Skollaptop (>/= 14", högst 2kg, hållbar) - för högst 10k

Permalänk

Skollaptop (>/= 14", högst 2kg, hållbar) - för högst 10k

Valet står efter att ha tänkt lite mellan Thinkpad x220 och T420. Är student så fixar operativssystem själv och kan även handla på campusdiscount. Detta är alternativen. De kostar ungefär lika mycket (~9k).

Thinkpad X220
Processor: iCore 5-2520 (2.50GHz/3.20Ghz turbomode), 3MB L3 Cache + 512KB L2
Grafikkort: Intel 3000 integrated
Ram: 4GB (ökas billigt till 6GB)
Batteritid: 8-9h(enligt återförsäljaren)
Skärm: 12.5" IPS LED (1366x768)
Vikt: 1.5kg

Thinkpad T420
Processor: iCore 5-2520 (2.50GHz/3.20Ghz turbomode), 3MB L3 Cache + 512KB L2
Grafikkort: nVidia Quadro NVS 4200M Optimus (1GB)
Ram: 4GB (ökas billigt till 6GB)
Batteritid: 8-9h (enligt återförsäljaren)
Skärm: 14" HD+ LED BL 1600x900
Vikt: 2kg

Dold text

Mina krav/förhoppningar är att datorn ska kunna/ha
* Bra skärm då jag kommer se mycket tv-serier på den
* Bra byggkvalité (har haft flera skräpdatorer på rad och vill inte byta på minst tre år)
* Bra tangentbord då jag ska skriva uppsatser på den
* Hyfsat snabb då jag gillar att multitaska
* Kunna spela ex. Civ 4 på den (inte så krävande tror jag men kanske även Civ 5).
* Bärbar på så vis att man orkar ta med den till universitetet varje dag (klarar att bära en Macbook Pro som väger lika mycket som T420 så tror båda kvalar in).
* Ok batteritid.

Tacksam för råd/svar!

Edit: Kan vänta någon månad ifall något grymt är på väg att komma men kan inte vänta till Ivy Bridge i och med att halva grejen är att jag ska kunna använda den på vårterminen.

Permalänk

Hittade två (till) alternativ vad tror ni om denna?

Thinkpad T420 - 856€
http://www.campusdiscount.de/product_info.php/info/p3133_Leno...

Thinkpad x220-tablet (tänker inte använda touchfunktionen men den har i5 och IPS i en rimlig prisklass underligt nog) - 999€
http://www.campusdiscount.de/product_info.php/info/p3194_Leno...

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Zenbook? Var är pillade med den för ett tag sen riktigt behaglig maskin.

Permalänk
Medlem

Har en x201 tablet och den (precis som alla Thinkpads) har ett helt underbart tangentbord, så om du ska skriva mycket är Thinkpads ett givet köp.
x220 stödjer diskar som är max 7mm tjocka (en vanlig 2.5" ssd/hdd är 9.5mm),om du funderar på en sådan så har du inte lika stort utbud om du vill uppgradera lagringen senare. Den har dock möjlighet att använda en mPCIe SSD samtidigt som den vanliga hårddisken, så man både får hastigheten SSDn ger och lagringsutrymmet i HDDn. d

Visa signatur

...

var fri

...

Permalänk

prod1 + fullebulle - Måste ha ethernetuttag då jag inte har trådlöst bredband i min studentlägenhet. Kanske finns någon usb 3.0-> ethernetkoppling som kan garantera tillräckligt bra hastigheter. I vart fall är en renodlad ultrabook inte ett alternativ då jag behöver stor hårddisk och då jag inte bry mig om datorns utseende och då en x220 men standardspecs ändå väger lika lite.

d0b - Mjo, har också sett det som en fördel när det gäller thinkpads. Ang. diskar - Mjo, vet att campusdiscount erbjuder sådana så kan kanske sätta dit en egen själv om något år eller två men just nu känner jag inte riktigt att jag är beredd att lägga ner ~1k på en mSATA.

Verkar hursomhelst finnas ett par fjortontumsalternativ när det gäller Thinkpads så det hela står väl nu mellan T420, E420S och X220.

Tackar för alla svar hittills. Får se vad jag bestämmer mig för.

Permalänk

Är också högskolestuderande (datateknik, kth haninge) och min x220 (icke-tablet) har tjänat mig riktigt väl senaste halvåret. Och även nu när jag reser i sydamerika :).

Lätt att bära med sig, stört bra batteritid, riktigt trevlig skärm och tangentbordet är som en våt dröm som tidigare nämnt. Har en docking-station hemma som jag damper ned den i när jag kommit hem från skolan. Ett måste nästan.

En T420 är nog inte helt fel heller med aningen större storlek. Jag tror inte du kan göra fel med någon av dom men X220 får min röst.

Tjiho