Foxconn spenderar miljarder på ny jättefabrik

Permalänk
Medlem

Wow, att det finns folk som faktiskt tycker att vi ska bli mer som Kina. En hel del svenskar vill ju uppenbarligen luckra upp det svenska skyddsnätet, men att faktiskt hylla kinas klassystem är inget annat än otroligt.

Visa signatur

Q6600 - 4870 1GB - 4GB

Permalänk
Medlem

Blir glad när man läser att så många verkar ha koll på varför vårt samhälle trots allt är helt okej (allt är relativt förstås, fortsätt klaga (konstruktivt) på saker som går att förbättra )

Visa signatur

Gaming: Playstation 5 | Server: FreeBSD | Core i5-3570k | Fractal Design Define C | Corsair 16GB RAM | HTPC: RPi5 | LibreElec | Chromecast | Laptop: MacBook Air M1 2020 | Phone: iPhone 13 Mini | AP: Ubiquity Unifi | Router: Vanilla FreeBSD + Packet Filter FW

Permalänk
Medlem
Skrivet av Devrer:

"..tillverkar bland annat datorer åt Hewlett-Packard, Apple.."
Men va fan detta är ju sorgligt, HP kan inte ens sätta ihop sina dåliga och dyra datorer själva, utan anlitar Foxconn till detta. Antar att det blir billigare så men vad gör HP egentligen? Beställer hem datorer frånb kina, byter ut klistermärken mot deras egna och säljer dem till överpris..

SKräll att det behövs så många företag för att få ihop en dator. Amd och nvidia låter ett annat företag tillverka deras produkter och säljer dem sedan till foxconn, som endast sätter ihop dem snabbt (vilket i princip vilket retard som helst skulle klara), sedan säljer foxconn dem till HP, som inte gör annat än att sätta på sina klistermärken.

Foxconn hade tjänat ganska mycket pengar på att skita i värdelösa HP och sälja datorerna själva

De sysslar, precis som Dell och många andra dator/elektronikföretag nästan uteslutande med marknadsföring och marknadsanalys.

Samma sak kan ses i många andra brancher där produktutvecklingen inom företaget bara går så långt som att ta fram en önskad form, specifikation och pris. Sedan tar man in offerter på tillverkningen av ett givet antal och hoppas de krav man ställt upp går att möta. När detta inte går tummar man där det går och vips har man en Acer

Visa signatur

Många datorer.

Permalänk
Skrivet av Quim:

Blir glad när man läser att så många verkar ha koll på varför vårt samhälle trots allt är helt okej (allt är relativt förstås, sluta inte helt klaga på saker som är kan bli ännu bättre )

Ja

Permalänk
Medlem

oj vad Carliz cyklar långt ut i diket...

Finns inte så mycket mer att säga när andra redan rivit sönder hans dåligt formulerade argument som är relativt galna.
Rolig värdsuppfattning dock ^^

Visa signatur

| CPU: Intel Core i5 3570K | Mobo: MSI Z77A-GD65 ATX | Ram: Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE | GFX: Gigabyte HD7970 OC 3GB | SSD: Corsair Force 3 120GB | HDD: Diverse Mekaniska 4TB | Chassi: Corsair 800D | PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold Modulär | CPU Cooler: Corsair H50 |
Citera mig så hittar jag tillbaka hit :)

Permalänk
Medlem
Skrivet av aMp:

Ja, men tror att det pratas om de arbetsförhållanden som råder i dessa fabriker. Ska folk behöva lida för att du ska få billigare tekniska produkter?

Känner du till deras arbetsvillkor? De är säkert sämre än i Sverige. Kina ligger efter flera andra länder på det här området men det finns säkert flera länder i Europa som har det lika illa, Rumänien skulle jag exempelvis gissa på.

Det är klart jag tycker andra skall ha det bättre ställt med arbetsvillkor också, men de som har det rätt bra här är inte direkt i majoritet i världen. USA exempelvis har det inte direkt bra här heller och de är ett i land. Där måste flera ta två arbeten för att klara sig. Skall vi i Sverige kräva att Kina som just börjat bli ett I land direkt skall hålla samma nivå som vi i Sverige trotts att vi är i grov minoritet? Klart jag tycker man skall pusha för det, tycker EU Kina kör med för dåliga förhållanden så sätter de tullar vilket kan motivera Kina att ändra sig.

Ett land i uppgång har inte råd att sätta vilka krav som helst hur snabbt som helst. Det krävs någon form av balansgång.

Visa signatur

Intel Core i7 8700K, MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X, Samsung 960 EVO 1TB, MSI Z370 GAMING M5, Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance, EVGA Supernova G3 850W

INTEL CORE I7 3930K 3.20GHZ 12MB S-2011, FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3, CORSAIR HX 1050W, ASUS RAMPAGE IV FORMULA, Asus STRIX GTX970, CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR QUAD 1866MHZ CL9 (4X4GB) Ljud: ASUS Xonar D2X/XDT 7.1 | Elac 5.1 +förstärkare | Cambridge dacmagic plus | Astro gaming A40 | Sennheiser HD 650
You ask me if I have a god complex? Let me tell you something, I am god!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Carliz:

För att genom spendera de åren har jag behörighet till jobb där kineserna som är villig och få 10kr om dan inte kan jobba med. Med tanke på hur många människor det finns i Kina är det logiskt att alla inte kan få det jobb de vill ha, speciellt med lägre utbildning än andra. Kina skulle heller inte fungerat om svenskpolitik hade införts, alla länder fungerar på olika sätt och du som inte bor där förstår inte varför det är så som det är. Heller har jag inte sagt jag är värd bättre livsstandard men är samtidigt ovillig att ge bort halva min lön till en som bara sitter hemma och ta A-kassa och ändå klaga på kina.

Jag är kines själv och är inte intresserad av politik. Kom till Sverige när jag va 10år gammal. Enda skillnaden jag märkte i början va skolan är som ett skämt och alla klagar trotts de har det bra. Pluggar för närvarande Civilingenjör Elektroteknik på LTH i Lund och praktiserar på Sony Eriksson. Kommer att flytta tillbaka efter examen för där får man ett bättre liv för det man har gjort i skolan. Så till alla som inte vatt där, åk dit över sommaren så ändras er syn på landet.

En sak måste jag nämna, i sverige belönas man sällan för att vara bra. Alla vill vara lika och diskuterar människorna rättighet flitigt. Då är det ingen som vill lägga ner tid på en sak mer än andra och alla blir avrage bra. Man uppmuntras helt enkelt inte att bli bättre. Spelade fotboll innan och varje gång vi förlorade fick vi höra av tränaren att det alltid är nåt fel med motståndarlaget eller domaren och inte alls vi som är dåliga. Visst, de bästa förlorar alltid i verkliga livet......

Ser man en som sticker ut och är riktigt duktig måste man snacka skit bakom ryggen och få den personen att se dålig ut. Ordet som svenska ungdomar använder mest, "orkar", förklarar allt. Ingen är villig att offra sig men vill ändå ta del av allt som är bra. Precis som nu när kina börjar komma igång med utvecklingen, alla svenskar måste haka på det politiska styret i landet. Om det nu är så dåligt att alla dör hur kommer det sig att landet fortfarande växer bättre och större?

Edit. Låna pengar är inte som att ta A-kassa, Lån måste man betala tillbaka och enbart med gymnasiebetyg kan du knappast hitta jobb där du kan utgör stor nytta för samhället. Dvs 5 år extra i Universitet bidrar mer än 5år på ICA.

Akademiker är Kinas nya underklass | Utrikes | SvD

Först och främst, jag läser matematik på universitet (så jag är själv blivande akademiker) och förstår lite av dina resonemang men andra delar är direkt stötande.

Jag förstår att du tycker att bi betalat för mycket skatt men det är dumt att gnälla då du får ditt studiemedel och din utbildning betald av staten. Dessutom tycker jag inte att det är okej att du förespråkar förföljelse och diktatoriskt statsskick för att fler ska få lättare att bilda en överklass.
För det är det du säger. Det finns väldigt rika människor i Sverige (Wallenberg och Stefan Persson, någon?) men du vill att klyftorna ska öka så att det blir lättare för dig att ha mycket mer än de flesta.

Sen är A-kassan betald av fackföreningarna. Däremot betalar staten ut socialbidrag och sjukpenning till vissa som kanske inte behöver det vilket är irriterande.

Men varför är en akademiker självklart viktigare för samhället än en bonde?

Permalänk

Efter att ha läst igenom kommentarerna här är det rätt uppenbart att de flesta verkar sakna högskolepoäng i ekonomisk teori och statsvetenskap samt aldrig satt sin fot i Kina men ändå ger expertutlåtanden...

Permalänk
Skrivet av TMO KOTOR:

Efter att ha läst igenom kommentarerna här är det rätt uppenbart att de flesta verkar sakna högskolepoäng i ekonomisk teori och statsvetenskap samt aldrig satt sin fot i Kina men ändå ger expertutlåtanden...

Välkommen till internet
Jag påstår aldrig att veta nått absolut, också anledningen till att jag bara läser trådar som spårar ur och inte citerar och tycker till om sånt som kan dra in mig i gyttjan..... ignorera mitt inlägg

Permalänk
Medlem
Skrivet av pi:

tycker kinserna kan bränna av 10 miljarder på att utveckla sin demokrati. eller rättare sagt, införa den.

Tror nog inte du borde prata om politik om du inte är kapabel att förstå hur den fungerar.

Upplys oss gärna om hur demokrati skulle kunna fungera i Kina, med över en miljard invånare där alla har olika regionala intressen.
Skulle vara bra intressant att få reda på hur herr "pi" har knäckt den nöten.

Sen så har livskvalitén för kineserna ökant markant i.o.m. kinas enormt snabba expansion av sin ekonomi, och denna livskvalité tror jag värderas högre av de flesta där än den stora lögnen vi kallar "folk"styre.

Kina är inte ett perfekt land, men de skulle vara ett bra mycket sämre land ifall de inför demokrati.

/1guy

Visa signatur

AMD 5900x | ASUS 3080GTX | ASUS Xonar Essence STX | 32GB | Fractal R5
Xtrfy XG1-R LED | Logitech G502 v2 | Sennheiser HD650 | Audio Engine A5+

Permalänk

Jag hade för mig att Foxcoon bara tillverkade socklar/kontakter inte att de hade så stor marknad..

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Medlem

Vet ej vad som är mest skrämmande att man tycker demokrati borde upphöra eller att man är mer värd än någon annan.
Denna typ av resonemang har vi ju läst om tidigare. Vissa kanske borde gå om historia lektionerna och se vad detta leder till.

Visa signatur

Dator 1: CPU i7 5820K@4.6Ghz|GIGABYTE X99 Gaming 5|Crucial ballistic 2x4GB 2400MHz, 2x8GB Crucial ballistic 2400MHz|Corsair AX750|ASUS Strix GTX 1070 |Intel 520 120GB|Intel 330 180GB |Intel 335 180GB |Seagate 1000GB | Phanteks Enthoo Primo |Kingston V300 240GB | Creative SB X-Fi

Permalänk
Medlem

Vad är det som gör att Kina inte är en demokrati men Sverige är en?
Vilka är vi att bestämma om vad som är en demokrati? Vi ett land utan röstrött för alla t ex.
Vårat läkemedels och spritmonopol tex.
Bra att fabriker hamnar i öst så att dem svenska facken fattar att deras vidriga utpressning inte är demokratisk.

Visa signatur

[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]

Permalänk
Medlem
Skrivet av 1guy:

Tror nog inte du borde prata om politik om du inte är kapabel att förstå hur den fungerar.

Upplys oss gärna om hur demokrati skulle kunna fungera i Kina, med över en miljard invånare där alla har olika regionala intressen.
Skulle vara bra intressant att få reda på hur herr "pi" har knäckt den nöten.

Sen så har livskvalitén för kineserna ökant markant i.o.m. kinas enormt snabba expansion av sin ekonomi, och denna livskvalité tror jag värderas högre av de flesta där än den stora lögnen vi kallar "folk"styre.

Kina är inte ett perfekt land, men de skulle vara ett bra mycket sämre land ifall de inför demokrati.

/1guy

Vad baserar du ditt påstående på? _Exakt_ samma utveckling har skett i Indien som ju har demokrati. Exakt samma utveckling har vi i tex Ryssland och öststatländerna som tidigare haft kommunism. Vad är det som är så speciellt med Kina som gör att landet skulle ha det sämre om dom haft demokrati? Hade dom haft demokrati så hade Tibet kunnat bli självständigt likt alla dom gamla sovjetstaterna kunnat bli idag men med Kinaregimens förtryck så kan dom inte det. Är detta nåt fint värt att bevara och eftersträva? Inte enligt mig.
Du kanske skulle undersöka livskvalitén hos dom politiska fångarna oxå. Problemet är större än att facebook är blockerat i Kina.

Permalänk
Medlem

Visste inte att Foxconn var sa stora, det finns manga billiga produkter har som dem har tillverkat... Kanske ska testa och se hur deras kvalitet ar

Visa signatur

|Antec 200|Asus M4A89GTD PRO|Phenom II x4 965@4GHz|Corsair A70|Asus HD6870|AData 2x2GB CL9 1600MHz@8-8-8-24|1TB Samsung f3|OCZ 600MXSP 600W|Asus PHC3-150|Asus VH242H 24"|

Permalänk
Medlem

Äntligen hemma, har föjt tråden från jobbet....
Är demokratin i Indien och Ryssland så mycket att hylla för?
I Indien lever många fortfarande under fattigdomsgränsen, rysslands skulle jag nog klassa mer som en semidemokrati, i den mån att den knappast fungerar som den demokrati som vi har i väst. (har Ryssland verkligen det så mycket bättre?)
demokrati löser inte problem automatiskt, men är nåt att sträva efter!

Visa signatur

Tyan 2895 with dual Opteron 252, 74GB raptor, 7800gtx, 2GB ram, powered by Corsair 620
Samsung X11, core2@1,83GHz, 1 GB ram, 7400GO
IBM tänkplatta, core2@2,00GHz, 2GB ram, ATI FireGL5200

Permalänk
Medlem
Skrivet av goldmund:

Äntligen hemma, har föjt tråden från jobbet....
Är demokratin i Indien och Ryssland så mycket att hylla för?
I Indien lever många fortfarande under fattigdomsgränsen, rysslands skulle jag nog klassa mer som en semidemokrati, i den mån att den knappast fungerar som den demokrati som vi har i väst. (har Ryssland verkligen det så mycket bättre?)
demokrati löser inte problem automatiskt, men är nåt att sträva efter!

Indien är ju helt klar en demokrati. Ryssland, knappast. På 90-talet var det väl en demokrati(dock långt ifrån perfekt), men inte sedan Putin.

Visa signatur

AMD 955 BE | Corsair 1600 MHz XMS3 |Gigabyte 890GPA-UD3H | HD5850 PCS+ | Fractal Design Tesla 550 Watt | Fractal Design Define R2 | Samsung Spinpoint F3 1TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Carliz:

Vad har politik med hur mycket företagen investerar att göra? Så kina skall vara som sverige där lata människor bokstavligen snor pengar av höginkomsttagarna? När jag spenderat över 20år i skolan och kämpat med en hård utbildning för att sedan fixa ett välbetalt jobb skall jag då betala 50% av min lön till lata idi*ter som inte gör mer än bara sitta framför datorn och klaga på kina? De som är villiga att jobba i stora företag med minimum lön är de som inte har höga utbildningar. Man får det man förtjänar till skilnad från Sverige. Med rätt utbildning får man 50k+ med företags BWM, besin betald samt 200kvadrat penthouse i kina. Låt inte svenskmedier begränsar er syn, åk dit själv och upplev landet.

Istället för att ha världens största disskussion om piracy kan lata svenskar börja producera och sluta sno pengar av andra. Klaga inte på skolan, finns inte många länder i världen med slappare skolan än sverige, ni är bara lata.

Skrivet av Carliz:

För att genom spendera de åren har jag behörighet till jobb där kineserna som är villig och få 10kr om dan inte kan jobba med. Med tanke på hur många människor det finns i Kina är det logiskt att alla inte kan få det jobb de vill ha, speciellt med lägre utbildning än andra. Kina skulle heller inte fungerat om svenskpolitik hade införts, alla länder fungerar på olika sätt och du som inte bor där förstår inte varför det är så som det är. Heller har jag inte sagt jag är värd bättre livsstandard men är samtidigt ovillig att ge bort halva min lön till en som bara sitter hemma och ta A-kassa och ändå klaga på kina.

Jag är kines själv och är inte intresserad av politik. Kom till Sverige när jag va 10år gammal. Enda skillnaden jag märkte i början va skolan är som ett skämt och alla klagar trotts de har det bra. Pluggar för närvarande Civilingenjör Elektroteknik på LTH i Lund och praktiserar på Sony Eriksson. Kommer att flytta tillbaka efter examen för där får man ett bättre liv för det man har gjort i skolan. Så till alla som inte vatt där, åk dit över sommaren så ändras er syn på landet.

En sak måste jag nämna, i sverige belönas man sällan för att vara bra. Alla vill vara lika och diskuterar människorna rättighet flitigt. Då är det ingen som vill lägga ner tid på en sak mer än andra och alla blir avrage bra. Man uppmuntras helt enkelt inte att bli bättre. Spelade fotboll innan och varje gång vi förlorade fick vi höra av tränaren att det alltid är nåt fel med motståndarlaget eller domaren och inte alls vi som är dåliga. Visst, de bästa förlorar alltid i verkliga livet......

Ser man en som sticker ut och är riktigt duktig måste man snacka skit bakom ryggen och få den personen att se dålig ut. Ordet som svenska ungdomar använder mest, "orkar", förklarar allt. Ingen är villig att offra sig men vill ändå ta del av allt som är bra. Precis som nu när kina börjar komma igång med utvecklingen, alla svenskar måste haka på det politiska styret i landet. Om det nu är så dåligt att alla dör hur kommer det sig att landet fortfarande växer bättre och större?

Edit. Låna pengar är inte som att ta A-kassa, Lån måste man betala tillbaka och enbart med gymnasiebetyg kan du knappast hitta jobb där du kan utgör stor nytta för samhället. Dvs 5 år extra i Universitet bidrar mer än 5år på ICA.

Skrivet av markenyo:

På vilket sätt ska du bidra den svenska samhället (där du fick din 20 år lång utbildning) om du drar till Kina direkt efter studierna? Du borde ha dragit innan och konkurrerat där för en utbildningsplats.

Tänkte själv skriva en liknande kommentar, men markenyo hann före.
Men lustigt att du Carliz klankar ner på "de lata" som bara håvar in A-kassa, medan du får en lång utbildning i Sverige som inte bara är gratis utan även ger studiestöd, för att sen bara fly landet för att du får ut mer cash i Kina.

Tycker det luktar bra mycket dubbelmoral...

Visa signatur

Smidig som ett kylskåp, skillad som en lolkatt

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Layon:

Vad är det som gör att Kina inte är en demokrati men Sverige är en?
Vilka är vi att bestämma om vad som är en demokrati? Vi ett land utan röstrött för alla t ex.
Vårat läkemedels och spritmonopol tex.
Bra att fabriker hamnar i öst så att dem svenska facken fattar att deras vidriga utpressning inte är demokratisk.

Hur gammal är du? är du över 10 år så är det oroväckande att ni inte fått lära er nått om demokrati och rösträtt än.

Demokrati betyder att du får rösta på vilket parti du vill, nu finns det inget läkemedelsmonopol i Sverige men om du tycker att systembolaget är så hemskt så får du rösta på ett parti som vill avskaffa det eller tom starta ett eget parti utan att du inte behöver riskera att du eller din familj blir torterad och släng i fängelse pga det.
Använd google och kolla under vilka förhållanden som gällde här i Sverige för 100 år sen innan dom hemska facken fanns.

Att stora fabriker flyttar till öst beror på att slaveri fortfarande är lagligt i alla icke demokratiska länder och företag som HP, Apple och Foxconn skiter fullständigt i oss det enda dom bryr sig om är att höja vinsten lite till. So what att xx pers tog självmord pga arbetsförhållandena, Apple gjorde ju rekord vinst.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem
Skrivet av Carliz:

Jag är kines själv och är inte intresserad av politik. Kom till Sverige när jag va 10år gammal. Enda skillnaden jag märkte i början va skolan är som ett skämt och alla klagar trotts de har det bra. Pluggar för närvarande Civilingenjör Elektroteknik på LTH i Lund och praktiserar på Sony Eriksson. Kommer att flytta tillbaka efter examen för där får man ett bättre liv för det man har gjort i skolan. Så till alla som inte vatt där, åk dit över sommaren så ändras er syn på landet.

[/B]

Vi gör så här.
När du har bestämt dig för att flytta tillbaka till kina, ropa på mig, så ska jag ställa mig utanför "Ankomst" hallen en trappa ner med ett stoppur och räkna hur lång tid det tar för dig att komma tillbaka. Du anar inte hur många jag känner som valde att flytta ut men smög tillbaka.

Jag kom PRECIS hem från kina/Shenzhen. Jag besökte fabriker och en massa kineser. Jag vill INTE bo där. Punkt slut!

Foxconns vd har ju hotat med att flytta sin fabrik längre in i landet för att Shenzhens lokala politiker tvingade foxconn att höja lönerna kraftigt (~50%).

Permalänk
Medlem

Foxconns fabriker ligger i Shenzhen som är kinas rikaste stad så lönerna lär vara därefter. Ingen är tvingad att jobba hos Foxconn heller. Miljontals människor har flyttat till Shenzhen för att jobba, det hade de inte gjort om de hade det bättre på den kinesiska landsbyggden eller i Guangzhou.

Ja, jag har varit i Shenzhen.

Visa signatur

Main Core i9-9900k | NH-D15 | ROG STRIX Z390-F | 16GB DDR4 3200 MHz LPX | STRIX 2080 Ti GAMING OC | Samsung 970 EVO 1TB + Toshiba XG5 256GB | RM650X | R5 Blackout
HTPC/Barndator: Core i5-8400 | ASUS PRIME B360M-A | 16GB DDR4 2666 MHz | STRIX GTX 1070 OC | 2 x Toshiba XG5 256GB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | HD6950 2GB | VX 550W

Permalänk

Long time reader first time poster, för att löst anspela på hur foruminlägg brukar starta i ett amerikanskt vindsvåningsmagasin.

Anledningen till att Foxconn bygger sin nya fabrik i Chengdu är att minimilönerna i Sichuan är ungefär hälften av minimilönen i Guangdong (650 yuan mot 1100). Om man tycker det är höga löner så vette fan vad man har för referensramar.
Det var självmorden på Shenzhen-campen som tvingade Foxconn att höja lönerna där vilket gjorde att jag och de flesta andra trodde att personalen i Shenzhen skulle få det bättre. Ironiskt nog så ledde det istället till att man drar ner på verksamheten där och öppnar nytt där det är billigare, alltså i Chengdu.

För övrigt så är Kina ett synnerligen obehagligt land idag. Notera att det inte är folket jag syftar på utan styret, folk i allmänhet i Kina är generellt sett oerhört trevliga och gästfria.
Styresmässigt däremot har man tagit det sämsta från två världar. Totalitarismen, förtrycket mot oliktänkande och rättsosäkerheten från socialismen/kommunismen samtidigt som man i övrigt anammat den absolut råaste form av kapitalism som finns i världen idag med extremt låga löner, obefintlig anställningstrygghet och total avsaknad av trygghetssystem för de allra flesta (alla utom tjänstemän), den mixen är inget jag skulle önska min värste ovän.

Permalänk
Medlem
Skrivet av flashen:

At the beginning of the 21st century, the Foxconn Corporation had become the largest commercial entity in the United States. Nine out of every ten homes contain its products. Its political and financial influence is felt everywhere. In public, it is the world's leading supplier of computer technology, medical products, and healthcare. Unknown, even to its own employees, its massive profits are generated by military technology, genetic experimentation and viral weaponry.

http://nationallampoon.com/files/2009/05/resident-evil.jpg

Priceless!

Win om detta gällde Google, bara för att jag älskar Google.

Permalänk
Medlem

Och för att kommentera vad Josey Wales sa; det är ju helt sant. Jag tror inte många som växt upp i Sverige skulle trivas där, alldeles för rått land i dag. Kommunism och råkapitalism, råkapitalismen göra att det finns stora möjligheter att bli rik där, men som sagt, då måste man vara lite kall tror jag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av raptor18:

Vi gör så här.
När du har bestämt dig för att flytta tillbaka till kina, ropa på mig, så ska jag ställa mig utanför "Ankomst" hallen en trappa ner med ett stoppur och räkna hur lång tid det tar för dig att komma tillbaka. Du anar inte hur många jag känner som valde att flytta ut men smög tillbaka.

Jag kom PRECIS hem från kina/Shenzhen. Jag besökte fabriker och en massa kineser. Jag vill INTE bo där. Punkt slut!

Foxconns vd har ju hotat med att flytta sin fabrik längre in i landet för att Shenzhens lokala politiker tvingade foxconn att höja lönerna kraftigt (~50%).

Att du inte vill bo där betyder inte att det finns människor som vill bo där, har själv bott där under en längre tid, min slutsats: varför inte?

Känner många som även pluggat och jobbat i Sverige som flyttat "tillbaks" till Kina, och ja dem bor fortfarande i Kina

Edit: Finns en dokumentär på svtplay (dokument inifrån) som tar upp just Kina, väldigt intressant.

länk
Visa signatur

Tyan 2895 with dual Opteron 252, 74GB raptor, 7800gtx, 2GB ram, powered by Corsair 620
Samsung X11, core2@1,83GHz, 1 GB ram, 7400GO
IBM tänkplatta, core2@2,00GHz, 2GB ram, ATI FireGL5200

Permalänk
Hedersmedlem

Jäklar, är det bara jag som känner att ÖÄarna tog över denna nyhetsnotis? Varför inte skapa en ny tråd i ÖÄ istället?

Permalänk
Avstängd

Foxconns jättefabrik förvandlades till politisk skitdebatt.

Permalänk
Medlem

Mycket intressant diskussion. Upplever också att det finns många som kommer till Sverige och förvånas över våra höga skatter. Trots att de sedan blir kvar en längre tid och vänjer sig verkar de inte förstå hur systemet verkligen fungerar, eller så kanske de inte riktigt vill förstå, de vill bara ha fördelarna. Skatterna har större betydelse för oss än många verkar tro. En sak kan jag däremot hålla med om och det är att vi verkligen gillar att ständigt ha något att gnälla på.

Visa signatur

Main Rig FD Define R4 |Intel C2Q Q9650@3.6GHz|Asus P5Q-E|OCZ Reaper 4GB@800MHz|WD6400AAKS|HD6850|Corsair HX650
HTPC HDPLEX H1.S |Intel Core i3 4330|ASRock Z87E-ITX|8GB|128GB mSATA
Work Dell Vostro 3360 |Intel Core i5-3317U|8GB|Samsung 840 Pro 256GB

Permalänk
Medlem

Måste bara flika in att det är rent ut sagt efterblivet att tro att folk som jobbar utan att ha gått i högskolan inte gör någon nytta för samhället. Vart skulle vi stå utan buss/taxi chaufförer eller restauranger eller vanliga butiker/affärer? Ärligt talat så _tror_ jag att vi klarar oss bättre utan akademiker än icke-utbildade människor i samhället.

Visa signatur

Pixel 7a | Fungerande PC | Switch OLED | Epagneul Breton | Labrador Retriever

Permalänk
Medlem
Skrivet av Linsu:

Ärligt talat så _tror_ jag att vi klarar oss bättre utan akademiker än icke-utbildade människor i samhället.

NJA...Var nogrann med det du säger...
Läkare, sjuksköterskor, lärare, ingenjörer bara att nämna ett fåtal akademiska yrken.
Man ska nog inte förakta någon grupp alls, alla gör sitt, alla är viktiga för samhället.

Visa signatur

Tyan 2895 with dual Opteron 252, 74GB raptor, 7800gtx, 2GB ram, powered by Corsair 620
Samsung X11, core2@1,83GHz, 1 GB ram, 7400GO
IBM tänkplatta, core2@2,00GHz, 2GB ram, ATI FireGL5200