Lite problem och snabb hjälp skulle behövas!

Permalänk
Medlem

Lite problem och snabb hjälp skulle behövas!

Jo jag visste fasiken inte vart jag skulle vända mig i hela forumet och detta lät som den bästa platsen.
En kompis till mig skrev och sa att hon behöver hjälp då hennes skrivbordsbakgrund har blivit svart. Hon kör Windows XP som operativ system. Första trodde jag att det var en WGA uppdatering som ville bråka men tydligen inte. För då slår den väll om till den bakgrund man vill ha och slår tillbaka till svart efter en timma om jag inte minns helt fel? Men här går det inte ens att byta till en annan bild utan skrivbordet förblir svart. Men alla ikoner syns och datorn ska tydligen funka felfritt förutom det.

Jag skulle vara tacksam för svar

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

har hon äkta windows? är de inte äkta så är de därför.

Visa signatur

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Permalänk
Medlem
Skrivet av elghinnarisa:

har hon äkta windows? är de inte äkta så är de därför.

Hon vet inte riktigt säkert (och tyvärr kan jag inte ta reda på något mer än så) men tydligen har hon hafft datorn i 4 år och detta är första gången det sker. I vanliga fall börjar ju operativet säga ifrån om att den vill att man ska spotta i en produktnyckel för att bevisa att det är giltigt efter 30 dagar. Samtidigt som när detta sker att det även brukar stå i en vit text i högra nedre hörnet om att verisionen inte är licensierad eller giltig men det gör det inte. Som sagt brukar man även då kunna byta tillbaka (Vad jag vet. Jag är ingen XP användare) men att datorn sedan byter tillbaka till svart bakgrund efter en timma eller så.