Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Router med VPN

Hej,
Jag behöver en router med VPN för att en vän till mig skall kunna komma åt mitt lokala nätverk. Men jag har ingen aning om vad som är ett bra köp. Vill helst att den ska klara 100mbits bredbandshastighet och trådlöst nätverk.

Rekommendationer?

Vad tror ni om den här? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=675235

Permalänk
Vila i frid

Vill du har något som klarar av OpenVPN kan jag rekommendera att du kör med TomatoUSB firmware (det enda FW som lyckats impla OpenVPN på rätt sätt). Routers som kan köra OpenVPN/TomatoUSB hittar du @ http://tomatousb.org/doc:build-types

Själv kör jag TomatoUSB på ett WL500GP och ett WNR3500L/WNR3500 t.ex. http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/router/trdlsa-n-300-...

Permalänk
Medlem

Den där d-link routern har bara stöd för VPN passtrough dvs då behöver du ha något igång bakom routern som den ansluter mot.

Jag tycker att OpenVPN är himla krångligt och kräver separata program för att fungera. Tomato har heller inte stöd för PPTP vilket är synd.

Själv kör jag DD-WRT på min router (linksys 320N) där har du stöd för PPTP (windows har inbyggt stöd för det) vilket gör att man bara behöver ange IP användare/lösen för att ansluta till ditt nätverk. inga extra program att installera eller krångla med.

För att se vilka router som det finns stöd för -> http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database

Visa signatur

"Datorn har ju fan mer dragningskraft än jorden. Skulle jag ramla skulle jag hamna i datorstolen & inte på golvet."

Permalänk
Medlem
Skrivet av JZ0NiC:

Jag tycker att OpenVPN är himla krångligt och kräver separata program för att fungera.

Ja, men det går att få det att fungera.

Skrivet av JZ0NiC:

Tomato har heller inte stöd för PPTP vilket är synd.

Jo, det finns stöd för PPTP i Tomato.