Nyss byggt ihop min första dator, lite småproblem har uppstått.

Permalänk
Medlem

Nyss byggt ihop min första dator, lite småproblem har uppstått.

Hej!

Jag beställde nyligen hem ett paket bestående av dessa produkter: http://www.inet.se/kundvagn/visa/855004/2011-09-11

Jag har nu lyckats bygga ihop datorn och installerat Windows 7 Ultimate på den och alla drivers etc.

Nu är det dock så att det uppstått 2 små problem som stör mig.

Problem nr 1:
När jag bootar upp min burk efter den varit avstängd så drar den igång allt, fläktar lampor och så. Men sen går det typ 2 sekunder och sen stängs allt av, i ytterligare 2 sekunder. Sedan drar den igång och startar som den ska. Ibland har den stängts ner två gånger innan den startar, och då brukar jag få ett felmeddelande innan Windows 7 går igång som säger att någon överklockning inte är möjlig. Jag har inte överklockat något alls, det enda jag gjort än så länge är att välja profilen "Gaming" i den simplifierade bios-vyn.

Problem nr 2:
Detta är nog mer mjukvarurelaterat, men istället för att skapa två poster så tänkte jag att jag testar mina chanser här först.
Jag har som sagt 2x 6950 HD Radeon-kort. Till detta medföljde drivrutiner samt mjukvaran "Catalyst Control Center". Tydligen ska min version av denna mjukvara, 10.12 innehålla en bugg som gör att när man har muspekaren uppe i högra hörnet så hackar musen. Detta blir ett väldigt störande moment när jag spelar HoN, då min fps sjunker till 8 varje gång jag har muspekaren där uppe. Men, mitt problem är att jag sökt på olika forum efter lösningar och provat att installera äldre version av CCC, men det har inte funkat. Jag läste någonstans där någon sa att man skulle rensa hela CCC ur registret och så, men jag vet inte hur jag gör detta. Tacksam för hjälp!

Tack på förhand!

EDIT: Hittade en youtube-film som visar mitt problem med muspekaren http://www.youtube.com/watch?v=kg17-uvyfOI&feature=player_emb...

Permalänk
Medlem

Jag lyckades lösa mitt muspekarproblem genom att följa denna guiden http://www.tweakguides.com/ATICAT_3.html för att korrekt ta bort allt som är med Catalyst Control Center, sedan laddade jag hem den senaste versionen på AMDs hemsida. Nu har jag alltså bara det udda problemet med att datorn drar igång, stängs ner och drar igång en gång till. Någon som har nåt tips?

Permalänk

jag har också samma problem som dig, att datorn dör vid uppstart och vid 2 gånger får jag samma meddelande och att när den startar så fungerar allt klockrent.

Snälla hjälp oss

Permalänk
Medlem

Jag har fortfarande inte lyckats hitta någon lösning. Så om det är någon som har nåt tips eller en lösning vore det extremt uppskattat.

Permalänk
Medlem

Hade samma problem vid o-stabil klockning, resetta bios till default och se om det blir bättre.

Visa signatur

Citera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jona_90:

Jag har inte överklockat något alls, det enda jag gjort än så länge är att välja profilen "Gaming" i den simplifierade bios-vyn

Du säger att du inte överklockat men samtidigt har du valt överklockningsprofilen 'Gaming'?
Sätt tillbaka till default och se om problemet kvarstår.

Visa signatur

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Permalänk
Medlem

Jag lyckades lösa det till slut. Det enda jag gjorde var egentligen att rycka ur alla SATA-kablar ur moderkortet och stoppa in dem en och en och boota mellan. Till min förvåning så spelade det tydligen roll vilka SATA-portar man använder till sin hårddisk. Mitt moderkort har två gråa portar, så när jag kopplade min SSD till en av dem så funkade det. Jäkligt skumt, men säkerligen superlogiskt om man fattar varför Tack för all hjälp!

Skickades från m.sweclockers.com