Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Apple sålde 4 miljoner Iphone 4S över helgen, 25 miljoner uppgraderade till Ios 5

Permalänk
Medlem
Skrivet av NapalmKeso:

Nu e du en aning missvisande, du uppgraderar väll ändå inte din gamla iphone 4 heller vi snackar helt ny prudukt, dvs inte enstaka bitar.
Men vi kör ditt race nu så du vill påstå för mig att när du ska bygga en ny dator så köper du helt och hållet samma prudukter som din förra men bara uppgraderar din processor lite samt ger den en bättre webcam och OS? För så fall är det ju inget att hurra för..

Kom gärna med något bättre om du vill motargumentera..

iPhone 4S är inte någon helt ny produkt egentligen, eftersom dom använt ett S efter 4 i modellnamnet.. då det är samma skal/skärm och så vidare utseendemässigt så hans inlägg är inte alls missvisande, jag förstår precis vad han menar, är väl rätt givet vad han menar? liksom 3G och 3GS.. Inte kallades 3GS för iphone 4 heller om det var så du såg det..

Vet inte om du hängt mycket på forumet men..
Här på sweclockers så är det oerhört vanligt att folk uppgraderar t.ex processorn, grafikkortet eller ramminnet eller t.ex hårddisk eller nätagg och allra sist moderkortet (vilket man byter ut när det kommer ut något bättre och mer prisvärt än det man hade).
Så det förvånar mig att du ser det så negativt.. varför skall man t.ex uppgradera hela datorn när man kanske bara behöver uppgradera en sak i taget innuti "skalet"/datorlådan.. ?

Visa signatur

W10 - Fractal Design Define S - Asus ROG x570f
3700x @ 4.25GHz - 2x16GB Corsair Dominator @ 3733c16 - Asus VG279QM
Asus RTX 2070 Super Dual EVO - RM750x - G305 - G533 - DuckyOne2Mini

Permalänk
Medlem
Skrivet av MacEnkronan:

Att göra saker bättre tycker jag inte är fel. Steve Jobs har ju gjort allt bättre - och som många inom branschen sagt - och vi skulle inte ha denna "framdrivning" av utveckling om Steve Jobs inte hade funnits. Huruvida X funktion har funnits i Android sedan tidigare låter jag vara osagt, men om det är som du säger, så blir man ju väldigt nyfiken på varför Android inte är på allas läppar medan Apple är det?:) Jag får lite känslan av att:

a) alla faller för Apple (som jag sa längre upp i tråden: Apple finner sin väg till användarna, vi ödmjuka och humanistiska Apple användare kan visa på en möjlighet till ett bättre IT-liv för våra medmänniskor, men vi säger sällan "Om du köper en iPhone/Mac så får du en tröja på köpet", utan säger den nyfikne "nej" så respekterar vi det och fortsätter med vårt, medan Android (Windowsanvändare blir besvikna och nästan lite sura över att den nyfikne inte tog just dom).

b) de som börjar med Android (och andra diton) blir ofta övertalade av någon att börja med det.

Och så en annan sak: har du tänkt på att många Windowsanvändare faktiskt talar om att: "Windows är bäst" och sedan är de lite skamsna när de i någon situation faktiskt måste säga att de vänsterprasslar med en iPhone. Okej nu är jag (antar jag?) säkert farligt nära något som kan tolkas som början till flamewar och det vill jag inte, men jag ville kunna nämna detta helt försynt i alla fall:)<3

Nåväl: Jag har ju aldrig trivts riktigt med andra telefoner just för att jag tycker deras mjukvara har varit väldigt seg. Man har fått "klicka"/trycka med tangenterna flera gånger för att komma in till SMS, inkorgen eller vart man nu skulle. Det var först när du kunde dedikera vissa snabbknappar till t.e.x. inkorgen, skriv nytt SMS som det blev lite acceptabelt, men inte heller mer än så. För mig känns det som att iPhone har så mycket "i sig" och är (förutom det faktum att det ÄR och förhåller sig på detta vsi, så menar jag rent metaforiskt också), en mindator som har allt du behöver - lite som Steve Jobs sa: Vi sänker priset på iPhone så att de som inte har råd att köpa en dyr dator ska kunna känna att de - så långt det är möjligt - har en dator i sin hand, där de har allt samlat. Och det är så jag känner - jag har allt samlat.

Ville bara att jag håller med dig, det du skriver är vad jag upplevt det som också. Trots att jag är en sån som har en iphone men även alltid kört med PC/Windows och det gör jag än.. Windows känns mer naturligt för mig då jag är mer bekväm med det, men OSX är inte fel det heller och skulle inte tacka nej till en mac..

Jag tror åldern har stor betydelse också utöver det du nämner, många yngligar idag kör ju nästan enbart windows för spelens skull antar jag.. Även om det går att köra fint på OSX också. Men ja.. Många som kör android (som jag känner till har också blivit övertalade till det annars hade dom köpt iphone) vilket är lite lustigt att läsa från dig.. vilket stämmer oerhört bra här i mina kretsar... hehe.

Jag får också känslan av att dom som kör android också begränsar sig oerhört mycket till att säga att android är bäst och hit och dit, medans man nästan aldrig läser om iOSanvändare som säger att iOS är bäst hit och dit, utan bara förklarar varför dom tycker som dom gör och då utbryter oftast androidanvändarna och insisterar att så inte är fallet, mot deras åsikter som inte lagts ut som någon fakta. Känslan jag får är att dom måste "justify" deras android-köp.

Visa signatur

W10 - Fractal Design Define S - Asus ROG x570f
3700x @ 4.25GHz - 2x16GB Corsair Dominator @ 3733c16 - Asus VG279QM
Asus RTX 2070 Super Dual EVO - RM750x - G305 - G533 - DuckyOne2Mini

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Evil Peter:

Ja, jag googlade den och såg att den verkade vara bra byggd för att ta stötar.

Trots att det var en retorisk fråga tycker jag att det är en bra sådan, dvs frågan om varför Apple inte introducerade MMS tidigare. Själv har jag inte tagit reda på det, om nu ett definitivt svar står att finna för oss utanför företaget.

Och ja, jag förstår vad de riktar sig mot när de skapar enkla installationer. Jag gav dem också credit för att de gjort själva installationen riktigt enkel men som vanligt handlar det om behov och att göra något grundläggande enkelt kan ibland göra nästa steg lite mer komplicerat.

Vad gäller ändra filtypen tyckte jag det kändes som det var något klick extra mot samma väg i Windows men jag håller med om att det inte direkt är svårt om man vet vad man gör, men min poäng var bara att det är snabbare och enklare att bara bocka i en lista när man installerar programmet. Det finns ju ändå 4-5 rätt vanliga filtyper för video osv. Men som sagt var det inte ett klagomål på OS X utan bara ett exempel på att jag tycker OS X och Windows 7 båda är lätta att använda men att de förenklat olika steg.

Angående kortkommandon tyckte jag att jag läste något om att alla program inte hade stöd för Apples variant heller. Fast att Apple integrerar mjukvara och hårdvara bättre håller jag med om, fast om det är bra eller dåligt blir dock ändå ett subjektivt val eftersom Microsoft inte gör det för att det ska finnas mer valmöjlighet och konkurrens i hårdvarudelen. Båda är bra på sitt sätt. Lyckligtvis har jag upplevt Win7 som totalt stabilt hittills, fast vi har haft lite mer otur med Macbook Pro:n som hängt sig några gånger (men sällan nog för att jag ska se det som ett problem).

Jag håller nog inte med om att Jobs gjort allt bättre och jag tror att den största anledningen till att Apple lyckades så väl är extraordinär marknadsföring och produktidentitet. När den första iPhonen kom var jag väldigt intresserad för de hade lyckats få alla att tala om den och hypade upp den som en revolutionerande produkt. När jag sedan såg specifikationerna så blev jag otroligt besviken då den inte ens hade stöd för 3G. Den var avancerad för USA men låg efter på det grundläggande i Europa och Japan som ligger längre fram i utvecklingen. De fick flera saker rätt och har definitivt hjälpt till att forma den moderna smartphonen men jag skulle nästan kalla det fakta att den första inte var bäst tekniskt sett. Därav tycker jag att Apples största bedrift har varit marknadsföringen.

Det finns säkert en hel del Windows-anhängare som använder iPhone och gillar produkten men kanske inte Apple. Det kan nog ligga kvar sedan den urgamla striden mellan anhängare av Mac och PC. En annan lustig detalj är att tidigare sade Windows-anhängarna att dominansen på marknaden betydde att det OS:et var bäst medan Mac-anhängarna sade att det inte spelar någon roll och massan inte förstår bättre. Nu använder många iPhone-anhängare Windows-argumentet (även om marknadsbilden inte är lika extrem) och motståndarna det gamla Mac-argumentet. Iofs visar undersökningarna ganska olika i vilket mobilt OS som är ledande men iPhone är iaf den mest säljande prestandamobilen.

Och ja, jag förstår att dina behov möts väl av det iPhone kommer med. Det är en av de två stora fördelarna av den hårda konkurrensen. Det finns många alternativ så man får själv välja vad som är bäst, samt att alla tar från varandra och därmed ofrivilligt hjälps åt att hjälpa marknaden framåt.

Och angående det att man får en sämre produkt när man inte sätter sig in i det så är det ju åtminstone lyckligtvis så att man ofta inte inser att man kunnat få något som är bättre, eller kanske inte ens bryr sig. Skulle jag köpa en bil blir det mycket på märke och komfort (och elektroniska detaljer då jag kan den biten) medan djupkunskapen om motorer, chassistruktur osv skulle flyga mig över huvudet medan någon bilfanatiker står och håller sig för pannan.

Satan :O:D vad snabbt du skriver!:) Tack och lov för Touch Typing (TT), något jag lärde mig via ett program som jag laddade ner på den tiden då det var lagligt (nåja, innan IPRED-lagen kom) att ladda ner program. Jag är tacksam för att jag hann ladda ner detta program och lära mig TT, för annars hade inläggen tagit en hel kväll att skriva.:P:)

Nåväl: Det är nog som du säger att bara de med insyn inom företaget med säkerhet vet varför man exkluderade MMS. För mig så kvittade och kvittar fortfarande om funktionen finns eller inte (jag kollade i min mobil xD jag hade skickat 7 MMS under de 4 år jag har haft den:P) men återigen, det är behov som styr.^^

Angående installationer: jag håller med dig om att nästa steg kan vara avancerat för att få fram enkelheten. Det är lite som när man älskar (med) någon: det är avancerat svårt att komma någon nära, men när man väl kommit henne nära så är relationen så lätt då den bygger på enkla "närhetsprinciper" (i både hjärta, själ och tanke), allt bara flyter på av sig själv tack vara det avancerade som man har skapat. Likaledes om man bara är intresserad av ytliga relationer, då blir allt avancerat svårt, då man umgås med någon på ett ytligt enkelt sätt och plan, men egentligen så litar man inte på henne/honom just för att man inte har byggt upp det enkla från början.

Det är väl så jag känner (obs. metaforiskt nu:D) lite inför Apple vs. PC: Med Apple's produkter är det full tillit för att man vet att enkelheten bevakas av avancerad teknik under huven, medan det med PC känns som att man inte kan lita på dem och alltid är rädd för att något ska hända (en drivrutin krånglar, man får virus när man minst anar det etc.) och då intar man en ytlig relation med PC.:P

Mjo det kanske är som du säger (jag har inte tänkt på detta utan bara levt i enkelheten) att Windows 7 och Mac OS har förenklat olika saker, jag lämnar frågan öppen här då jag inte tänkt på detta!^^ Men absolut att det finns för och nackdelar med allt men jag antar att eftersom mina behov har funkat till 100% så har jag inte tänkt på att "de tankar du har" existerar just för enkelheten.:)

Ha ha...:) Komiskt att du har haft otur med MacBook Pro ty jag har haft otur med Windows 7 (installerade detta - 32 bit versionen - för att se hur det skulle funka) och trots att det är Windows 7 32 bit versionen så har jag varit tvungen att nedgradera vissa program för att de ska funka med Windows 7 (Winamp, VLC + något mer program som jag inte kommer på i skrivande stund) och detta förvånade mig ---> :O:O högerligen då många sa att Windows 7 skulle revolutionera PC-användandet avseende vissa problem folk upplevde med XP Pro. Winamp hakar biland upp sig när man byter låt (:O) och det tar 3-10 sekunder innan systemet fattar vad jag ville med kommandot som fick programmet att haka upp sig. Det känns som att jag bara kan utföra 1 uppgift i taget.:P T.o.m. Swec. sidan har dröjt med att ladda (trots att jag har 10/100 Mbt/s lina).

Njae...jag håller nog inte med om att iPhone som produkt ligger efter. Apple har ju (i tekniklandets mecka mer eller mindre:P) Apple Stores i Japan och folk köar länge och är lika "galna" för att få komma över en iPhone.:P Men det är som du säger till viss del: Apple's mobil var med USA-mått mätt sett en revolution, men den har ju även revolutionerat vårt användande även om vi kan tycka att: "Faan den hade inte 3G" men vi känner ändå att vi har en produkt som är "Allt i ett" (hittar inget bra ord), en produkt som förvisso inte hade 3G men som lät oss ha både kalender, kamera, video m.m. i en och samma device på ett smidigt sätt. En del flickor i min omgivning har fotat med mobilen men kommit till mig när det är "Synk-dags"...:P (Tolka mig för sammanhanget rätt nu:D). Men jag vidhåller att IPhone:n har marknadsfört sig själv (kanske med lite hjälp i början?) just för att man fick allt i ett och på flera plan: upplevelse, användar, arbets, fritids och IT-plan. Något som FÅ andra telefoner kunde erbjuda.

Ha ha..:) Ja om det är som du säger (det är det säkert:)) så är det komiskt att respektive "grupp" (fast jag föredrar ordet kollegor mellan Mac och PC precis som att du och jag - enligt mig - är forumkollegor:)) har bytt argument med varandra.:):D Det fick mig att dra på munnen!;)

När det kommer till behov så känner jag att det är väldigt svårt att konkretisera VAD för behov jag syftar på. Och jag inser att det beror på att allt funkar så bra så det är lite svårt att faktiskt förklara varför meddelande/kalender/telefon/eller vilken del det nu kan handla om, fungerar så bra, just för att det är en "abstrakt upplevelse där allt flyter samman till ett användande som är lika smidigt som att stoppa in en USB sticka i datorn", ungefär så.:)

Jag tror att många tänker ungefär som du tänker i ditt bilexempel - ska man lägga vikten på motorn, rå prestanda, elektriska detaljer, insida eller utsida? D.v.s. en del har kanske "bara" behov av X del mer i iPhonen, en annan person kanske bara har nytta av B funktion och en tredje har nytta av både Y och B samt sin "egen efterlängtade" G funktion. Och detta kan få "fartdårar" att ta sig för pannan och tänka, "Herregud ---> vilken dålig (som helhet) mobil han/hon har valt, fast det med all säkerhet kan vara ett bra val för denna personen?:) Det är vad jag tror!:)^^

Du är kul att snacka med!:):D<3

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Skrivet av Skillz:

iPhone 4S är inte någon helt ny produkt egentligen, eftersom dom använt ett S efter 4 i modellnamnet.. då det är samma skal/skärm och så vidare utseendemässigt så hans inlägg är inte alls missvisande, jag förstår precis vad han menar, är väl rätt givet vad han menar? liksom 3G och 3GS.. Inte kallades 3GS för iphone 4 heller om det var så du såg det..

Vet inte om du hängt mycket på forumet men..
Här på sweclockers så är det oerhört vanligt att folk uppgraderar t.ex processorn, grafikkortet eller ramminnet eller t.ex hårddisk eller nätagg och allra sist moderkortet (vilket man byter ut när det kommer ut något bättre och mer prisvärt än det man hade).
Så det förvånar mig att du ser det så negativt.. varför skall man t.ex uppgradera hela datorn när man kanske bara behöver uppgradera en sak i taget innuti "skalet"/datorlådan.. ?

Jo jag förstår killens argument men då betalar han oxå bara för det han uppgraderar eller hur?
Nu får ju alla köpa SAMMA Iphone 4 som dom redan kanske har för att få dessa så kallade datordelar, förstår du vart
jag vill komma nu?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Skillz:

Ville bara att jag håller med dig, det du skriver är vad jag upplevt det som också. Trots att jag är en sån som har en iphone men även alltid kört med PC/Windows och det gör jag än.. Windows känns mer naturligt för mig då jag är mer bekväm med det, men OSX är inte fel det heller och skulle inte tacka nej till en mac..

Jag tror åldern har stor betydelse också utöver det du nämner, många yngligar idag kör ju nästan enbart windows för spelens skull antar jag.. Även om det går att köra fint på OSX också. Men ja.. Många som kör android (som jag känner till har också blivit övertalade till det annars hade dom köpt iphone) vilket är lite lustigt att läsa från dig.. vilket stämmer oerhört bra här i mina kretsar... hehe.

Jag får också känslan av att dom som kör android också begränsar sig oerhört mycket till att säga att android är bäst och hit och dit, medans man nästan aldrig läser om iOSanvändare som säger att iOS är bäst hit och dit, utan bara förklarar varför dom tycker som dom gör och då utbryter oftast androidanvändarna och insisterar att så inte är fallet, mot deras åsikter som inte lagts ut som någon fakta. Känslan jag får är att dom måste "justify" deras android-köp.

Jo det ser ju ut som att du och jag se saker väldigt lika när det kommer till våra respektive beskrivningar av våra upplevelser avseende Android vs. iOS 5/iPhone. Men jag tror faktiskt ATT det har med ålder att göra: jag läste en tråd där en far (snäll sådan:)) skulle ge för och motargument för om PC eller Mac var det bästa valet. Sonens svar var att PC var bättre för att det kunde man spela på och att det fanns häftiga lysdioder till just den PC:n. Så jag tror helt enkelt att det är som du och jag säger avseende spel.

Androidanvändarna är lite som du beskriver dem: medan vi lite försynt förklarar att vi föredrar grönsaker (med en *kort* tillhörande förklaring om så önskas), så avbryter androidgänget och säger att "Kött är köttigare" och därför ska detta ätas istället. Invänder man och frågar om det inte blir jobbigt att träna bort den där köttiga hamburgaren så blir de arga och menar att "Lite avigsidor får man stå ut med" men det kommer sällan en förklaring till varför man måste stå ut med dessa.

Mjo...förstår du tycker det är lite lustigt att läsa från mig.:) Antar att det blev ett överraskningsmoment lite som den trojanska hästen - fast på ett positivt sätt - du väntade dig inte det oväntade.:) *Är MacEnkronan SÅ påläst om Android-gänget?:O*...

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Skillz:

Självklart, vad är en bil om inte för att köras från punkt A till B om jag får fråga? Liksom en telefon är fortfarande för samtal och sms annars skulle det inte vara en telefon, utan en ren fickdator vi pratar om. Det jag tror du menar är att funktionerna runt om kring styr marknaden mer och det stämmer ju bra, liksom bilar idag, många köper ju en av dagens bilar just för att den har den ena eller den andra utrustningen man kan välja till på sin nya BMW/Audi/MB t.ex som ingen annan tillverkare har eller vad det nu är.. Internet har ju gått så långt så det integrerats i bilar också..

Påstår du verkligen att bilen revolutionerats lika mycket som mobiltelefonen de senaste 20 åren?

Den främsta utvecklingen hos bilen har varit saker som inte används aktivt. Den största direktanvända produkten är GPS, som köps separat i väldigt mycket större utsträckning än inbyggt i bilen (vilket är en snyggare men sämre lösning då utvecklingen kommer göra den GPS:en tråkig efter ett tag) och därmed främst är en egen produkt. Mobiltelefonen har däremot blivit viktig som organiseringsverktyg, spelkonsoll, musikspelare, videospelare osv.

Skrivet av Skillz:

Jag tror skillnaden är att iphone har en annan touch-funktion, touch funktionen på en iphone är i alla fall inbyggd i själva glaset, så kanske är det därför det är som det är, hur det är på samsung eller dom andra vet jag dock inget om.

Alla skärmar har samma lageruppbyggnad, utom just Samsungs där de eliminerat ett lag (eller snarare slagit ihop två lager till ett). Det finns inget som hindrar någon att använda Gorilla Glass på en LCD-skärm av typen som iPhone har, det är helt enkelt ett av valen man gör.

Skrivet av Skillz:

Du missförstår mig om plast, jag säger inte att det används för att det är billigt, utan för att det är stryktåligt, det jag sa om plasten i sig var att den alltid kommer kännas billig (spelar ingen roll om det är en dyr plast, den _känns_ billig ändå..

Det jag menar är att glas kommer alltid kännas mer exklusivt speciellt på en telefon, jämfört med plast, som du säger själv att det kanske inte känns så mycket mer, men fortfarande känns det iaf mer exklusivt. Och ja borstad metall känns exklusivt det med, mer än plast!

Jag förstår dig, det är bara att jag tror att åsikten är rotad i att plast har varit sett som ett billigt material. Åsikter går ofta att härleda längre tillbaka än bara en omedelbar reaktion på något. Även telefoner som har en väldigt tunn plastbaksida har kunnat kännas helt solida om de varit byggda korrekt under så det inte finns möjlighet till svikt. På t ex SGS är det heller inte plast man känner utan lack.

Skrivet av Skillz:

Jag kan nog känna mig rätt säker på att du inte förstår vad jag försöker förmedla med känsla av produkt, miljoner användare förstår detta vanligtvis väldigt enkelt vad jag menar annars, men det har inget kring ditt tankesätt att göra, alls. Du tänker i fel banor för att förstå vad jag menar..

Ska du säga att guld är/känns billigare för att det väger mer än bly t.ex? Förstår inte riktigt logiken i dina tankebanor.. 140gram är ingen vikt att ens "bråka" om, det är så pass lite att om man tycker det väger för mycket så skall man nog börja oroa sig över annat istället.. Så som jag uppfattar det så säger du alltså att en iphone har sämre teknik än en samsung lur..
Om du nu ska hårddra det på ett sådant sett så kanske du skulle ta och forska i vad själva komponenterna i själva telefonen väger och jämföra dom med innehållet av en annan lur istället, eftersom det tekniska komponenterna är de viktiga för vikten.. erhm.. Titta bara på "moderkortet" (logickortet) och batteriet i en iphone hur smått det egentligen är så förstår du nog vad jag menar och hur löjligt ditt argument egentligen låter
Bör dock tillägga att batteriet är nog det som tar upp all vikten i en iphone, det är ju trots allt viktigt att kunna få ut en användningsbar batteritid eller vad säger du.. hade du glömt att ta batteriet i åtanke vad gäller vikten i en telefon också?
För med dessa tekniska vikter du sitter och predikar om, så förvånar det mig att du inte tagit i åtanke på batteri, samt val av glas och så vidare.. Det är ju trots allt inte den tekniska aspekten så då kan du ju inte heller räkna med dom egentligen, eller tja, förutom just framsidan av en iphone.

Och vikten om 140g gör ingen större skillnad i en ficka, däremot ytan den tar upp..

Guld känns är inte billigare än bly för att det väger mer eftersom man vet att det är en mer värdefull metall. Dock är inte guld ett vettigt material att göra en telefon av. Glasskivan som används är dock inte direkt dyrare än plasten så där fungerar det inte på samma sätt, glas känns inte som ett lyxigare material för exklusivitet bygger på svårtillgänglighet. Här visar du vikten av kunskap och inte bara outbildade känslor. När jag vet fakta om något kommer det att påverka min uppfattning av föremålet i fråga. Kunskap är allt.

Med den tekniska designen menar jag det som har funktion (beräkningsförmåga och vikt är två klart olika typer av funktion). Att särskiljas från artistisk design som handlar om form.

Dagens mobiltelefoner väger så mycket att det är värt att jaga gram. Exempelvis en kavaj i fint material påverkas av att saker ligger i innefickan och såklart mer av tyngre saker än lättare. En tyngre telefon kommer också hoppa runt mer i en lösare ficka. Bredd och höjd påverkar rätt lite för endast kläder från små barn kommer ha så små fickor att det begränsar. Det återstår dock att se hur det blir med de nya telefonerna med skärmar runt 4,5". Tjockleken är mycket viktigare än de eftersom den kommer spänna ut en tajt ficka (vilket säger sig självt eftersom annars skulle du lägga en telefon på tvären i fickan). Jag har som sagt ägt iP4 och SGS samtidigt och i backfickan på jeans kände jag faktiskt av SGS:en mindre, fast i just ett sådant plagg kan det nog vara så att bara en direkt jämförelse gör att man tänker på det.

Skrivet av Skillz:

Vad var det för specifika egenskaper som var bättre hos SGS? Om jag får vara lite nyfiken! Jag vill gärna höra lite mer riktiga argument än en massa löjliga meningslösa argument, så därför är jag nyfiken! Vore kul att höra för jag vill gärna veta dessa också så man själv kanske får något nytt att tänka på vid nästa köp.

Visst får du vara nyfiken på det. För det första var jag som sagt mer imponerad av SGS i att den hade en större skärm med ett modernt aspektratio men ändå vägde hela 20 g mindre. Jag föredrog också den perfekta svärtan och färgåtergivningen hos SAMOLED framför den bättre upplösningen på iP4. Handsfree-hörlurarna hos SGS höll också klart bättre kvalitet vilket var en liten bonus.

Vad gäller mjukvarudelen så föredrog jag gränssnittet i Android där man inte bara har en app drawer. Widgets hade funktion, notifikationslisten var bra och jag föredrog att ha fler knappar än bara 'home' (Android har även 'meny', 'back' och 'search'). Android hade fler inneboende funktioner som man inte behövde appar för samt hade inte begränsningar i att byta signaler i telefonen, att använda BT, använda SD-kortet som allmänt flashminne, använda Flash i surf osv. Jag avskydde både Samsung Kies och iTunes men jag kände mig då mindre tvingad att använda Kies (det enda som det behövde användas till var uppdateringar av Android) då jag hade full tillgång till telefonen direkt i Windows utforskare samt synkade det jag ville direkt mot Google.

Det var väl mer saker än så, och iP4 hade självklart sina fördelar också, men det är väl en bra bit på traven för att visa mina åsikter kring de mest basala bitarna.

Sedan tog jag också en bit från ett inlägg du skrev till en annan postare:

Skrivet av Skillz:

Jag får också känslan av att dom som kör android också begränsar sig oerhört mycket till att säga att android är bäst och hit och dit, medans man nästan aldrig läser om iOSanvändare som säger att iOS är bäst hit och dit, utan bara förklarar varför dom tycker som dom gör och då utbryter oftast androidanvändarna och insisterar att så inte är fallet, mot deras åsikter som inte lagts ut som någon fakta. Känslan jag får är att dom måste "justify" deras android-köp.

Här har jag rejält annorlunda erfarenheter än du. När jag köpte min SGS var det massor av iPhone-användare som trollade Android-forum och uttalade sig synnerligen inkompetent om tekniska detaljer. Jag var inte så förvånad då jag hade sett en rad rabiata Mac-anhängare genom åren men Android-anhängarna har blivit lika dryga de. Det handlar inte om att en grupp är värre än den andra (för det tror jag inte någon är) utan om individer.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*
På några inlägg som bröt mot reglerna. Det kan säkert finnas fler som gör det, om det finns så anmäl inlägg som ni tycker bryter mot reglerna.

Visa signatur

Nya Projektet!
Kontakta moderatorkåren via Kontaktformuläret om ni vill något.

Permalänk
Medlem
Skrivet av NapalmKeso:

Jo jag förstår killens argument men då betalar han oxå bara för det han uppgraderar eller hur?
Nu får ju alla köpa SAMMA Iphone 4 som dom redan kanske har för att få dessa så kallade datordelar, förstår du vart
jag vill komma nu?

Mjo, när det gäller hans liknelse för iphone 4 och 4S så kan man väl ta i åtanke att om man skall se det som en uppgradering så kan man ta i åtanke att han kan sälja sin 4 och sen köpa en 4S så blir det som en uppgradering eftersom han bara behöver lägga mellanskillnaden, dvs han betalar inte ett fullt pris för att få uppgradera så att säga.. Vilket är väldigt vanligt att göra också bland folket här i alla fall, dom säljer oftast av det som skall uppgradera och lägger dom pengarna och lite till på det nyare och bättre.
Dock ser jag ingen nytta att uppgradera från en 4 till 4S ännu, precis som du kanske menar? Förutom om man verkligen vill ha en bättre kamera, snabbare cpu/gpu, siri och såna där småsaker som 4S har över 4.

Skrivet av MacEnkronan:

Jo det ser ju ut som att du och jag se saker väldigt lika när det kommer till våra respektive beskrivningar av våra upplevelser avseende Android vs. iOS 5/iPhone. Men jag tror faktiskt ATT det har med ålder att göra: jag läste en tråd där en far (snäll sådan:)) skulle ge för och motargument för om PC eller Mac var det bästa valet. Sonens svar var att PC var bättre för att det kunde man spela på och att det fanns häftiga lysdioder till just den PC:n. Så jag tror helt enkelt att det är som du och jag säger avseende spel.

Androidanvändarna är lite som du beskriver dem: medan vi lite försynt förklarar att vi föredrar grönsaker (med en *kort* tillhörande förklaring om så önskas), så avbryter androidgänget och säger att "Kött är köttigare" och därför ska detta ätas istället. Invänder man och frågar om det inte blir jobbigt att träna bort den där köttiga hamburgaren så blir de arga och menar att "Lite avigsidor får man stå ut med" men det kommer sällan en förklaring till varför man måste stå ut med dessa.

Mjo...förstår du tycker det är lite lustigt att läsa från mig.:) Antar att det blev ett överraskningsmoment lite som den trojanska hästen - fast på ett positivt sätt - du väntade dig inte det oväntade.:) *Är MacEnkronan SÅ påläst om Android-gänget?:O*...

Jomen precis, visst är det så!

Jo, åldern har stor betydelse bland oss och vad vi tycker, oftast när man är i den yngre åldern så är det allt eller inget, det ena eller det andra, men aldrig så att det kan finnas båda alternativen i åtanke, om du förstår vad jag menar, ynglingarna idag riktar in sig mycket på att det bara är en sak som gäller, vilket jag tycker är fel, man borde ha ett öppet sinne istället och ta in allt och se över det i sina egna ögon istället för att låsa in sig själv med att tycka det ena eller det andra bara för att någon annan tycker si eller så eller för att man tycker något ser häftigt ut

Jag är själv en far förövrigt

Jag vet precis vad du menar med grönsaksbeskrivningen, och visst är det oftast så det är, vilket är tråkigt att se! Ibland önskar jag verkligen att folk inte var så förbenat inskränkta i märken utan att ha en _riktig personlig åsikt_ som visar att dom vet vad det handlar om Inte vad dom tror att det handlar om hehe..

Jajjemänsan! Hehe

Visa signatur

W10 - Fractal Design Define S - Asus ROG x570f
3700x @ 4.25GHz - 2x16GB Corsair Dominator @ 3733c16 - Asus VG279QM
Asus RTX 2070 Super Dual EVO - RM750x - G305 - G533 - DuckyOne2Mini

Permalänk
Medlem
Skrivet av NapalmKeso:

Nu e du en aning missvisande, du uppgraderar väll ändå inte din gamla iphone 4 heller vi snackar helt ny prudukt, dvs inte enstaka bitar.
Men vi kör ditt race nu så du vill påstå för mig att när du ska bygga en ny dator så köper du helt och hållet samma prudukter som din förra men bara uppgraderar din processor lite samt ger den en bättre webcam och OS? För så fall är det ju inget att hurra för..

Kom gärna med något bättre om du vill motargumentera..

Det jag menade var att bara för att man köper något som är bättre än det man har så behöver man inte byta design bara för sakens skull. Så när du ska ha en bättre dator så byter du säkerligen inte chassi så länge du inte behöver, eller hur?

Förr när man köpte en ny dator så var man tvungen att köpa den helt komplett, precis som man gör med mobiler nu, och dom såg oftast likadana ut och det gjorde att man köpte en ny bara för att komma åt den nya hårdvaran och inte för att byta design, men du kanske är för ung för att veta hur det fungerade en gång i tiden och ser en ny design som ett krav för att byta upp dig?

Så för att göra det kortfattat, ny hårdvara behöver inte betyda att en ny design måste vara ett krav för att motivera ett köp.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem

Orka?

Snälla nån, tagga ner lite. Fantastiskt skoj att försöka hänga med i debatten men nu börjar popcornet ta slut ta mig tusan. Telefon-operativ hit och dit, jämför med vilken annan valsituation som helst. Vissa operativ är bra på vissa saker, andra på andra! En jävligt usel hantverkare har med sig en skruvmejsel när man skall slå in en spik... Köp den telefonen du anser uppfylla DINA krav, den telefonen du köper blir Varken bättre eller sämre för att nån annan köper någon ANNAN telefon. Utgå från din kravspec, utvärdera marknaden, slå till när du kan köpa vad du vill ha. God jul på er...
P.S denna inlaga är från en iPad uppkopplad via hotspot-möjligheten i en android-lur D.S.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MacEnkronan:

Satan :O:D vad snabbt du skriver!:) Tack och lov för Touch Typing (TT), något jag lärde mig via ett program som jag laddade ner på den tiden då det var lagligt (nåja, innan IPRED-lagen kom) att ladda ner program. Jag är tacksam för att jag hann ladda ner detta program och lära mig TT, för annars hade inläggen tagit en hel kväll att skriva.:P:)

Nåväl: Det är nog som du säger att bara de med insyn inom företaget med säkerhet vet varför man exkluderade MMS. För mig så kvittade och kvittar fortfarande om funktionen finns eller inte (jag kollade i min mobil xD jag hade skickat 7 MMS under de 4 år jag har haft den:P) men återigen, det är behov som styr.^^

Angående installationer: jag håller med dig om att nästa steg kan vara avancerat för att få fram enkelheten. Det är lite som när man älskar (med) någon: det är avancerat svårt att komma någon nära, men när man väl kommit henne nära så är relationen så lätt då den bygger på enkla "närhetsprinciper" (i både hjärta, själ och tanke), allt bara flyter på av sig själv tack vara det avancerade som man har skapat. Likaledes om man bara är intresserad av ytliga relationer, då blir allt avancerat svårt, då man umgås med någon på ett ytligt enkelt sätt och plan, men egentligen så litar man inte på henne/honom just för att man inte har byggt upp det enkla från början.

Det är väl så jag känner (obs. metaforiskt nu:D) lite inför Apple vs. PC: Med Apple's produkter är det full tillit för att man vet att enkelheten bevakas av avancerad teknik under huven, medan det med PC känns som att man inte kan lita på dem och alltid är rädd för att något ska hända (en drivrutin krånglar, man får virus när man minst anar det etc.) och då intar man en ytlig relation med PC.:P

Mjo det kanske är som du säger (jag har inte tänkt på detta utan bara levt i enkelheten) att Windows 7 och Mac OS har förenklat olika saker, jag lämnar frågan öppen här då jag inte tänkt på detta!^^ Men absolut att det finns för och nackdelar med allt men jag antar att eftersom mina behov har funkat till 100% så har jag inte tänkt på att "de tankar du har" existerar just för enkelheten.:)

Ha ha...:) Komiskt att du har haft otur med MacBook Pro ty jag har haft otur med Windows 7 (installerade detta - 32 bit versionen - för att se hur det skulle funka) och trots att det är Windows 7 32 bit versionen så har jag varit tvungen att nedgradera vissa program för att de ska funka med Windows 7 (Winamp, VLC + något mer program som jag inte kommer på i skrivande stund) och detta förvånade mig ---> :O:O högerligen då många sa att Windows 7 skulle revolutionera PC-användandet avseende vissa problem folk upplevde med XP Pro. Winamp hakar biland upp sig när man byter låt (:O) och det tar 3-10 sekunder innan systemet fattar vad jag ville med kommandot som fick programmet att haka upp sig. Det känns som att jag bara kan utföra 1 uppgift i taget.:P T.o.m. Swec. sidan har dröjt med att ladda (trots att jag har 10/100 Mbt/s lina).

Njae...jag håller nog inte med om att iPhone som produkt ligger efter. Apple har ju (i tekniklandets mecka mer eller mindre:P) Apple Stores i Japan och folk köar länge och är lika "galna" för att få komma över en iPhone.:P Men det är som du säger till viss del: Apple's mobil var med USA-mått mätt sett en revolution, men den har ju även revolutionerat vårt användande även om vi kan tycka att: "Faan den hade inte 3G" men vi känner ändå att vi har en produkt som är "Allt i ett" (hittar inget bra ord), en produkt som förvisso inte hade 3G men som lät oss ha både kalender, kamera, video m.m. i en och samma device på ett smidigt sätt. En del flickor i min omgivning har fotat med mobilen men kommit till mig när det är "Synk-dags"...:P (Tolka mig för sammanhanget rätt nu:D). Men jag vidhåller att IPhone:n har marknadsfört sig själv (kanske med lite hjälp i början?) just för att man fick allt i ett och på flera plan: upplevelse, användar, arbets, fritids och IT-plan. Något som FÅ andra telefoner kunde erbjuda.

Ha ha..:) Ja om det är som du säger (det är det säkert:)) så är det komiskt att respektive "grupp" (fast jag föredrar ordet kollegor mellan Mac och PC precis som att du och jag - enligt mig - är forumkollegor:)) har bytt argument med varandra.:):D Det fick mig att dra på munnen!;)

När det kommer till behov så känner jag att det är väldigt svårt att konkretisera VAD för behov jag syftar på. Och jag inser att det beror på att allt funkar så bra så det är lite svårt att faktiskt förklara varför meddelande/kalender/telefon/eller vilken del det nu kan handla om, fungerar så bra, just för att det är en "abstrakt upplevelse där allt flyter samman till ett användande som är lika smidigt som att stoppa in en USB sticka i datorn", ungefär så.:)

Jag tror att många tänker ungefär som du tänker i ditt bilexempel - ska man lägga vikten på motorn, rå prestanda, elektriska detaljer, insida eller utsida? D.v.s. en del har kanske "bara" behov av X del mer i iPhonen, en annan person kanske bara har nytta av B funktion och en tredje har nytta av både Y och B samt sin "egen efterlängtade" G funktion. Och detta kan få "fartdårar" att ta sig för pannan och tänka, "Herregud ---> vilken dålig (som helhet) mobil han/hon har valt, fast det med all säkerhet kan vara ett bra val för denna personen?:) Det är vad jag tror!:)^^

Du är kul att snacka med!:):D<3

Helt långsam är jag väl inte men jag har säkert haft tur att titta in just efter du skrivit då varenda gång jag gått tillbaka har det varit ett svar här. Touch Typing är bra och det enda vettiga jag lärde mig från en gammal gymnasiekurs om kontors- och datoranvändande.

Ja, MMS är ju inte direkt den allra mest vitala delen i en telefon men då jag under de senaste 5-6 åren haft gratis MMS inom operatören så har jag själv ändå använt det en del.

Hehe, det var en spektakulär liknelse men jag måste säga att den fungerade rätt bra. Som sagt förstår jag Apple för många användare kommer inte använda sig av 'nästa steg'. Jag är dock en av de som gör det, fast i slutändan skulle jag kalla båda systemen lättanvända som helhet.

Vad gäller tillit till vad som är under huven så litar jag inte på någon utom mig själv. Fast den bristen på tilltro är ju dock främst skapad av dåliga PC-tillverkare då jag haft väldigt lite kontakt med Mac i jämförelse, framför allt tills detta år. Dock har som sagt tjejens Macbook Pro inte heller fungerat 100% felfritt så ingenting är väl perfekt.

Och där ser man. Jag använder VLC och har använt Winamp (bytte dock till Foobar för att slippa bloat) och har som sagt inte haft några problem alls men man vet ju att det kan skilja sig. När man lär sig om datorer är en av de tidigare lärdomarna att ens erfarenhet inte alls nödvändigtvis motsvarar en annans. Det har också gjort att jag som sagt inte ratat Snow Leopard eller Mac som kasst för att den gått lite sämre än min Win7-PC. Saker händer ibland utan att det är en dålig produkt.

Jag syftade inte till att iPhone ligger efter nu utan att de låg efter på flera punkter när den första presenterades. Visst, varje iPhone har sålt bättre än den föregående (om jag inte missat något) men jag tycker ändå grunden lades från början och därför anser jag att det som särskilde mest från andra tillverkare var marknadsföring och skapandet av en produktidentitet. Vad gäller att ha allt i ett så kom Nokias N95 ut klart innan den första iPhonen och den hade videouppspelning, äkta internetsurfning med 3G, kalender, musikspelare, kamera, appar osv den också. Och äkta multitasking! Den hade alltså mer saker än iPhone hade när den kom.

Hehe, du har en lite mer humant sätt att se på folk medan jag kategoriserar dem som objekt att studeras.

Ja, det är inte alltid lätt att göra sina behov uttalade. Jag fick tänka till på vad jag faktiskt tänkte på när jag valde mellan mina telefoner förra året när den andra postaren frågade om det. Dock skulle jag väl, i relation till enkelheten att stoppa in ett USB-minne, vilja säga att med en Android-lur kan du stoppa in den i datorn som just ett USB-minne och sköta det mesta via din dators normala interface. Med en iPhone behöver du väl fortfarande iTunes?

Ja, så kan det vara med bilarna, fast du belyser också att mitt exempel haltar lite med tanke på att de som gillar att frossa i fantastiska motorer osv sällan kan utnyttja det lagligt med tanke på våra väglagar. Det enda som verkligen spelar in på det territoriet är väl att man lättare flyttar filer till och från en Android-telefon, samt att man kan installera saker från okända källor även utan att skaffa root-behörighet. Annars finns det väl inte så mycket lagar som relaterar till ens användande av sin telefon.

Jag gillar också vår diskussion. Det är roligt att få läsa vad folk med andra åsikter tycker när man kan utbyta dem på ett civiliserat sätt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Evil Peter:

Påstår du verkligen att bilen revolutionerats lika mycket som mobiltelefonen de senaste 20 åren?

Den främsta utvecklingen hos bilen har varit saker som inte används aktivt. Den största direktanvända produkten är GPS, som köps separat i väldigt mycket större utsträckning än inbyggt i bilen (vilket är en snyggare men sämre lösning då utvecklingen kommer göra den GPS:en tråkig efter ett tag) och därmed främst är en egen produkt. Mobiltelefonen har däremot blivit viktig som organiseringsverktyg, spelkonsoll, musikspelare, videospelare osv.

Inte lika mycket som en mobiltelefon kanske men inte långt ifrån, jag är själv en bilmek och jag kan nämna allt från en liten komponent i en motor till tja, vad som helst annat i en bils elektriska styrsystem från gammalt till nytt och det skiljer sig oerhört mycket från en bil från 20år sen och idag OERHÖRT mycket vad gäller i princip allt, jag vet inte hur pass insatt du är i bilar men, om GPS är den "största hightech produkten" du sett med en bil idag så är du nog inte så insatt
Nyare BMW t.ex kan du köpa till så du kan dock iphone eller vad du nu än vill ha i din nya bil. Det finns helt sjukt mycket som du antagligen aldrig sett förut i en bil som är väldigt hightech, grejjen var dock inte hightech utan att saker förändrats oerhört mycket i nyare bilar jämfört mot gamla.

En GPS inbyggd i bilen är inte bara en GPS, utan den fungerar som en TV också, utöver att du kan koppla in externa saker såsom backkamera, aux eller vad du nu vill göra med din inbyggda GPS i bilen. Så att den skulle bli tråkig i längden, njae? Är du säker på att du har koll på hur bilar är idag jämfört mot förr?

Skrivet av Evil Peter:

Alla skärmar har samma lageruppbyggnad, utom just Samsungs där de eliminerat ett lag (eller snarare slagit ihop två lager till ett). Det finns inget som hindrar någon att använda Gorilla Glass på en LCD-skärm av typen som iPhone har, det är helt enkelt ett av valen man gör.

Jag förstår dig, det är bara att jag tror att åsikten är rotad i att plast har varit sett som ett billigt material. Åsikter går ofta att härleda längre tillbaka än bara en omedelbar reaktion på något. Även telefoner som har en väldigt tunn plastbaksida har kunnat kännas helt solida om de varit byggda korrekt under så det inte finns möjlighet till svikt. På t ex SGS är det heller inte plast man känner utan lack.

Ja det kanske stämmer det! Jag tycker i alla fall att apple borde ta efter samsung med just något sådant också, då ihärdigare glas aldrig är fel!

Jo jag vet vad du menar också (jag har en iphone 3GS själv) den har ju plastbaksida.. den känns exklusiv när den är helt ny och fin då lacken är det man känner som du säger, men efter att man haft den utan skydd ett tag så slits den och då ser den bara billig ut och inger ingen direkt lyx alls.. om du förstår mig! Även om baksidan är väldig solid och tålig mot stötar.. Så jag förstår dig med.

Skrivet av Evil Peter:

Guld känns är inte billigare än bly för att det väger mer eftersom man vet att det är en mer värdefull metall. Dock är inte guld ett vettigt material att göra en telefon av. Glasskivan som används är dock inte direkt dyrare än plasten så där fungerar det inte på samma sätt, glas känns inte som ett lyxigare material för exklusivitet bygger på svårtillgänglighet. Här visar du vikten av kunskap och inte bara outbildade känslor. När jag vet fakta om något kommer det att påverka min uppfattning av föremålet i fråga. Kunskap är allt.

Okej, exklusivt kanske är fel ord, men lyxigt då, de känns lyxigare eller vad man nu skall säga för att du skall förstå vad jag menar!

Ja, kunskap är allt, det är alltid så jag brukar se saker, vet jag inget uttalar jag mig aldrig om det heller, eller jag kan uttala mig om det men då säger jag alltid att jag inte vet eller är outbildad i ämnet så inget skall missförstås.

Skrivet av Evil Peter:

Med den tekniska designen menar jag det som har funktion (beräkningsförmåga och vikt är två klart olika typer av funktion). Att särskiljas från artistisk design som handlar om form.

Dagens mobiltelefoner väger så mycket att det är värt att jaga gram. Exempelvis en kavaj i fint material påverkas av att saker ligger i innefickan och såklart mer av tyngre saker än lättare. En tyngre telefon kommer också hoppa runt mer i en lösare ficka. Bredd och höjd påverkar rätt lite för endast kläder från små barn kommer ha så små fickor att det begränsar. Det återstår dock att se hur det blir med de nya telefonerna med skärmar runt 4,5". Tjockleken är mycket viktigare än de eftersom den kommer spänna ut en tajt ficka (vilket säger sig självt eftersom annars skulle du lägga en telefon på tvären i fickan). Jag har som sagt ägt iP4 och SGS samtidigt och i backfickan på jeans kände jag faktiskt av SGS:en mindre, fast i just ett sådant plagg kan det nog vara så att bara en direkt jämförelse gör att man tänker på det.

Den tekniska design apple gjort med ip4/s är att ramen runt telefonen skall ta emot stötar om man nu skulle tappa den utöver att det agerar som två antenner givetvis, ofast är risken att när man tappar en lur att den inte hamnar platt med glaset nedåt (detta är vad jag själv hört), och glaset är för att det skall kännas lyxigt samtidigt som det är billigt att köpa. Stora vinstmarginaler samtidigt som det ger ett gott intryck när man håller i det. Jag tror dom valt det framför plast just för att det är "högre" känsla i det, att dom t.ex undvikit att använda en baksida av metall (så som det är på en ipod touch) är väl för att det stör tele-mottagningen vad jag förstått det som.

Hade en mobiltelefon vägt över 250g idag så hade jag förstått om man jagat gram, men 140g är inte mycket vikt som ens är ansträngande för den mänskliga kroppen att bära på att det är något att tala om, ser inte heller hur fickor inte skulle hålla för trycket av 140g, antingen har man några riktigt dåliga kläder på sig eller så våldar man med kläderna.
Fickorna är inte där för att bära luften om du förstår vad jag menar.

Att iphone hållt sig till 3.5" är väl för att det helt enkelt inte finns någon direkt anledning att ha större på en telefon + att dom ökar på vinstmarginalerna, jag klarar mig fint på 3.5", behöver jag större så kopplar man bara in mobilen till en tv eller skärmen i bilen eller vad du nu vill koppla det till. Fast då kan man ju lika gärna skaffa en ipad/tablet om man nu gillar större skärmar eller varför inte en laptop..
Jag kan ärligt talat säga att jag inte upplevt en endaste gång där jag känt att det är för liten skärm på telefonen, det är vad det är och man skall inte se saker för vad de inte är, för annars finns det skit i allt då det alltid går att hitta något negativt med något, det kan jag lova dig!

Skrivet av Evil Peter:

Visst får du vara nyfiken på det. För det första var jag som sagt mer imponerad av SGS i att den hade en större skärm med ett modernt aspektratio men ändå vägde hela 20 g mindre. Jag föredrog också den perfekta svärtan och färgåtergivningen hos SAMOLED framför den bättre upplösningen på iP4. Handsfree-hörlurarna hos SGS höll också klart bättre kvalitet vilket var en liten bonus.

Vad gäller mjukvarudelen så föredrog jag gränssnittet i Android där man inte bara har en app drawer. Widgets hade funktion, notifikationslisten var bra och jag föredrog att ha fler knappar än bara 'home' (Android har även 'meny', 'back' och 'search'). Android hade fler inneboende funktioner som man inte behövde appar för samt hade inte begränsningar i att byta signaler i telefonen, att använda BT, använda SD-kortet som allmänt flashminne, använda Flash i surf osv. Jag avskydde både Samsung Kies och iTunes men jag kände mig då mindre tvingad att använda Kies (det enda som det behövde användas till var uppdateringar av Android) då jag hade full tillgång till telefonen direkt i Windows utforskare samt synkade det jag ville direkt mot Google.

Det var väl mer saker än så, och iP4 hade självklart sina fördelar också, men det är väl en bra bit på traven för att visa mina åsikter kring de mest basala bitarna.

Härligt! Svärtan kan jag förstå med superdupermegaoled-skärmen, dock lär den varit minimal i jämförelse med ip4 där svärtan är rejält mycket bättre än t.ex sin föregångare! Handsfreehörlurarna har förövrigt alltid varit skit med iphone, de är umm, ja, inget att hänga i granen!

Vad är det för widgets du talar om? Jo notifaktionlistan är väl alltid bra att ha! Kan i alla fall säga att iphone OS är 10 gånger bättre än föregångarna med iOS5an..
Det med knapparna förstår jag inte riktigt vad du försöker få fram, men whatever works for you, som man säger.. Om du verkligen testat iphone så vet du hur simpelt man kommer till "sök" eller "inställningar" eller vad du nu vill göra på luren.. Back-knapp, tja tryck på home på iphone så går du tillbaka om du nu inte är i en undermeny och vill tillbaka så har du ju alltid en tillbaka-pil för att gå tillbaka, men för att gå ut i home så trycker du på knappen, enkelt, vill du gå tillbaka igen?
Tryck på det du hade öppet.. eller tryck på hemknappen igen och du kommer till sök (om du nu inte bläddrar åt vänster självmant i home), efter att jag ägt en iphone så pass länge så förstår jag också varför dom valt en knapp, det är faktiskt logiskt, och gör det hela enklare då allt annars styrs via skärmen, vilket den är till för, mindre delar som kan gå sönder eller krångla också har dom väl tänkt..

Vad jag tycker är lustigt är att byta signaler på en iphone inte är några problem, vilket får mig att undra om du verkligen haft en iphone? Jag får det inte att gå ihop riktigt..

BT kan jag förstå att du valde med samsung, eftersom iphones bt bara går att använda med tethering eller headsets eller dylikt, alltså inte skicka filer med om man nu inte jailbreakar för då går det att göra precis vad du vill..

SD-kort, tja.. vad kostar ett 32GB SDHC-minneskort? Vad är fördelen med att ha det löst egentligen? Vad är nackdelen?
Jag kan iaf säga att det är skönt med 32GB internt, då det är snabbare än vilket SDHC du än köper i och med att det sitter direkt på logic kortet.. Nackdel, går inte att förflytta, finns dock ingen egentlig anledning att vilja göra det förutom om telefonen dör om man nu har otur och vill komma åt datan.

Det där med flash låter jag förbli personlig åsikt, jag har då inte använt eller varit inne på någon sida som kräver flash.. så jag saknar det inte alls faktiskt!

Det där med itunes kan jag hålla med om, helst skulle jag slippa det och se mobilen som ett extern minneskort så att säga när man kopplar mobilen till datorn (gick iofs bra när man körde jailbreak att göra så) men tja, helst vill man ju ha det så out of the box så att säga..

Skrivet av Evil Peter:

Sedan tog jag också en bit från ett inlägg du skrev till en annan postare:

Här har jag rejält annorlunda erfarenheter än du. När jag köpte min SGS var det massor av iPhone-användare som trollade Android-forum och uttalade sig synnerligen inkompetent om tekniska detaljer. Jag var inte så förvånad då jag hade sett en rad rabiata Mac-anhängare genom åren men Android-anhängarna har blivit lika dryga de. Det handlar inte om att en grupp är värre än den andra (för det tror jag inte någon är) utan om individer.

Som jag sa tidigare, det handlar om ungt folk som låser sig på märken specifikt och därmed bara ser det goda i det ena men inte det andra även om det finns brister i det dom riktat in sig på så förnekar dom detta, vilket är oerhört tråkigt!

Visa signatur

W10 - Fractal Design Define S - Asus ROG x570f
3700x @ 4.25GHz - 2x16GB Corsair Dominator @ 3733c16 - Asus VG279QM
Asus RTX 2070 Super Dual EVO - RM750x - G305 - G533 - DuckyOne2Mini

Permalänk
Medlem
Skrivet av MulleEng:

*Tråd rensad*
På några inlägg som bröt mot reglerna. Det kan säkert finnas fler som gör det, om det finns så anmäl inlägg som ni tycker bryter mot reglerna.

allvarligt?!

du tog bort mitt inlägg där jag reagerade på att en kallade folk idioter utan bara för att de köpt iPhone. Det enda jag gjorde vara att kalla honom den första idioten i tråden (fler kom senare). Men hans inlägg (som startade rejält flamewar i tråden) lät du vara kvar?!

Skrivet av PerZerk:

Den sista idioten är inte född som man brukar säga.
Är det lättköpta stackare som redan satt med iPhone 4 som behövde trösta sig när iPhone 5 inte kom?
Lockelsen blev väl helt enkelt för stor och de kliade väl i plånboken

Permalänk
Medlem
Skrivet av Skillz:

Inte lika mycket som en mobiltelefon kanske men inte långt ifrån, jag är själv en bilmek och jag kan nämna allt från en liten komponent i en motor till tja, vad som helst annat i en bils elektriska styrsystem från gammalt till nytt och det skiljer sig oerhört mycket från en bil från 20år sen och idag OERHÖRT mycket vad gäller i princip allt, jag vet inte hur pass insatt du är i bilar men, om GPS är den "största hightech produkten" du sett med en bil idag så är du nog inte så insatt
Nyare BMW t.ex kan du köpa till så du kan dock iphone eller vad du nu än vill ha i din nya bil. Det finns helt sjukt mycket som du antagligen aldrig sett förut i en bil som är väldigt hightech, grejjen var dock inte hightech utan att saker förändrats oerhört mycket i nyare bilar jämfört mot gamla.

En GPS inbyggd i bilen är inte bara en GPS, utan den fungerar som en TV också, utöver att du kan koppla in externa saker såsom backkamera, aux eller vad du nu vill göra med din inbyggda GPS i bilen. Så att den skulle bli tråkig i längden, njae? Är du säker på att du har koll på hur bilar är idag jämfört mot förr?

Nej, jag är som jag sade i något annat inlägg inte direkt insatt i bilar men jag är kapabel till att se hur bilens roll i samhället utvecklats och det är obefintligt. Du nämner också saker som styrsytem som går emot just att jag pratade om saker som ändrar på vad man använder produkten till (dvs något som omdefinierar produkten snarare än bara förbättrar den). Mobiltelefonen har däremot genomgått något som verkligen är att kalla en revolution. För 20 år sedan fanns inte ens SMS medan telefonen idag är det centrala verktyg som skapat eran där vi konstant är uppkopplade mot information och alltid kan sköta social kontakt på många olika sätt.

De senaste 20 åren med mobiltelefonen motsvarar mer de senaste 100 åren med bilen när man tittar på hur mänskligheten påverkats.

Skrivet av Skillz:

Ja det kanske stämmer det! Jag tycker i alla fall att apple borde ta efter samsung med just något sådant också, då ihärdigare glas aldrig är fel!

Jo jag vet vad du menar också (jag har en iphone 3GS själv) den har ju plastbaksida.. den känns exklusiv när den är helt ny och fin då lacken är det man känner som du säger, men efter att man haft den utan skydd ett tag så slits den och då ser den bara billig ut och inger ingen direkt lyx alls.. om du förstår mig! Även om baksidan är väldig solid och tålig mot stötar.. Så jag förstår dig med.

Fast där handlar det ju om hur man sköter den eftersom repigt glas också ser trist ut. Den lackerade plastbaksidan på min SGS ser ut som ny efter ca 16 månader så jag tycker nog inte att materialet känns speciellt ömtåligt.

Skrivet av Skillz:

Okej, exklusivt kanske är fel ord, men lyxigt då, de känns lyxigare eller vad man nu skall säga för att du skall förstå vad jag menar!

Ja, kunskap är allt, det är alltid så jag brukar se saker, vet jag inget uttalar jag mig aldrig om det heller, eller jag kan uttala mig om det men då säger jag alltid att jag inte vet eller är outbildad i ämnet så inget skall missförstås.

Jag förstår vad du menar, jag försöker bara förmedla min åsikt som skiljer sig en del från din (dvs jag försöker inte säga att din åsikt är fel). Jag tycker inte en lackfinish ger en mindre lyxig känsla än glas att hålla i. Att andra kan tycka olika är helt okej.

Skrivet av Skillz:

Den tekniska design apple gjort med ip4/s är att ramen runt telefonen skall ta emot stötar om man nu skulle tappa den utöver att det agerar som två antenner givetvis, ofast är risken att när man tappar en lur att den inte hamnar platt med glaset nedåt (detta är vad jag själv hört), och glaset är för att det skall kännas lyxigt samtidigt som det är billigt att köpa. Stora vinstmarginaler samtidigt som det ger ett gott intryck när man håller i det. Jag tror dom valt det framför plast just för att det är "högre" känsla i det, att dom t.ex undvikit att använda en baksida av metall (så som det är på en ipod touch) är väl för att det stör tele-mottagningen vad jag förstått det som.

Hade en mobiltelefon vägt över 250g idag så hade jag förstått om man jagat gram, men 140g är inte mycket vikt som ens är ansträngande för den mänskliga kroppen att bära på att det är något att tala om, ser inte heller hur fickor inte skulle hålla för trycket av 140g, antingen har man några riktigt dåliga kläder på sig eller så våldar man med kläderna.
Fickorna är inte där för att bära luften om du förstår vad jag menar.

Att iphone hållt sig till 3.5" är väl för att det helt enkelt inte finns någon direkt anledning att ha större på en telefon + att dom ökar på vinstmarginalerna, jag klarar mig fint på 3.5", behöver jag större så kopplar man bara in mobilen till en tv eller skärmen i bilen eller vad du nu vill koppla det till. Fast då kan man ju lika gärna skaffa en ipad/tablet om man nu gillar större skärmar eller varför inte en laptop..
Jag kan ärligt talat säga att jag inte upplevt en endaste gång där jag känt att det är för liten skärm på telefonen, det är vad det är och man skall inte se saker för vad de inte är, för annars finns det skit i allt då det alltid går att hitta något negativt med något, det kan jag lova dig!

Ja, de har gjort ett val som passar många men som sagt inte är i topp i det jag efterfrågar.

Om en telefon väger 250g hjälper det inte att jaga gram, då måste man kapa mycket mer än så för att det ska vara relevant. Och det handlar inte om att anstränga sig eller att fickorna går sönder, det handlar om att känna telefonen så lite som möjligt. SGS:ens 118g är inte heller optimalt, men jag upplevde det som bättre och min instinktiva känsla när jag plockar upp en telefon som väger över 130g är att den känns tung, och som sagt inte i bemärkelsen att jag har svårt att lyfta den.

Jag har använt telefonen som videouppspelare en hel del (skönt på resande fot) och då var 4" bättre än 3,5", samt att ett widescreen-ratio utnyttjar skärmytan bättre än iPhonens aspektratio som är närmare 4:3 (minns inte det exakta ratiot). Jag vill inte springa omkring med en tablet eller en laptop varenda gång jag ska någonstans. Om min mobiltelefon klarar film bra (och SGS:en klarar "alla" filmformat out of the box) så har jag inget behov av dem för film i sådana situationer.

Dessutom är det så att när jag har en stor skärm nog på telefonen så blir en tablet rätt meningslös för mig. Den är otroligt mycket mer otyplig än telefonen och kan inte göra hälften av sakerna en laptop kan så där väljer jag telefonen eller laptopen beroende på situation.

Skrivet av Skillz:

Härligt! Svärtan kan jag förstå med superdupermegaoled-skärmen, dock lär den varit minimal i jämförelse med ip4 där svärtan är rejält mycket bättre än t.ex sin föregångare! Handsfreehörlurarna har förövrigt alltid varit skit med iphone, de är umm, ja, inget att hänga i granen!

Vad är det för widgets du talar om? Jo notifaktionlistan är väl alltid bra att ha! Kan i alla fall säga att iphone OS är 10 gånger bättre än föregångarna med iOS5an..
Det med knapparna förstår jag inte riktigt vad du försöker få fram, men whatever works for you, som man säger.. Om du verkligen testat iphone så vet du hur simpelt man kommer till "sök" eller "inställningar" eller vad du nu vill göra på luren.. Back-knapp, tja tryck på home på iphone så går du tillbaka om du nu inte är i en undermeny och vill tillbaka så har du ju alltid en tillbaka-pil för att gå tillbaka, men för att gå ut i home så trycker du på knappen, enkelt, vill du gå tillbaka igen?
Tryck på det du hade öppet.. eller tryck på hemknappen igen och du kommer till sök (om du nu inte bläddrar åt vänster självmant i home), efter att jag ägt en iphone så pass länge så förstår jag också varför dom valt en knapp, det är faktiskt logiskt, och gör det hela enklare då allt annars styrs via skärmen, vilket den är till för, mindre delar som kan gå sönder eller krångla också har dom väl tänkt..

Vad jag tycker är lustigt är att byta signaler på en iphone inte är några problem, vilket får mig att undra om du verkligen haft en iphone? Jag får det inte att gå ihop riktigt..

BT kan jag förstå att du valde med samsung, eftersom iphones bt bara går att använda med tethering eller headsets eller dylikt, alltså inte skicka filer med om man nu inte jailbreakar för då går det att göra precis vad du vill..

SD-kort, tja.. vad kostar ett 32GB SDHC-minneskort? Vad är fördelen med att ha det löst egentligen? Vad är nackdelen?
Jag kan iaf säga att det är skönt med 32GB internt, då det är snabbare än vilket SDHC du än köper i och med att det sitter direkt på logic kortet.. Nackdel, går inte att förflytta, finns dock ingen egentlig anledning att vilja göra det förutom om telefonen dör om man nu har otur och vill komma åt datan.

Det där med flash låter jag förbli personlig åsikt, jag har då inte använt eller varit inne på någon sida som kräver flash.. så jag saknar det inte alls faktiskt!

Det där med itunes kan jag hålla med om, helst skulle jag slippa det och se mobilen som ett extern minneskort så att säga när man kopplar mobilen till datorn (gick iofs bra när man körde jailbreak att göra så) men tja, helst vill man ju ha det så out of the box så att säga..

Iphone 4 har inte en dålig skärm, nej. Dock gillade jag att jag inte ens kunde se var skärmen slutade i kolmörker (där bakgrundsbelysning skulle synts tydligt). Sedan gick jag ju igenom lite andra skärmegenskaper ovan så det behöver jag inte skriva igen.

I widget-väg så tyckte jag det var skönt att se kalender osv, samt information från appar osv utan att behöva gå in i diverse appar. Jag gillade också estetiken i hur information kunde presenteras och i hur man kunde göra hemskärmen personlig (allt från foton till en snygg klocka eller väderinformation). Ingen av telefonerna hade någon direkt spännande app drawer i stock, fast på iP4 var det ju nästan hela gränssnittet.

Ja, iOS 5 har ju introducerat flera av sakerna jag saknade i iP4:an (eller snarare iOS 4). Detta är ju dock bara en jämförelse om hur telefonerna var förra sommaren. Båda har ju blivit bättre sedan dess.

Vad gäller knapparna så är den främsta positiva punkten för mig att appars gränssnitt inte behöver visa saker som en tillbakaknapp osv utan kan utnyttja så mycket som möjligt av skärmytan till information. Sedan har såklart appar löst det på olika bra sätt i iOS, men ändå.

Om det bara var att lägga in SMS-signaler hursomhelst måste jag varit retarderad när jag hade telefonen. Var tvungen att kolla upp och hittade en tråd på Macforum som klagade just på att det inte gick (augusti 2010) så från vad jag kan se så minns jag korrekt.

Ja, jag vet att man kan fixa BT med jailbreak men vid mitt val hade jag vaken gjort det eller rootat min SGS.

Min poäng om SD-kortet var inte att det är löst (det sitter ett 8 GB internt i SGS:en också) utan att jag är fri att lägga vad jag vill på det i ett öppet filsystem. Dvs att jag enkelt kan använda telefonens lagringsutrymme som ett USB-minne och jag slipper ha ytterligare en sak med mig.

Flash har för mig främst varit användbart på diverse nyhetssidor med egna videospelare (som i princip alltid är i Flash). Jag är kampsportare och följer mycket MMA och där görs det mycket videointervjuer osv. Det beror ju på ens behov men det som efterfrågades var vad jag själv föredrog med SGS:en så därav kom punkten med.

Ja, jag gillar att ha filsystemet öppet men det är ju bra att det iaf går att ordna med jailbreak. Som sagt var inte Samsung Kies ett dugg bättre, även fast det fungerade som det skulle för mig (vissa hade problem i början).

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Evil Peter:

Helt långsam är jag väl inte men jag har säkert haft tur att titta in just efter du skrivit då varenda gång jag gått tillbaka har det varit ett svar här. Touch Typing är bra och det enda vettiga jag lärde mig från en gammal gymnasiekurs om kontors- och datoranvändande.

Ja, MMS är ju inte direkt den allra mest vitala delen i en telefon men då jag under de senaste 5-6 åren haft gratis MMS inom operatören så har jag själv ändå använt det en del.

Hehe, det var en spektakulär liknelse men jag måste säga att den fungerade rätt bra. Som sagt förstår jag Apple för många användare kommer inte använda sig av 'nästa steg'. Jag är dock en av de som gör det, fast i slutändan skulle jag kalla båda systemen lättanvända som helhet.

Vad gäller tillit till vad som är under huven så litar jag inte på någon utom mig själv. Fast den bristen på tilltro är ju dock främst skapad av dåliga PC-tillverkare då jag haft väldigt lite kontakt med Mac i jämförelse, framför allt tills detta år. Dock har som sagt tjejens Macbook Pro inte heller fungerat 100% felfritt så ingenting är väl perfekt.

Och där ser man. Jag använder VLC och har använt Winamp (bytte dock till Foobar för att slippa bloat) och har som sagt inte haft några problem alls men man vet ju att det kan skilja sig. När man lär sig om datorer är en av de tidigare lärdomarna att ens erfarenhet inte alls nödvändigtvis motsvarar en annans. Det har också gjort att jag som sagt inte ratat Snow Leopard eller Mac som kasst för att den gått lite sämre än min Win7-PC. Saker händer ibland utan att det är en dålig produkt.

Jag syftade inte till att iPhone ligger efter nu utan att de låg efter på flera punkter när den första presenterades. Visst, varje iPhone har sålt bättre än den föregående (om jag inte missat något) men jag tycker ändå grunden lades från början och därför anser jag att det som särskilde mest från andra tillverkare var marknadsföring och skapandet av en produktidentitet. Vad gäller att ha allt i ett så kom Nokias N95 ut klart innan den första iPhonen och den hade videouppspelning, äkta internetsurfning med 3G, kalender, musikspelare, kamera, appar osv den också. Och äkta multitasking! Den hade alltså mer saker än iPhone hade när den kom.

Hehe, du har en lite mer humant sätt att se på folk medan jag kategoriserar dem som objekt att studeras.

Ja, det är inte alltid lätt att göra sina behov uttalade. Jag fick tänka till på vad jag faktiskt tänkte på när jag valde mellan mina telefoner förra året när den andra postaren frågade om det. Dock skulle jag väl, i relation till enkelheten att stoppa in ett USB-minne, vilja säga att med en Android-lur kan du stoppa in den i datorn som just ett USB-minne och sköta det mesta via din dators normala interface. Med en iPhone behöver du väl fortfarande iTunes?

Ja, så kan det vara med bilarna, fast du belyser också att mitt exempel haltar lite med tanke på att de som gillar att frossa i fantastiska motorer osv sällan kan utnyttja det lagligt med tanke på våra väglagar. Det enda som verkligen spelar in på det territoriet är väl att man lättare flyttar filer till och från en Android-telefon, samt att man kan installera saker från okända källor även utan att skaffa root-behörighet. Annars finns det väl inte så mycket lagar som relaterar till ens användande av sin telefon.

Jag gillar också vår diskussion. Det är roligt att få läsa vad folk med andra åsikter tycker när man kan utbyta dem på ett civiliserat sätt.

Mjo, TT är bra som sagt:

a) det är faktiskt mycket lättare att skriva med TT på ett Apple tangentbord (snabb och direkt respons)
b) med andra tangentbord så måste du "trycka till en sekund extra" (ungefär som att trycka på en ringklocka) för att bokstaven ska dyka upp.

He he...jag gillar metaforiska liknelser men det är ju för att jag har ett stort intresse att utveckla mina amorösa sidor (men bäst att sätta punkt här.:D Om man inte gör det så kommer moderatorerna definitivt klassa det som off topicxD) ungefär som man vill utveckla sig inom t.e.x. TT: du gör till synes "samma sak" men egentligen - om du är beredd att lägga ner tid på TT:andet - så gör du samma sak (skrivandet) fast med olika varianter (du försöker skriva snabbare, vara än mer lätt på fingrarna etc.) inom samma tema.:)

Intressant att du säger att du väljer att lita på dig själv hellre än en PC (oavsett vilket märke), men det är inte så konstigt egentligen:

a) PC användarna har efterhand fått lära sig att de sitter på ett system som inte är gjort för den enskilde användarens behov, utan snarare är en massprodukt för massorna. Väl sittandes framför en PC, får användaren lära sig att OS:et inte är till för honom/henne, utan DU är till för systemet. Användaren får vara beredd att Tweeka (om denne är insatt) OS:et för att få det att fungera som han/hon vill.

b) en Apple användare kan luta sig tillbaka och han/hon kan och FÅR göra fel (inte troligt att de gör det men ändå) om han skulle göra det och OS X straffar inte användaren genom "Error 000011110000" meddelanden utan rättar till det eventuella fel som användaren gör. Det är som du säger: du hade lite problem med flickvännens dator (trevlig flicka som har Mac btw:D) men dom var så få att man knappast kunde kalla det för problem. Det är samma sak med mig: under de snart 2 år jag har haft min MacBook Pro (notera att det då är en bärbar dator vi pratar om:)) så har den hängt sig 4 gånger. Och då jämför jag ändå en stationär PC dator mot en bärbar MacBook Pro dator. Hade jag jämfört en bärbar PC laptop mot en Mac då hade "Error-kurvan" definitivt blivit högre.

Jag är likadan som du: jag litar inte på min egen PC. Det är ju en hemsk sak att säga, om man betänker att Bill Gates faktiskt sa att han ville lansera ett system som ---> ALLA kunde använda sig av. I andra trådar har jag indirekt och direkt blivit kallad för - let's use the nice terms and words shall we - oteknisk, att PC behöver lite handpåläggning, "det är ju bara en dator". Men jag vidhåller (som jag alltid gjort sen jag föddes, tiden innan jag själv började använda mig av PC (då jag ansåg att datorer bara var för nördar eftersom man var tvungen att "kunna så mycket" p.g.a. allt strul), att en dator ska vara till för MIG och DIG som användare. En PC ---> Personal Computer ska vara just det den utger sig för att vara, en personal computer.

Låt mig ta några enkla exempel. Jag - som novis - hör och häpna betalade en kille för att rengöra min dator. Jag vågade inte öppna chassi sidan själv för jag var rädd (tack du dåliga datalärare som inpräntade i alla att man bara fick "se men inte röra, annars datorns system du kan förstöra"...:S) för att något skulle gå sönder. Jag trodde t.e.x. att nätaggregatet var fastsvetsat, jag trodde att fläkten till processorn var en onödig sak (läs: prydnad more or less - nu pratar vi inte mer om det *generad* :$), jag trodde så mycket som NU kan tyckas väldigt barnsligt men det är ju egentligen för att alla sa - och fick det att låta som - att en läkare opererar och en IT-tekniker lagar och underhåller, detta bör du som användare lämna i händerna på proffs annars kan du förstöra din dyra PC (vilket de ju var på den tiden) och då vågade man inte röra något som man betalat 8 000 kr. för. Jag trodde ju att OS:et var ---> *orubbligt* = en gång installerat så sitter det där om inte som en vägg, så i alla fall som en tapet och kan aldrig gå sönder.

Sedan kom nästa besvikelse och uppenbarelse: OJ det kan gå åt helvete även i "Windows mappen" (där system32 ligger) och det gjorde ju då att man inte vågade pilla allt för mycket om man fick ett error-meddelande (vid installation av spel eller skrivare etc.) och det tog några år innan jag förstod att jag kan inte lita på min dator, jag kan inte lita på att datorn gör (i analogi med en kaffebryggare) en kopp kaffe åt mig från kaffeautomaten, utan jag måste förbereda mig på att kaffestrålen KAN spruta åt höger/vänster och bränna mig, att strålen blir för hård så att kaffemuggen flyger iväg. Och för att undvika detta beteende så måste jag själv tweeka datorn "i förebyggande syfte" och gå in i registret och anpassa strålens tjocklek, fart, flöde, etc.

I tredje steget så har jag (på ungefär liknande sätt som dig kanske?) fått lära mig att en PC är inte en Personal Computer utan det är en JaC d.v.s. Just a Computer, som du måste anpassa för att den ska bli en PC. Hade jag inte haft insikt i Windows 7 OS:et etc. då hade jag ju säkert gjort som de flesta användare: installerat om Winamp "om och om igen" utan att förstå eller söka information som talar om för mig (detta är sant kolla google för mer information:)), att jag måste ha en äldre version av Winamp för att programmet ska fungera (varför vet jag inte dock:O) i Windows 7 32 bit versionen.

Kontenta och summering i denna del: Så jag gissar att du inte litar på din dator av ungefär liknande anledningar som mig (väldigt förenklat men hoppas du förstår vad jag menar) för att vi kan ha haft liknande problem med PC:n och därför väljer du att vara påläst just för att OS:et i kombination med dåliga datortillverkare som har gjort dåliga eller i bästa fall halvbra grejer som gör att man "rent instinktivt" vet att PC världen inte är självgående. Och jag är besviken på Bill Gates som ger sken av en "Personal Computer värld" när det sällan är så. En PC är lite som en hund: väl tränad i lydnad så kommer du ha mycket glädje av din hund MEN den kräver mycket underhåll i from av lydnad (på datorsidan, städa, damma datorn, byta komponenter, uppgradera både mjuk och hårdvara m.m.) för att du ska få en PD, Personal Dog i detta fallet en PC.

Med Mac så har jag aldrig upplevt denna besvikelse (DOCK ska sägas att jag är och var inte novis på samma sätt som när jag började med PC och trodde att CPU fläkten var en prydnad, så jag kan ha ett litet försprång), med Apple's datorer. Även om jag inte är novis idag, så är jag övertygad om att Apple's datorer i sanning är vad Bill Gates försökte att skapa, nämligen PC:n, (Och den sista meningen ska läsas mot bakgrund av oanstående^^) fast företaget heter Apple istället för "ApplePC" eller dylikt.

Och jag håller med dig om att saker händer ibland utan att det behöver vara en dålig produkt.:) Det är denna Krona den första att skriva under på.:) Man hade dock önskat att det som hände var att PC:n ber om att en omstart/avstängning för att få vila istället för att krångla med skrivarens drivrutiner vid installationen, medan hos Mac så ber den om att få vila och i gengäld installerar den skrivaren utan bekymmer. Det jag menar är att det är OK att datorn ber om saker som "Ladda mig:, var rädd om mig, ge mig rätt strömstyrka" etc. men i gengäld så kunde man få tillbaka 80% användar/kvalitétstid med PC:n istället för att den tiden går till underhåll och trimning.:) Med Mac känner jag att jag får 95% användar och kvalitétstid och väldigt lite behövs läggas på underhåll. Och i detta stycket så ja, häri ligger förklaringen till att jag väljer en Mac och en iPhone istället för att gå och köpa en Windowsmobil eller en mobil med Android i sig.:)^^

Jo jag förstår att du syftade på de(n) första iphonen som kom ut: jag var ju lite trött igår så det gick mig helt förbi.:)

Jo jag förstår vad du vill ha sagt med Nokian men jag tycker att deras system (Sony Ericssons telefoner as well om jag ska vara ärlig) är så sega. Satio som kom (den är väl bara 1-2 år gammal om jag inte har missat något) skulle ju vara så väldigt bra men jag upplevde den som väldigt seg: du fick trycka relativt hårt på skärmen (alltså inte hårt som i "paiin" men hårt som i trycka på en trög knapp på tvättmaskinen) för att den skulle reagera. Har för mig den hade en inställning så att du kunde välja hur responsativ den skulle vara, men den blev inte märkbart bättre. Försökte med penna och något uns bättre blev det väl men inte mycket. Internet på den telefonen var väldigt laggigt och telefonen frös ofta när man var ute på internet med den. Den kunde även frysa när man använde den som vanligt i systemet. Och här använder jag telefoner som jag själv har fått chans att leka med, fått utforska lite.:)

En Nokia X3-02 har jag lekt med men jag tycker inte att den är så smidig som den borde vara. Och jag tror att för min personliga del så väljer jag hellre Apple's iPhone (även om de inte uppdaterar sitt iOS en gång i veckan:)) just för att jag känner att Satio och nämnda Nokia ovan är lite som en "mobilvärldens svar på PC" (med dessutom den nackdelen att du inte kan tweeka i något register sådär spontant). Och det är ju möjligt - lite som du är inne på - att andra system och telefoner de facto HAR bättre prestanda eller har mer saker och funktioner i sig, men för mig personligen så väljer jag hellre en telefon som eventuellt ses som "efter" i vissa sammanhang och som fungerar än att jag väljer den där "WOW denna LED datorn med alla sina funktioner"-mobilkopian för att jag vill att allt ska flyta på avseende allt ifrån touchskärmen till att "bara" göra en sådan enkel sak som att skicka ett SMS.:)

He he...det är ett rätt så vanligt "manligt" sätt att se på sina medmänniskor så som du beskriver det hela.;):) (Inte för att vara sådan men: Inget fel med det, det är bara inte ett *system* som passar mig:D;)).

Apple gick ju ut och sa att man numer inte behöver iTunes för att uppdatera sin iPhone. Detta i linje med att Steve Jobs sa att iPhone skulle kunna uppdateras eftersom en del inte har råd att BÅDE köpa en iPhone och en PC och därmed skulle man inte vara beroende av en dator för att kunna få uppdatera sin telefon.:)

Om bil och "telefon" lagar: Android är nog bättre för den användare som vill - likt på PC-sidan - tweeka och speeda upp sin mobil genom att få rootbehörighet men jag tror att gemene man (för att inte tala om alla IT tekniker som har "tweekat" hela dagen på jobbet) hellre vill ha en mobil som bara fungerar som man inte behöver oroa sig över att man måste tweeka för att den ska kunna spela/utföra de nyaste uppgifterna som för dagen är populära och som man vill att sin telefon ska kunna hänga med i (som du sa, installera okända saker etc.). Men annars tror jag inte det är någon skillnad i fart på en iPhone vs. en Androidtelefon. Men det får jag ju chansen att pröva nu när jag har köpt en iPhone.:) Jag får återkomma med en rapport i framtiden om det hela och avseende iPhoneanvändandet.:)^^

Det är kul att snacka med en civiliserad och öppensinnad person som dig!:) Du tillhör de få undantagen här som det faktiskt går att diskutera med utan att folk hoppar på mig, eller startar Flamewar etc. Hatten av för dig min herre!:):D

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Skillz:

(...). Jomen precis, visst är det så!

Jo, åldern har stor betydelse bland oss och vad vi tycker, oftast när man är i den yngre åldern så är det allt eller inget, det ena eller det andra, men aldrig så att det kan finnas båda alternativen i åtanke, om du förstår vad jag menar, ynglingarna idag riktar in sig mycket på att det bara är en sak som gäller, vilket jag tycker är fel, man borde ha ett öppet sinne istället och ta in allt och se över det i sina egna ögon istället för att låsa in sig själv med att tycka det ena eller det andra bara för att någon annan tycker si eller så eller för att man tycker något ser häftigt ut

Jag är själv en far förövrigt

Jag vet precis vad du menar med grönsaksbeskrivningen, och visst är det oftast så det är, vilket är tråkigt att se! Ibland önskar jag verkligen att folk inte var så förbenat inskränkta i märken utan att ha en _riktig personlig åsikt_ som visar att dom vet vad det handlar om Inte vad dom tror att det handlar om hehe..

Jajjemänsan! Hehe

Du som är far (grattis förresten:D:)) låt mig ta en liknelse angående ditt första inlägg: Det är ju alltid lite komiskt att tonåringar och ungdomar "oftast" väljer EN IT-väg, när de egentligen borde göra som de gör med alkohol, sex, sprit (och droger i vissa fall?), nämligen att ha ett öppet sinne och faktiskt våga pröva allt - inom IT världen that is!:D Ha ett öppet sinne och öppna ögon. Men förmodligen är det väl "jag kan själv"-syndromet som har drabbat dem, vem vet? Förhoppningsvis ingen drog i alla fall!:D

Jo jag håller med dig, det hade varit mer relaxat om folk hade vågat se till helheten och inte till märket. För att spinna vidare på maten: folk vågar gå både till ICA, Konsum och Coop forum för att handla men man är inte lika modig inom teknikvärlden. Det är konstigt.:P Jag förstår att man bara vill hålla sig till något märke eller mobil om man upptäcker att: "X tillverkare gör det ena eller det andra dåligt" lite som att "ICA säljer begagnat och gammal köttfärs". Då förstår jag att man kan bli bränd och bara hålla sig till ett märke, men förutom detta tycker jag att man ska vara öppen för förslag utan att tvinga på eller avråda (grönsakerna) om det inte finns skäl för det i form av en "ICA varning".:)^^

Det var kul att kunna överraska med den "Androidianska hästen"...:D;)

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem
Skrivet av MacEnkronan:

Mjo, TT är bra som sagt:

a) det är faktiskt mycket lättare att skriva med TT på ett Apple tangentbord (snabb och direkt respons)
b) med andra tangentbord så måste du "trycka till en sekund extra" (ungefär som att trycka på en ringklocka) för att bokstaven ska dyka upp.

He he...jag gillar metaforiska liknelser men det är ju för att jag har ett stort intresse att utveckla mina amorösa sidor (men bäst att sätta punkt här.:D Om man inte gör det så kommer moderatorerna definitivt klassa det som off topicxD) ungefär som man vill utveckla sig inom t.e.x. TT: du gör till synes "samma sak" men egentligen - om du är beredd att lägga ner tid på TT:andet - så gör du samma sak (skrivandet) fast med olika varianter (du försöker skriva snabbare, vara än mer lätt på fingrarna etc.) inom samma tema.:)

Intressant att du säger att du väljer att lita på dig själv hellre än en PC (oavsett vilket märke), men det är inte så konstigt egentligen:

a) PC användarna har efterhand fått lära sig att de sitter på ett system som inte är gjort för den enskilde användarens behov, utan snarare är en massprodukt för massorna. Väl sittandes framför en PC, får användaren lära sig att OS:et inte är till för honom/henne, utan DU är till för systemet. Användaren får vara beredd att Tweeka (om denne är insatt) OS:et för att få det att fungera som han/hon vill.

b) en Apple användare kan luta sig tillbaka och han/hon kan och FÅR göra fel (inte troligt att de gör det men ändå) om han skulle göra det och OS X straffar inte användaren genom "Error 000011110000" meddelanden utan rättar till det eventuella fel som användaren gör. Det är som du säger: du hade lite problem med flickvännens dator (trevlig flicka som har Mac btw:D) men dom var så få att man knappast kunde kalla det för problem. Det är samma sak med mig: under de snart 2 år jag har haft min MacBook Pro (notera att det då är en bärbar dator vi pratar om:)) så har den hängt sig 4 gånger. Och då jämför jag ändå en stationär PC dator mot en bärbar MacBook Pro dator. Hade jag jämfört en bärbar PC laptop mot en Mac då hade "Error-kurvan" definitivt blivit högre.

Jag är likadan som du: jag litar inte på min egen PC. Det är ju en hemsk sak att säga, om man betänker att Bill Gates faktiskt sa att han ville lansera ett system som ---> ALLA kunde använda sig av. I andra trådar har jag indirekt och direkt blivit kallad för - let's use the nice terms and words shall we - oteknisk, att PC behöver lite handpåläggning, "det är ju bara en dator". Men jag vidhåller (som jag alltid gjort sen jag föddes, tiden innan jag själv började använda mig av PC (då jag ansåg att datorer bara var för nördar eftersom man var tvungen att "kunna så mycket" p.g.a. allt strul), att en dator ska vara till för MIG och DIG som användare. En PC ---> Personal Computer ska vara just det den utger sig för att vara, en personal computer.

Låt mig ta några enkla exempel. Jag - som novis - hör och häpna betalade en kille för att rengöra min dator. Jag vågade inte öppna chassi sidan själv för jag var rädd (tack du dåliga datalärare som inpräntade i alla att man bara fick "se men inte röra, annars datorns system du kan förstöra"...:S) för att något skulle gå sönder. Jag trodde t.e.x. att nätaggregatet var fastsvetsat, jag trodde att fläkten till processorn var en onödig sak (läs: prydnad more or less - nu pratar vi inte mer om det *generad* :$), jag trodde så mycket som NU kan tyckas väldigt barnsligt men det är ju egentligen för att alla sa - och fick det att låta som - att en läkare opererar och en IT-tekniker lagar och underhåller, detta bör du som användare lämna i händerna på proffs annars kan du förstöra din dyra PC (vilket de ju var på den tiden) och då vågade man inte röra något som man betalat 8 000 kr. för. Jag trodde ju att OS:et var ---> *orubbligt* = en gång installerat så sitter det där om inte som en vägg, så i alla fall som en tapet och kan aldrig gå sönder.

Sedan kom nästa besvikelse och uppenbarelse: OJ det kan gå åt helvete även i "Windows mappen" (där system32 ligger) och det gjorde ju då att man inte vågade pilla allt för mycket om man fick ett error-meddelande (vid installation av spel eller skrivare etc.) och det tog några år innan jag förstod att jag kan inte lita på min dator, jag kan inte lita på att datorn gör (i analogi med en kaffebryggare) en kopp kaffe åt mig från kaffeautomaten, utan jag måste förbereda mig på att kaffestrålen KAN spruta åt höger/vänster och bränna mig, att strålen blir för hård så att kaffemuggen flyger iväg. Och för att undvika detta beteende så måste jag själv tweeka datorn "i förebyggande syfte" och gå in i registret och anpassa strålens tjocklek, fart, flöde, etc.

I tredje steget så har jag (på ungefär liknande sätt som dig kanske?) fått lära mig att en PC är inte en Personal Computer utan det är en JaC d.v.s. Just a Computer, som du måste anpassa för att den ska bli en PC. Hade jag inte haft insikt i Windows 7 OS:et etc. då hade jag ju säkert gjort som de flesta användare: installerat om Winamp "om och om igen" utan att förstå eller söka information som talar om för mig (detta är sant kolla google för mer information:)), att jag måste ha en äldre version av Winamp för att programmet ska fungera (varför vet jag inte dock:O) i Windows 7 32 bit versionen.

Kontenta och summering i denna del: Så jag gissar att du inte litar på din dator av ungefär liknande anledningar som mig (väldigt förenklat men hoppas du förstår vad jag menar) för att vi kan ha haft liknande problem med PC:n och därför väljer du att vara påläst just för att OS:et i kombination med dåliga datortillverkare som har gjort dåliga eller i bästa fall halvbra grejer som gör att man "rent instinktivt" vet att PC världen inte är självgående. Och jag är besviken på Bill Gates som ger sken av en "Personal Computer värld" när det sällan är så. En PC är lite som en hund: väl tränad i lydnad så kommer du ha mycket glädje av din hund MEN den kräver mycket underhåll i from av lydnad (på datorsidan, städa, damma datorn, byta komponenter, uppgradera både mjuk och hårdvara m.m.) för att du ska få en PD, Personal Dog i detta fallet en PC.

Med Mac så har jag aldrig upplevt denna besvikelse (DOCK ska sägas att jag är och var inte novis på samma sätt som när jag började med PC och trodde att CPU fläkten var en prydnad, så jag kan ha ett litet försprång), med Apple's datorer. Även om jag inte är novis idag, så är jag övertygad om att Apple's datorer i sanning är vad Bill Gates försökte att skapa, nämligen PC:n, (Och den sista meningen ska läsas mot bakgrund av oanstående^^) fast företaget heter Apple istället för "ApplePC" eller dylikt.

Och jag håller med dig om att saker händer ibland utan att det behöver vara en dålig produkt.:) Det är denna Krona den första att skriva under på.:) Man hade dock önskat att det som hände var att PC:n ber om att en omstart/avstängning för att få vila istället för att krångla med skrivarens drivrutiner vid installationen, medan hos Mac så ber den om att få vila och i gengäld installerar den skrivaren utan bekymmer. Det jag menar är att det är OK att datorn ber om saker som "Ladda mig:, var rädd om mig, ge mig rätt strömstyrka" etc. men i gengäld så kunde man få tillbaka 80% användar/kvalitétstid med PC:n istället för att den tiden går till underhåll och trimning.:) Med Mac känner jag att jag får 95% användar och kvalitétstid och väldigt lite behövs läggas på underhåll. Och i detta stycket så ja, häri ligger förklaringen till att jag väljer en Mac och en iPhone istället för att gå och köpa en Windowsmobil eller en mobil med Android i sig.:)^^

Jo jag förstår att du syftade på de(n) första iphonen som kom ut: jag var ju lite trött igår så det gick mig helt förbi.:)

Jo jag förstår vad du vill ha sagt med Nokian men jag tycker att deras system (Sony Ericssons telefoner as well om jag ska vara ärlig) är så sega. Satio som kom (den är väl bara 1-2 år gammal om jag inte har missat något) skulle ju vara så väldigt bra men jag upplevde den som väldigt seg: du fick trycka relativt hårt på skärmen (alltså inte hårt som i "paiin" men hårt som i trycka på en trög knapp på tvättmaskinen) för att den skulle reagera. Har för mig den hade en inställning så att du kunde välja hur responsativ den skulle vara, men den blev inte märkbart bättre. Försökte med penna och något uns bättre blev det väl men inte mycket. Internet på den telefonen var väldigt laggigt och telefonen frös ofta när man var ute på internet med den. Den kunde även frysa när man använde den som vanligt i systemet. Och här använder jag telefoner som jag själv har fått chans att leka med, fått utforska lite.:)

En Nokia X3-02 har jag lekt med men jag tycker inte att den är så smidig som den borde vara. Och jag tror att för min personliga del så väljer jag hellre Apple's iPhone (även om de inte uppdaterar sitt iOS en gång i veckan:)) just för att jag känner att Satio och nämnda Nokia ovan är lite som en "mobilvärldens svar på PC" (med dessutom den nackdelen att du inte kan tweeka i något register sådär spontant). Och det är ju möjligt - lite som du är inne på - att andra system och telefoner de facto HAR bättre prestanda eller har mer saker och funktioner i sig, men för mig personligen så väljer jag hellre en telefon som eventuellt ses som "efter" i vissa sammanhang och som fungerar än att jag väljer den där "WOW denna LED datorn med alla sina funktioner"-mobilkopian för att jag vill att allt ska flyta på avseende allt ifrån touchskärmen till att "bara" göra en sådan enkel sak som att skicka ett SMS.:)

He he...det är ett rätt så vanligt "manligt" sätt att se på sina medmänniskor så som du beskriver det hela.;):) (Inte för att vara sådan men: Inget fel med det, det är bara inte ett *system* som passar mig:D;)).

Apple gick ju ut och sa att man numer inte behöver iTunes för att uppdatera sin iPhone. Detta i linje med att Steve Jobs sa att iPhone skulle kunna uppdateras eftersom en del inte har råd att BÅDE köpa en iPhone och en PC och därmed skulle man inte vara beroende av en dator för att kunna få uppdatera sin telefon.:)

Om bil och "telefon" lagar: Android är nog bättre för den användare som vill - likt på PC-sidan - tweeka och speeda upp sin mobil genom att få rootbehörighet men jag tror att gemene man (för att inte tala om alla IT tekniker som har "tweekat" hela dagen på jobbet) hellre vill ha en mobil som bara fungerar som man inte behöver oroa sig över att man måste tweeka för att den ska kunna spela/utföra de nyaste uppgifterna som för dagen är populära och som man vill att sin telefon ska kunna hänga med i (som du sa, installera okända saker etc.). Men annars tror jag inte det är någon skillnad i fart på en iPhone vs. en Androidtelefon. Men det får jag ju chansen att pröva nu när jag har köpt en iPhone.:) Jag får återkomma med en rapport i framtiden om det hela och avseende iPhoneanvändandet.:)^^

Det är kul att snacka med en civiliserad och öppensinnad person som dig!:) Du tillhör de få undantagen här som det faktiskt går att diskutera med utan att folk hoppar på mig, eller startar Flamewar etc. Hatten av för dig min herre!:):D

Det där stämmer inte överens med mina erfarenheter då mitt tangentbord (PC) är mycket responsivt och Macbook Pro:n ger inget bättre intryck på mig. Jag har svårt att tänka mig att det inte har med individuella tangentbord att göra istället för Apple vs resten.

Min brist på tillit till datortillverkare är medvetet lite överdriven (det finns många jättebra färdigtillverkade datorer) och har snarare med att alla företag kapar kurvor här och där för att maximera vinsten. Det blir såklart mer så på en billig dator än en dyr sådan. Inte ens Apple gör utanför detta då jag sett instabila Macs samt att de skapar en dålig miljö för uppgraderingar. När jag bygger själv vet jag vad jag får och, framförallt, att jag får så mycket kvalitet för pengarna som möjligt. Lägger man till att jag får ett stort utbud på artistisk design så är hemmabygge det enda sättet för mig att få allt som jag vill ha det.

Vad gäller operativsystemens enkelhet vet jag inte om jag tycker det krävs någon djupare kunskap för att använda varken Windows eller OS X. Som sagt är vissa grundläggande saker simplare i OS X men även där är det inte så enkelt att man bara förstår för de flesta människor kommer först ha lärt sig grunderna i Windows (med en marknadsandel på 85-90% är det ofrånkomligt) och då kan även en sak som att man ska fysiskt flytta en programfil till programmappen för att installera vara klurig. Kunskapsbagage är en relevant faktor. Min mor kan otroligt lite om datorer men har inga problem med att använda Windows XP för sina behov (behov där även installera program ligger på en högre nivå) vilket gör att jag kan känna att pratet om hur svårt Windows är ofta känns överdrivet. Jag tror nog att jag tycker att programsviten Apple skickar med känns som en större anledning till att det lämpar sig för de som inte kan så mycket då det fanns bra program för att redigera bilder, göra filmer osv och medan det inte är något jag själv håller på med ser jag att det verkar roa de som inte har så stort datorintresse en hel del.

Sedan har min tjej en Mac för att hon fick den genom sitt jobb (hon är lärare och datorerna är i praktiken deras egna) och de skulle få välja mellan tre typer av datorer. Tjejen valde en vanlig PC (det fanns en touch-skärms-PC också) men så sades det plötsligt att alla måste ha samma och då PC-rösterna var fördelade på två olika var Mac den som hade enskilt högst, och så blev det så. Det var med andra ord inte hennes "fel". Själv finner jag det lite konstigt att de har svårt att betala vettiga löner till lärarna (tror Västerås också ligger lågt i Sverige) men de lade ändå utan problem ut pengarna för Macbook Pros, som ändå kostar en hel del mer än vissa andra alternativ. Hon gillar dock datorn nu och jag tycker också det är intressant att se en del Mac-aspekter så man lär sig ännu mer. Jag hade inte haft några direkta kontakter med Mac sedan de gånger man blev tvingad att sitta i den enda datorsalen på Ångströmslaboratoriet som hade Macs. Då avskydde jag det då att försöka förstå hur Apple gjort något inte direkt var omöjligt men tog onödig tid när jag ville få arbete gjort. Inte en bra situation för att vilja lära sig något om det.

Vad gäller konstigheter med installationer osv så har jag haft min beskärda del av det då min första dator hade Windows 95 och det kunde verkligen bli instabilt. När man hoppar fram till Windows XP så hade jag dock riktigt få problem och nu med Windows 7 (Ultimate 64-bit) så har jag faktiskt inte haft något problem som ligger kvar i huvudet förutom uselt skrivna drivrutiner för ett mobilt bredbandsmodem (Huawei suger och hade noll support på sin hemsida). Dock har jag ju lättare att komma ihåg de strul som blir på Macen eftersom det innebär nya erfarenheter i felsökning.

Vad gäller underhåll så tycker jag inte jag gör sådant i någon större grad i Windows 7 heller (aldrig behövt peta i registret eller defragmentera någon hårddisk under Win7-installationen), eller med min SGS. Nu använder jag dock min SGS rätt experimentellt och testar olika inofficiella ROM:ar så jag är inte längre någon normal användare men jag gör det för att jag tycker det är kul, inte för att jag behöver det.

Nokian jag talade (N95) hade dock inte touch-skärm. Just då var det dock till min smak då de touch-skärmar jag testade på den tiden inte var så bra. Jag har inte haft så bra koll på Nokia sedan dess men om det var trögt att använda touch-skärmen och det fanns en penna till så var det en resistiv skärm (reagerar på tryck) snarare än en kapacitiv skärm (reagear på strömmen i dina fingrar). Det är den senare som är normen idag och de fungerar inte med en penna (om man inte tillverkar en penna som har en mindre laddning såklart). Men min poäng var ju dock som sagt att Nokia var före Apple funktionsmässigt och för mig var iPhone 3GS den första iPhonen som kunde vara aktuell för mig att köpa. Dock var ju iPhone ett starkt varumärke redan innan dess och jag tror som sagt det beror på att Apple lanserade den mästerligt.

Ja, det kanske är ett manligt sätt att se på saker och det passar mig bra.

Att Apple tog bort det direkta tvånget att använda iTunes var helt klart bra. Jag har ännu inte stött på någon tillverkares synkprogram som jag gillat.

Jag tycker dock inte att man behöver tweeka en Android-lur för att man ska få den att fungera enkelt. Dock så är det iofs inte rätt att använda Android alltför enhetligt då det finns en del sådana lurar som är riktigt långsamma då det ju finns budgetmodeller under det systemet. iOS har en lite mjukare scrollning än de flesta Android-modeller också, och det är ju aldrig fel. Jag minns dock inte huruvida man kan ändra på hastigheten på det i iOS då det alltid blir mindre mjukt om man vill att telefonen ska scrolla snabbt.

Jag känner att mitt svar blev lite ofokuserat då jag är rätt energilös då jag inte ätit. Nu är det dock äntligen dags för mat och det var kul att diskutera igen.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Evil Peter:

Det där stämmer inte överens med mina erfarenheter då mitt tangentbord (PC) är mycket responsivt och Macbook Pro:n ger inget bättre intryck på mig. Jag har svårt att tänka mig att det inte har med individuella tangentbord att göra istället för Apple vs resten.

Min brist på tillit till datortillverkare är medvetet lite överdriven (det finns många jättebra färdigtillverkade datorer) och har snarare med att alla företag kapar kurvor här och där för att maximera vinsten. Det blir såklart mer så på en billig dator än en dyr sådan. Inte ens Apple gör utanför detta då jag sett instabila Macs samt att de skapar en dålig miljö för uppgraderingar. När jag bygger själv vet jag vad jag får och, framförallt, att jag får så mycket kvalitet för pengarna som möjligt. Lägger man till att jag får ett stort utbud på artistisk design så är hemmabygge det enda sättet för mig att få allt som jag vill ha det.

Vad gäller operativsystemens enkelhet vet jag inte om jag tycker det krävs någon djupare kunskap för att använda varken Windows eller OS X. Som sagt är vissa grundläggande saker simplare i OS X men även där är det inte så enkelt att man bara förstår för de flesta människor kommer först ha lärt sig grunderna i Windows (med en marknadsandel på 85-90% är det ofrånkomligt) och då kan även en sak som att man ska fysiskt flytta en programfil till programmappen för att installera vara klurig. Kunskapsbagage är en relevant faktor. Min mor kan otroligt lite om datorer men har inga problem med att använda Windows XP för sina behov (behov där även installera program ligger på en högre nivå) vilket gör att jag kan känna att pratet om hur svårt Windows är ofta känns överdrivet. Jag tror nog att jag tycker att programsviten Apple skickar med känns som en större anledning till att det lämpar sig för de som inte kan så mycket då det fanns bra program för att redigera bilder, göra filmer osv och medan det inte är något jag själv håller på med ser jag att det verkar roa de som inte har så stort datorintresse en hel del.

Sedan har min tjej en Mac för att hon fick den genom sitt jobb (hon är lärare och datorerna är i praktiken deras egna) och de skulle få välja mellan tre typer av datorer. Tjejen valde en vanlig PC (det fanns en touch-skärms-PC också) men så sades det plötsligt att alla måste ha samma och då PC-rösterna var fördelade på två olika var Mac den som hade enskilt högst, och så blev det så. Det var med andra ord inte hennes "fel". Själv finner jag det lite konstigt att de har svårt att betala vettiga löner till lärarna (tror Västerås också ligger lågt i Sverige) men de lade ändå utan problem ut pengarna för Macbook Pros, som ändå kostar en hel del mer än vissa andra alternativ. Hon gillar dock datorn nu och jag tycker också det är intressant att se en del Mac-aspekter så man lär sig ännu mer. Jag hade inte haft några direkta kontakter med Mac sedan de gånger man blev tvingad att sitta i den enda datorsalen på Ångströmslaboratoriet som hade Macs. Då avskydde jag det då att försöka förstå hur Apple gjort något inte direkt var omöjligt men tog onödig tid när jag ville få arbete gjort. Inte en bra situation för att vilja lära sig något om det.

Vad gäller konstigheter med installationer osv så har jag haft min beskärda del av det då min första dator hade Windows 95 och det kunde verkligen bli instabilt. När man hoppar fram till Windows XP så hade jag dock riktigt få problem och nu med Windows 7 (Ultimate 64-bit) så har jag faktiskt inte haft något problem som ligger kvar i huvudet förutom uselt skrivna drivrutiner för ett mobilt bredbandsmodem (Huawei suger och hade noll support på sin hemsida). Dock har jag ju lättare att komma ihåg de strul som blir på Macen eftersom det innebär nya erfarenheter i felsökning.

Vad gäller underhåll så tycker jag inte jag gör sådant i någon större grad i Windows 7 heller (aldrig behövt peta i registret eller defragmentera någon hårddisk under Win7-installationen), eller med min SGS. Nu använder jag dock min SGS rätt experimentellt och testar olika inofficiella ROM:ar så jag är inte längre någon normal användare men jag gör det för att jag tycker det är kul, inte för att jag behöver det.

Nokian jag talade (N95) hade dock inte touch-skärm. Just då var det dock till min smak då de touch-skärmar jag testade på den tiden inte var så bra. Jag har inte haft så bra koll på Nokia sedan dess men om det var trögt att använda touch-skärmen och det fanns en penna till så var det en resistiv skärm (reagerar på tryck) snarare än en kapacitiv skärm (reagear på strömmen i dina fingrar). Det är den senare som är normen idag och de fungerar inte med en penna (om man inte tillverkar en penna som har en mindre laddning såklart). Men min poäng var ju dock som sagt att Nokia var före Apple funktionsmässigt och för mig var iPhone 3GS den första iPhonen som kunde vara aktuell för mig att köpa. Dock var ju iPhone ett starkt varumärke redan innan dess och jag tror som sagt det beror på att Apple lanserade den mästerligt.

Ja, det kanske är ett manligt sätt att se på saker och det passar mig bra.

Att Apple tog bort det direkta tvånget att använda iTunes var helt klart bra. Jag har ännu inte stött på någon tillverkares synkprogram som jag gillat.

Jag tycker dock inte att man behöver tweeka en Android-lur för att man ska få den att fungera enkelt. Dock så är det iofs inte rätt att använda Android alltför enhetligt då det finns en del sådana lurar som är riktigt långsamma då det ju finns budgetmodeller under det systemet. iOS har en lite mjukare scrollning än de flesta Android-modeller också, och det är ju aldrig fel. Jag minns dock inte huruvida man kan ändra på hastigheten på det i iOS då det alltid blir mindre mjukt om man vill att telefonen ska scrolla snabbt.

Jag känner att mitt svar blev lite ofokuserat då jag är rätt energilös då jag inte ätit. Nu är det dock äntligen dags för mat och det var kul att diskutera igen.

Det verkar som att ditt inlägg (om du inte har något emot det:)) avrundar vår diskussion på ett bra sätt tycker jag.^^ Du och jag har gett uttryck för:

a) generell syn på olika mobilers OS
b) en generell syn på PC/Mac och dess OS

och då känns det rätt naturligt att ditt inlägg får vara det som avrundar vårt samtal.:)

Jag hoppas vidare att moderatorerna inte tar bort inläggen, då de bör få tjäna som vägledning för att - då detta är relativt sällsynt på Swec. - det faktiskt går att ha ett samtal "över blockgränserna" mellan Mac och PC, att Mac och PC är vänner som som har olika syn på saker och ting men inte hatar varandra för det!:)^^

Tack än en gång kära kollega för en mycket givande och intressant diskussion.:):D

Lev väl
Ät mycket
Njut till fulllo
Älska som att varje gång vore den sista!

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Skrivet av Leifson:

Vart står det att en telefon är byggd för att hålla att släppas i marken? Trodde den var byggd för dess funktioner, inte för att användas som basketboll.

Dessutom så är telefoner som går sönder vid närkontakt med mark inte något Apple-only-fenomen, vet massor av polare vars Androidtelefoners skärmar och liknande gått sönder när de tappat dem, så att använda detta som argument känns jäkligt korkat.

Det är standard att inte bygga sina produkter för att gå sönder så lätt som möjligt, det behöver inte stå någonstans.

Jag ska kanske inte prata för mycket om andra android-tillverkare då jag inte har någon erfarenhet av dem, men ALLA sony ericssons mobiler ska vara fullt funktionsdugliga efter ett fall på 180cm (eller om det var 200cm). De får ha några repor, eller småsprickor, men måste gå att använda likadant som tidigare. Det gör de (enligt mina erfarenheter) också.

En iphone 4 har dubbla glas som är dessutom extra hårda (=skörare). Den har absolut noll garanti om du tappar den så vitt jag vet.

Bara för att man inte studsar den i marken betyder det inte att man är perfekt och inte klantar sig då och då.

Skrivet av Skillz:

Jag brukar se till att jag inte tappar min mobil, du kanske inte är sådan, men jag vill gärna inte utsätta en dyr sak som innehåller massa viktig information för risk att gå sönder om den inte hanteras varsamt. Om du känner att den skall tåla stötar eller inte är försiktig med dina inköp så köp till skydd eller köp inte en telefon alls, gäller alla mobiler. Jag har dock tappat min gamla iphone ett otal gånger i backen innan pga klantighet och jag har väl haft tur för inget har gått sönder, förutom ett par fula repor på baksidan eller liten del av skärmen, aldrig spruckit dock.

Om jag vore du så skulle jag väl köpa en SGS II istället för en iphone 4/4S då risken är större att den klarar sig om man tappar den, dock är känslan att hålla i telefonen en helt annan!

Och en bil med eller utan airbag beror helt på årgång, en 2011års modell utan airbag är kass ja, en bil från 1990 utan airbag är dock en annan femma.

Försiktig är jag, men jag tappar ändå min mobil då och då. Det är klart att repor kan vara lite tråkiga, men det känns tryggt att veta att den håller för både minusgrader och att tappas i marken.

En bil från 1990 utan airbag var kanske inte kass då, men nu är den det. Det är som att säga att ENIAC är en bra dator eftersom den var det när den byggdes.

Skrivet av Evil Peter:

Jag har inte deltagit i debatten men du visar ju rätt tydligt varför det är bra om en telefon har hyfsat goda chanser att överleva att man tappar den i marken. Det är inte för att folk försöker studsa med den (som någon postare ovan löjligt nog sade) utan för att det är den överlägset mest vanliga olyckan som mobiltelefoner råkar ut för. En smartphone kommer dock troligen aldrig bli starkare på den punkten än dess skärm.

En SGS II och en iP4/4S har nog samma typ av glas på skärmen, vilket är av god kvalitet. Skillnaden blir väl baksidan då en plastbaksida blir repad medan en glasbaksida går sönder lättare (i praktiken som att ha ytterligare en skärm på telefonen) samt kan bli vass så man inte kan "leva med skadan". Jag tror dock inte många köpare av dessa telefoner hade hållbarhet som en av de viktigaste punkterna i sitt val. Upplevelsemässigt bidrar de med olika positiva punkter. Vissa kommer gilla att iP4/4S är byggd i glas medan andra kommer gilla att SGS II håller en så låg vikt, trots skärmstorlek osv. En smaksak och båda är kvalitetsaspekter.

Vad gäller ditt sista stycke skulle jag säga att bilen från 1990 är kass i säkerhetssyfte med dagens standard för det spelar ju ingen roll idag vad folk tyckte för 20 år sedan. Detta har ju dock inte så mycket relevans för diskussionen.

Mycket bra skrivet!

Skrivet av skog1s:

Går du på droger? För tydligen måste man vara på samma plan som dig, för att fatta vad du menar! Och jag (och tydligen många i denna tråd) fattar inte ett skit!
Kan du beskriva på ett inte så flummigt sätt vad du menar?

Jag menar att det är standard för smartphones att ha en skärm som inte spricker om den tex glider ut ur fickan när man sitter ner (har hänt mig mååånga gånger). Om en telefon inte lever upp till standarderna för sin prisklass är den per definition sämre.

Många tycker att iphone väger upp för sin dåliga stöttålighet med annat, men jag (JAG) tycker att stöttålighet har såpass hög prioritet att den inte gör det. Detta är så klart min åsikt och mina prioriteringar.

Är det något annat du inte fattar?

Visa signatur

The cake is a pie.

Permalänk
Medlem
Skrivet av el_genius:

Jag menar att det är standard för smartphones att ha en skärm som inte spricker om den tex glider ut ur fickan när man sitter ner (har hänt mig mååånga gånger). Om en telefon inte lever upp till standarderna för sin prisklass är den per definition sämre.

Många tycker att iphone väger upp för sin dåliga stöttålighet med annat, men jag (JAG) tycker att stöttålighet har såpass hög prioritet att den inte gör det. Detta är så klart min åsikt och mina prioriteringar.

Är det något annat du inte fattar?

Jo jag fattar, det var bara lite luddigt skrivet i din inlägg!

Kanske kan passa på att skriva att jag har haft min 3Gs nu i många år, utan att skärmen har krakelerat!. Och att telefonen glider ur fickan har helt ärligt inte hänt mig en enda gång! Min telefon ser ut som när jag köpte den!

Har alltid varit rädd om mina saker!

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem
Skrivet av MacEnkronan:

Det verkar som att ditt inlägg (om du inte har något emot det:)) avrundar vår diskussion på ett bra sätt tycker jag.^^ Du och jag har gett uttryck för:

a) generell syn på olika mobilers OS
b) en generell syn på PC/Mac och dess OS

och då känns det rätt naturligt att ditt inlägg får vara det som avrundar vårt samtal.:)

Jag hoppas vidare att moderatorerna inte tar bort inläggen, då de bör få tjäna som vägledning för att - då detta är relativt sällsynt på Swec. - det faktiskt går att ha ett samtal "över blockgränserna" mellan Mac och PC, att Mac och PC är vänner som som har olika syn på saker och ting men inte hatar varandra för det!:)^^

Tack än en gång kära kollega för en mycket givande och intressant diskussion.:):D

Lev väl
Ät mycket
Njut till fulllo
Älska som att varje gång vore den sista!

Ja, det känns som vi uttryckt allt som går i frågan.

Tack för en konstruktiv och givande diskussion.

Permalänk
Medlem

32gb iphone 4s kostar 5595 kr på telia om man låser sig i 12 månader och 4800 kr om man låser sig i 24 månader. 100 kr i månaden av kostnaden går att dra av på samtal (pott).

http://www.sweclockers.com/forum/75-mobiltelefoner/1051591-fo...

Permalänk
Medlem

Jag betalar snart folk för att sluta använda smileys i trådarna...

Permalänk
Medlem

riktigt fult fodral

Permalänk
Medlem
Skrivet av SideWinder86:

Sjukt populär telefon

Enkelhet säljer även om den är överprisad....

Vadå överprisad! den e ju nais