Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Var ska jag sätta radiatorn?

Hej.
Jag tänkte skaffa en ny processorkylare och eftersom jag har dominatorminnen och lite plats mellan minnen och cpu vill jag ha ett slutet vattenkylningssystem. Men sen kommer den svåra biten...

Jag har en 200mmfläkt i toppen på mitt chassi och den sitter liksom lite för bakfläkten så om jag sätter radiatorn där bak finns det inte plats för en fläkt mellan radiatorn och topppfläkten. Jag har funderat på detta ett tag och jag har kommit på två möjliga lösningar.

En av sakerna jag har kommit på är att sätta fläkten på utsidan av chassit. Då är den ju inte i vägen för toppfläken men det finns många nackdelar med att ha en fläkt utanför chassit. Gör jag så får jag inte heller plats med en till fläkt i pnp.

Min andra lösning är att på något sätt fästa radiatorn i 5.25"buren där man kan sätta dvd-brännare. Problemet med det är att jag inte vet hur jag ska kunna fästa fläkten eller radiatorn där.

Jag uppskattar om någon kan kasta lite ljus över mina funderingar eller i alla fall komma med något förslag.

Visa signatur

Chassi Silverstone FT03-MINI Moderkort ASRock Z77E-ITX CPU i5 3570k @ 4.4Ghz GPU Gainward GTX 670 Phantom PSU Corsair VS 450W Lagring OCZ Vertex 3 240gb x2 RAID0 Ljud Beyerdynamic DT770 pro 250ohm / Beyerdynamic T70p + Schiit Magni 2

Permalänk
Avstängd

Tror på första förslaget. ett haf chassi med vattenkylning är ju inte det bästa.
Skulle säga att ett nytt chassi skulle vara det bästa.