Skärm, tangentbord och mus har slutat fungera.

Permalänk
Medlem

Skärm, tangentbord och mus har slutat fungera.

Jag har råkat stöta till datorn ganska hård så att datorn lade av. Och nu fungerar det inte att starta datorn igen. Antingen musen eller tangentbordet får någon ström och skärmen startar inte. Allt sitter som det ska inne i datorn. Troligtvis var grafikkortet sönder så jag testade med min brors grafikkort. Men detta blev ingen framgång utan grafikkortet brändes sönder. Så nu är vi grafikkorts lösa

Spec:
http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor...

Vad orsakar kortslutningen?
Moderkortet gjort sitt?
CPU- och processorfläkten startar. Även lamporna i datorn.
Vad är kaputt?

Är tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

Först ska du genast riva ut och kasta ditt NorthQ agg. Oavsett vad som orsakat felet eller förstörts så ska den kastas. Efter det kan du börja leta.

De flesta NorthQ agg har omdömet undvik. Betyder att använder man nätagg av ett DÅLIGT märke (tillverkare, modell) så får du räkna med att andra delar förstörs. Ibland flera st. Det har med kvalite att göra som är mycket viktigare än antal watt ju bättre grafikkort nätagget ska driva.

Sen ska du ta bort allt som inte behövs. Dumt att riskera hårddiskar. Det mesta kan orsaka fel. Även småsaker som trasiga/skadade tangentbord, mus, USB kablar/prylar mm kan blocka så att datorn inte startar rätt eller fryser. Allt sånt är onödigt så länge du inte fixat felet.

En dator behöver bara 5 delar för att få bild.

Egentligen behöver du ännu ett grafikkort för att avgöra hur det gick för moderkortet, minnen mm men vill du söka fel redan nu så får du kan chansa med att LÅNA andra tangentbord/mus för att se om de funkar. Dina nuvarande tangentbord/mus kan du inte lita på förrän de testats med en annan dator (helst en längre stund) eftersom de kan ha skadats/förstörts så att datorn blockeras (inte startar) när de sitter i.

Har du ingen annan dator att testa minnen så kan du chansa att åtminstone 1 av de som redan sitter funkar. Testa 1 minne i taget i alla minnes platserna och sen olika kombinationer. Ibland måste minnena sitta på vissa plaster för att få bild. Tex plats nr 1

Permalänk
Medlem

Jag har testat att flytta på minnena och testat att bara köra med ett minne men det blir ingen skillnad.
Har även testat så att musen, tangentbordet och skärmen funkar på en annan dator och det gör dem.
Ett nytt nätaggregat har jag dock inte liggande så jag får hålla mig till detta, om det går?
Jag är ganska säker på att mitt grafikkort har gett sig eftersom att jag har testat med ett annat kort och det brändes direkt. Varför vet jag inte, kan de vara moderkortet som kortsluter och bränner grafikkortet? Eller kan nätaggregatet skada grafikkortet?
Jag kan även säga att det integrerade grafikkortet i moderkortet inte heller ville starta (även då startade inte musen eller tangentbordet).

Jag kan ju berätta lite mer och själva händelsen innan den la av totalt. Jag skulle resa mig upp och då råkade jag sparka in i chassit (på sidan där moderkortet sitter) och när jag kom tillbaka märkte jag att min skärm va svart. Efter nån sekund så startade den igen men musen gick knappt att röra, den laggade riktigt hårt. Det ploppade även upp en felsöknings-ruta nere på aktivitetsfältet där det stod någonting om att den inte hittade grafikkortsdrivrutinerna och att problemet var löst(?). Men ändå fortsatte den att slockna och och komma tillbaka så jag stängde av datorn på knappen och sedan dess har varken skärmen, musen eller tangentbordet velat starta (fläktarna och lamporna funkar som dom ska).

Tacksam för svar!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av rekiz:

Ett nytt nätaggregat har jag dock inte liggande så jag får hålla mig till detta, om det går?

NEJ NEJ NEJ

Riv genast ut NorthQ agget.

Det är totalt meningslöst att leta fel om du inte först BYTER nätagg. Låna brossans nätagg. Han kan ändå inte använda sin datorn förrän ni skaffat nytt grafikkort.

Minnena kan du också testa i brossans dator.

Tillslut har du bara 2 delar som du inte testat. Moderkort och processorn. Eftersom ingen har reserver delar så är enda sättet om man är 100% säker är de 3 andra delarna verkligen funkar (minnen, nätagg, grafikkort)

Bli inte förvånad om grafikkort, moderkort och hårddiskar förstörts av nätagget. Processorn får man chansa, anta eller gissa hur det gått. Tvivlar att du ser skador, böjda pinnar mm. Ska man ändå byta moderkort så bruka folk passa på att byta processorn också.

Permalänk
Medlem

Att testa min brors nätagg är nog inte så lämpligt när det också är en NorthQ, våra datorer är princip likadana och köpta på komplett. Sitter nu på brorsans dator och allt fungerar utom grafikkortet då. Ska testa minnena och hårddisken strax.
Men om processorn snurrar igång men usb tillbehören inte får någon ström borde det vara moderkortet. Moderkortet jag har nu är skit (Msi k9n6pgm2-v, AM2), så jag funderar starkt på att köpa ett nytt AM3 moderkort, grafikkort, minne, NÄTAGGREGAT och processor.
Ett nytt AM2/AM2+ moderkort tycker jag är onödigt då allt är AM3 nu för tiden. Athlon 6000+ fungerar bara på AM2 så då får det bli ny processor också.

Därför har jag en budget på 3500-4000kr för moderkort, grafikkort, minne, NÄTAGGREGAT och processor. Chassi, hårddisk och dvd- brännare har jag. Vore schysst om du kunde skicka en kundvagn med det bästa möjliga. Inet eller Komplett.

Tack för din hjälp än så länge!

Permalänk
Medlem

Jag har inte så stor koll när det gäller köpråd av vissa delar så du får hoppas att någon hjälper att välja.