvis att finnas, det man inte får tillgång till är Xbox Live - med andra ord; achievements, avatars, gamerpoints etc (allt som har med din XBL profil att göra). Med mindre du skaffar dig ett utlänskt XBL konto vill säga - men mest troligt är det inte plain sailing att dela detta mellan din telefon och din Xbox.

Zune kommer inte att finnas, hubben du pratar om heter egentligen "Music + Videos". Det är dock lite missvisande eftersom när man öppnar denna hubben står det Zune som undertitel (där man kan välja music, videos, podcasts och radio). Iallafall, det viktiga är att ingen content kommer att finnas där med mindre Spotify eller liknande tjänster har någon klient klar vid lansering. När det gäller Video Marketplace så har de väl några rättigheter iallafall eftersom man kan hyra film via sin XBox i Sverige, dock är det musik som jag anser vara interessant.

Men som du säger får vi veta med säkerhet hur det blir inom kort dock.

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk

Fanboys...

Skrivet av Spindel:

Copy+paste kommer, likaså Flash och multi-tasking för tredje parts apps. Det ska komma en stor uppdatering i början av nästa år om jag inte minns fel.

Denna mening skulle kunna handla om Symbian v 9 om den var skriven 2004.

Citat:

Det bästa med WP7 är att uppdateringarna kommer från Microsoft (så som Windows Update fungerar i Windows 7) så man behöver således inte vänta på att mobiltillverkaren uppdaterar (som med Android).

MS är verkligen kända för sin expertis med updateringar och patchar. IE6 är väl deras prakt exempel. MS skiter fullständigt i att uppdatera sina produkter deras kunder är för fast för att göra motstånd.

Citat:

Andra coola saker med WP7 är hur väl integrerat det är i Microsofts ekosystem. T.ex. om du hyr en film på Xbox 360 så kommer du att kunna se samma film på din WP7. Eller om du tar ett foto på din WP7 så kan du göra så att bilderna sedan sparas direkt på din Windows 7 dator när du loggar in på det trådlösa

Symbian anno 2007 kanske.

Skrivet av mpe0426:

Jag tror stenhårt på WP7.

Varför?

Man möts av ett stilrent och snyggt informationscentrerat gränssnitt som snabbt ger dig överblick över det viktigaste och mest använda, utan att behöva hoppa mellan applikationer eller skärmar. Man slipper den numera ganska utslitna "ikon-väggen" som ffa iOS ger dig, och till stor del även Android. UIt känns mindre leksak och lull-lull, och mera professionellt och modernt, jämfört med iOS och Android.

BlackberryOS och Symbian.

Citat:

Visst, vid release kommer det sakna en del som konkurrenterna har, men ser man på hur iOS och Android utvecklats så inser man att med mognad har WP7 utifrån grundförutsättningarna alla möjligheter att bli bäst.

MS vs kokurenter är Trabant vs Mercedes-Benz. MS har ALDRIG haft bäst produkt på marknaden hur man än definerar bäst. Varför skulle det ändras?

Skrivet av Swedish Berserk:

Ja om Xbox Live är bra integrerat kan det vara riktigt intressant.

Hur tänker du nu? Vilket behov av Live-vänner har man i sin telefon?

Permalänk
Medlem
Skrivet av HarmlessWarrior:

Denna mening skulle kunna handla om Symbian v 9 om den var skriven 2004.

Skillnaden är ju att Symbian definitivt har floppat vid det här laget.

Skrivet av HarmlessWarrior:

MS är verkligen kända för sin expertis med updateringar och patchar. IE6 är väl deras prakt exempel. MS skiter fullständigt i att uppdatera sina produkter deras kunder är för fast för att göra motstånd.
Symbian anno 2007 kanske.

Uhm... så du klagar på Microsoft för att de inte uppdaterar IE6 längre? Det låter som ett utav de mest efterblivna yttrandena som jag har hört på länge.

Skrivet av HarmlessWarrior:

BlackberryOS och Symbian.
MS vs kokurenter är Trabant vs Mercedes-Benz. MS har ALDRIG haft bäst produkt på marknaden hur man än definerar bäst. Varför skulle det ändras?

Smaken är som baken, det finns ju folk som dig, som hatar MS bara för att de har bestämt sig att de är sämst på allt. Han man bestämt sig att allt ett företag gör är dåligt så kommer det också bli så. Detta är du iofs inte ensam om.

Skrivet av HarmlessWarrior:

Hur tänker du nu? Vilket behov av Live-vänner har man i sin telefon?

Hur tänker du nu? Vilket behov har du att klaga på alla features, eller vänta nu, jag glömde. Du är ett troll, carry on....

Permalänk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Skillnaden är ju att Symbian definitivt har floppat vid det här laget.

Symbian har tappat en hel del men är fortfarande störst en flopp vore att det aldrig blev stort. Dessutom var poängen att de inte var så high tech som han och alla andra fanboys trodde.

Citat:

Uhm... så du klagar på Microsoft för att de inte uppdaterar IE6 längre? Det låter som ett utav de mest efterblivna yttrandena som jag har hört på länge.

Det tog år och dagar att fixa kända säkerhetsläckor. De vet inte hur man patchar.

Citat:

Smaken är som baken, det finns ju folk som dig, som hatar MS bara för att de har bestämt sig att de är sämst på allt. Han man bestämt sig att allt ett företag gör är dåligt så kommer det också bli så. Detta är du iofs inte ensam om.

Nämn en produkt som var bättre än de som var bäst för sin tid.

Citat:

Hur tänker du nu? Vilket behov har du att klaga på alla features?

Rädda någon från ett dåligt köp och minska MS inflytande i världen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av HarmlessWarrior:

Symbian har tappat en hel del men är fortfarande störst en flopp vore att det aldrig blev stort. Dessutom var poängen att de inte var så high tech som han och alla andra fanboys trodde.

Whatever you say.....

Skrivet av HarmlessWarrior:

Det tog år och dagar att fixa kända säkerhetsläckor. De vet inte hur man patchar.

Så, du tror alltså att eftersom att Microsofts webbläsare sög för 10 år sen så kommer allting de gör för alltid att vara dåligt?

Här är vi inte lite trångsynta märker jag

Skrivet av HarmlessWarrior:

Nämn en produkt som var bättre än de som var bäst för sin tid.

.... va?

Vad som är bäst är ju fortfarande en personlig åsikt, och nu har vi ju konstaterat sedan länge att du är ett trångsynt troll som hatar Microsoft.

Skrivet av HarmlessWarrior:

Rädda någon från ett dåligt köp och minska MS inflytande i världen.

Dålig produkt? Vill du att folk ska köpa en Android istället? Som lika gärna skulle kunnat vara Beta i nästan 2år?

Permalänk
Medlem
Skrivet av HarmlessWarrior:

*Det tog år och dagar att fixa kända säkerhetsläckor. De vet inte hur man patchar.

Nämn en produkt som var bättre än de som var bäst för sin tid.

Rädda någon från ett dåligt köp och minska MS inflytande i världen.*

Haha, dags att öppna ögonen!

Visa signatur
Permalänk
Skrivet av Sir. Haxalot:

Dålig produkt? Vill du att folk ska köpa en Android istället? Som lika gärna skulle kunnat vara Beta i nästan 2år?

Android borde väl fortfarande räknas som beta? Kör 2.3 på en telefon för tiden och även om det flyter på bättre än tidigare tycker jag fortfarande min HD2 med WM är mer responsiv rakt över. Hårdvaran är dessutom rätt lik (1GHz processor på båda) så det är helt enkelt software problem.

Det betyder givetvis inte att något av systemen är "bra" (jämfört med iOS och WP7) men ändå...

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av emigrating12:

Android borde väl fortfarande räknas som beta? Kör 2.3 på en telefon för tiden och även om det flyter på bättre än tidigare tycker jag fortfarande min HD2 med WM är mer responsiv rakt över. Hårdvaran är dessutom rätt lik (1GHz processor på båda) så det är helt enkelt software problem.

Det betyder givetvis inte att något av systemen är "bra" (jämfört med iOS och WP7) men ändå...

Era försök att väga upp den kanske i förväg obefogade kritiken av WP7 väger över mot att ni obefogat klankar ner på Android. Det enda som egentligen är bekräftat sant av det du här skriver är: "tycker jag". Låt det vara ett subjektivt val, istället för att sublimt klä upp argumenten till att framstå som objektiva. Det finns säkert en marknad för WP7, speciellt inriktat mot användare i en Microsoft homogen sfär, precis som det redan är bevisat att det finns en marknad för både iPhone och Android.