Permalänk
Medlem

Lång boot, ny dator. Konstig felkod ?

Vad är problemet?
Mitt problem är att min dator inte vill boota riktigt utan är riktigt seg när jag trycker igång den. Får texten för 98, sen 9c sen B4 som står nere i hörnet. Det kommer upp en och en och sedan visas snabbt 99 innan den börjar boota. Men med helt nya grejer så tycker jag det är orimligt att det ska ta säker en minut bara för datorn att börja boota. Någon som har en anning om vad det kan vara för något ?

Sen så vet jag inte om mitt moderkort sitter konstigt för när jag stoppar i grafikkortet så blir det som en stor glippa och jag får lyfta på allt för att sedan då kunnat skruva fast det i chassit. Sen går jag in i bios så ligger cpun på 47 grader vilket känns lite mycket för den kylaren jag har. Ibland vill inte fläktarna starta ens på just processor kylaren

Operativsystem: Inget just nu men samma problem även om jag stoppar in en hdd med Windows 7 x64 på
Processor: Intel i7 2600k
Processorkylare: Corsai H80
Moderkort: MSI 67A- GD80
Minne: 2x 4GB Vengance tror jag dem heter
Grafikkort: Gigabyte GTX 580 1,5 Gb
Hårddisk: 2x WD black 1TB, Kingston HyperX 120 Gb SSD
Nätaggregat: Fractal Design 1000W
Temperaturer: 47C processor allt jag kunnat se sen systemet ligger runt 30 grader vad jag sett.
Chassi: Fractal Design Xl black
Mycket tacksam om någon har en aning om vad detta kan vara. Allt är helt nya grejer. Chassit är även helt nytt så vet inte riktigt vad det är som ska kunna vara fel, kollar runt lite i chassit men allt ser bra ut vad jag sett.

//Spunkt

Permalänk
Medlem

Har du satt dit distanserna bakom moderkortet? Låter som att du missat det om du måste lyfta grafikkortet för att skruva fast det.

Visa signatur

Server: Core i5 13500 | ASRock B760M Pro RS/D4 | Kingston Fury 64GB DDR4 3200MHz | OS Unraid | 14TB lagring | Cache 2x M.2 NVMe 500GB